Pienoismallit.net

Punaiset Paholaiset

Brittien 1. laskuvarjodivisioonan miehiä Arnhemin katutaisteluissa syyskuussa 1944.

Figuurit ovat Dragonilta ja liikennemerkki Alexander the Greatilta. Kaikki muu on itse tehtyä. Rakennuksen ja kadun ja valoin kipsistä, johon kaiversin kuvioinnit. Myös murska on samaa materiaalia. Maalaamattomat puuosat ovat balsaa, ikkunat polystyreeniä. Lyhtypylvään muotoilin käyttäen pohjana erilaisia muoviputkien pätkiä.

Rakensin tämän tosiaan jo kymmenisen vuotta sitten, mutta ajattelin pikkuhiljaa lisäillä tänne kuvia näistä vanhemmistakin projekteistani.

Kommentit

KimmoR 10.8.2007 00:56 Vastaa lainauksella
Taidokkaita dioraamoja on aina ilo katsella…
Todella komea dio!!

Mistä tuota kipsiä ostat ja onko se sottaista/hankalaa työstettävää?
Itselläni on tuo materiaalien etsintä dioja varten vielä käynnissä. Kaikenlaista olen kokeillut, mutta en ole löytänyt vielä mieleistäni. Kipsi kuulostaisi aika hyvältä, mutta eikö se ole aika haurasta? Kovetatko sen jollakin tapaa kun dio on valmis?
Todella hieno työ, ja voi noita piruparkoja 1944 Arnheimissä, heitä vissiin kuoli yli 8000 miestä.
Boneheed 10.8.2007 08:58 Vastaa lainauksella
Hyvin välittyy sama tunnelma kuin elokuvassa Bridge too far. Tiilipölyn voi haistaa. Miten tuota kipsiä olet työstänyt ? Modunissa oli suht etukas sähkökäyttöinen kaiverrin, mahtaisiko pärjätä sellaiselle ?
AKK 10.8.2007 09:04 Vastaa lainauksella
Todella hieno dio:)
Todella, siis todella hieno työ! Paljastatko valaistuksen saloja? Omassa "studiossa" mallin varjot tahtovat kadota poies…
Taattua laatua Tomilta! Upea!
On kyllä hyvännäköistä jälkeä. Minuakin kiinnostaisi tietää hieman enemmän tuosta kipsin työstämisestä. Oletko valanut muottiin ihan karkeita levyjä ja kaiverrellut sitten niihin kaikki muodot ja aukot, vai oliko joitakin muotoja jo muoteissa? Millaisella tekniikalla ja välineillä olet kaiverrellut nuo tiilten yms. kolot? Millaisia ja mistä materiaalista valmistettuja muotteja käytät?

Laita ihmeessä lisää myös vanhempia töitäsi esille, hyvännäköisiä dioraamoja ei voi koskaan nähdä liikaa!
Hienoa työtä. Alustassa ei ole mitään ylimääräistä tyhjää tilaa. Hyvin tiivistetty kaikki oleellinen pieneen tilaan.
Olen joskus aikoinani kirjoittanut tuosta kipsirakennuksien tekemisestä erillisen artikkelin, joten voisin lisätä sen tänne kunhan ehdin päivittämään sitä hieman sekä ottamaan ja valitsemaan parempia kuvia. :)
Samuli L. 11.8.2007 13:59 Vastaa lainauksella
Muistelinkin nähneeni tämän mallisi ennenkin, muistaakseni missing-lynx.com:ssa! On kyllä todella upea tekele!
Todella loistavaa työtä. Itse asiassa kaupungin nimi on Arnhem, ei Arnheim. Tuo Reinin Arnhemissa ylittävä silta on nykyään nimeltään John Frost Brug, Brittijoukkoja komentaneen everstiluutnantti Frostin mukaan. Silta tuhoutui liittoutuneiden pommituksessa pian operaatio kauppapuutarhan jälkeen. Sodan jälkeen silta rakennettiin kuitenkin samannäköisenä uudelleen. Liittoutuneiden tappiot yhteensä koko operaatiossa (Market garden) olivat 17827 ja saksalaisten n. 8000.
Totta, Arnheim on Arnhemin saksankielinen nimi, ja jostakin oli jäänyt mielikuva, että myös suomen kielessä se olisi ollut sama, mutta eipäs se niin ollutkaan. Korjasin tekstin oikeaksi.
Tomi Mynttinen kirjoitti:
Olen joskus aikoinani kirjoittanut tuosta kipsirakennuksien tekemisestä erillisen artikkelin, joten voisin lisätä sen tänne kunhan ehdin päivittämään sitä hieman sekä ottamaan ja valitsemaan parempia kuvia. :)
Pistä ihmeessä tuo kipsirakennusten tekemis artikkeli tänne. Sain isäni ja äitini työpaikalta noin 10kg kipsiä, joten himottaa päästä tekemään rakennuksia :)