Pienoismallit.net

Panzer II

Tamiyan P2 valmistui pitkällisen puurtamisen jälkeen. Itse mallissa ei suinkaan ollut mitään vikaa, motivaatio karkaili vaan välillä aika pahasti muualle. P3:sta saatujen kommenttien pohjalta tein vaunusta nyt vähän tummemman. Onnistuminen on aika lähellä, mutta ainahan parannettavaa löytyy.

Malli maalattu lifecolorin maaleilla. Pölyt MIG. Litkut öljyväreillä.

Figuuri mallin mukana tuleva. Tykästyin figuureitten maalaamiseen entistä enemmän tämän mallin myötä. Kasvot ovat vain todella hankalat saada näyttämään hyvältä, mutta opetellaan sitäkin.

Telat sekä pyörästö jäi vähän tylsäksi vaikka kokeilin suihkia niihin Lifecolorin Sand akryylia sekä sotkea pigmenteillä. Olen aika varovainen yleensä sotkemisen suhteen sillä haluan että vaunusta näkyy muutakin kuin pelkkää mutaa ja roskaa.

Risut ja ruusut ovat jälleen tervetulleita.

Kommentit

Vau komea malli. Figuurista + saa ihan ok… malli minusta
Esko P. 13.8.2012 11:25 Vastaa lainauksella
Hieno kakkonen!
Kuvat on ainakin minun koneellani hieman tummat ja pitäisikö valot maalata?

Esko P.
Jonne 13.8.2012 12:07 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista. Kuvat on tosiaan vähän tummat, aurinko ei oikein valaise pilvien takaa. Sähkövalo tuo sitten oman sävyn malliin. Jos Esko tarkoitat vaunun keulalla olevia valoja, niin ne tosiaan pitää vielä ottaa maalaukseen. Nyt niitä on vain litkuteltu tummalla.
Komea vaunu. Itselläni myös Panzer II rakenteilla. "Figu" onnistunut
PhantomII 13.8.2012 19:27 Vastaa lainauksella
Hieno vaunu. Minulle riittää tuo säistämisaste, varsinkin jos malli ei ole osa kuraista dioraamaa. Ilmeisesti tuo vasemmanpuoleinen kansallisuustunnus kuuluu olla noin? Siis ristin alaosa tuossa antenninsäilytys kotelossa tai mikä se sitten lieneekään.

Eskon kanssa samaa mieltä, että lamppujen lasit kannattanee maalata. Ne ovat aika näkyvät detaljit kuitenkin. Muuten viimeistely näyttää hyvältä. Myös figuuri näyttää aivan hyvältä.

Kuvat ovat hieman tummia - ehkä - mutta kyllä värisävy niistä tulee esiin. Katsoin tuota Panzer III:sta myös, eikä se minusta liian vaalealta näytä, kun otetaan huomioon maalin virttyminen, pölyt ym. Pitää ottaa myös huomioon, että ainakaan periaatteessa ei kahta saman väristä - tai oikeammin sävyistä - vaunua ei samassa hyllyssä tulisi olla(?), vaikka perusväri olisikin sama.

Tuo modulointi sitten on enempi taiteilua ja taiteilijan vapautta kuin realismia, jos oikeisiin laitteisiin vertaa, joten hyvin varovaisesti sitä kannattaa tehdä.
Todella upea tankki! Siististi rakennettu ja oikein tyylikkäästi maalattu. Miten minä oppisin maalaamaan edes lähelle noin hyvin ja tuohon tyyliin?

Miten olet noi tornin panssarien taitoskohdat korostanut? Ihan vain vapaalla kädellä + pensselillä?
Jonne 14.8.2012 11:40 Vastaa lainauksella
Kiitoksia kaikille kommenteista. Enpäs ole malleistani näin hyvää palautetta koskaan saanut, pitää ihan varoa ettei "ylpisty" :)

PhantomIII: Tuo kansallistunnus on todella ihmeellinen ratkaisu, mutta näin se ohjeissa meni. Oli muuten jokseenkin ärsyttävä laittaa paikoilleen.

Maalaus ja modulointi tällä kertaa miellyttää itseänikin. Harmaan sävyjä muistaakseni 5-6 kpl.
Joissain sävyerot tosin niin pieniä että olisi pärjännyt vähemmälläkin.

Harmittaa nuo lamput, siis että jäivät maalaamatta, mutta ennenkuin tämä vaunu tiensä hyllyyn löytää, maalan ne kyllä.

Heikki: Tornin taitoskohdassa on Tamiyan tekemä hitsaussauma. Sitä vaan kuivaharjailin todella vaalella sävyllä pääväriin nähden. Ylipäätään tuo kuivaharjaus tekee mallin ilmeelle todella paljon.
Ja hyvinhän sinullakin nuo maalaus hommat näyttävät onnistuvan…
Petri Lyy 14.8.2012 12:58 Vastaa lainauksella
Vaikka valokuvasivustosta ei ole kyse, ehdottaisin, että panostat vähän enemmän kuvaamiseen ja sen tekniikkaan. Helpoin temppu on vaihtaa valkoinen taustapahvi johonkin muuhun väriin, niin kameran automatiikka ei nyrjäytä aivojaan kuten nyt.

Kokeilin käsitellä noita kuviasi Photoshopilla, ja ihan parilla perussäädöllä (auto color ja auto balance) kuvista tuli aivan katselukelpoisia. Nyt netissä olevien perusteella en pystyisi sanomaan mallista mitään. Samat säädöt löytyvät varmasti mistä tahansa kuvankäsittelyohjelmasta, ehkä jopa siitä joka tuli levykkeellä kameran mukana?

Ihan kelpo Panssari kakkonenhan sieltä väärin valotetuista kuvista paljastuu! Sävyjä tosiaan on kivasti. Vasen telaketju kannattaa fiksata ennen kuin se katkeaa omia aikojaan kokonaan.
Jonne 14.8.2012 13:46 Vastaa lainauksella
Kiitos Petri vinkistä. Pitääpi opetella käyttämään jotain kuvankäsitellyohjelmaa jotta saisi tosiaan enemmän irti kuvista. Itse olen aina luullut että valkoinen on juuri paras tausta näihin kuvaus hommiin, mutta aina sitä oppii:)
Petri Lyy 14.8.2012 15:42 Vastaa lainauksella
Tarkennan, että valkoinen tausta on sinänsä ihan ok mallailun näkökulmasta, mutta se saattaa turhaan hämätä kameran valotusautomatiikkaa. Niin kuin kuvissa näkyy tällä kertaa. Taustavärin vaihto on helppo kikka siksi aikaa, kunnes kameran säädöt ja/tai arvojen säätö kuvankäsittelyohjelmassa alkavat olla hanskassa.