Pienoismallit.net

T-70m

Mallin pääasiallinen tehtävä oli toimia itselleni harjoituksena etsiosien käyttämiseen, johon tämä olikin omiaan varsin vähäisen osamäärän takia. Voitaneen sanoa, että mallissa on käytetty määrällisesti enemmän metallia, kuin muovia. Laatikon ulkopuolisia lisäyksiä ovat Eduardin etsisarja, aberin putki joka sisälsi myös kk:n, sekä friulin telat. Suurimman haasteen tarjosi lokasuojien kiinnikkeiden taittelu suunnilleen samaan muotoon.

Maalaukseen käytin ak:n 4bo settiä, jossa onkin varsin toimivat sävyt modulointiin. Siirtokuvien kellastumien takia maalasin torninumerot käsin.

Säistämiseen käytin ak:n liemiä sekä migin pigmenttejä.

Kommentit

Esko P. 12.8.2012 21:57 Vastaa lainauksella
Tosi hieno!
Kuvaukseen voisit kiinnittää vähän huomiota: kunnollinen taustapahvi ja herkullisempia kuvakulmia kehiin…

Esko P.
Varsin mukava malli. Telat saisivat olla kireämmällä.
Hyvin onnistunut modulaatio säistämisineen.
Työkalukiinnikkeet kun vielä olisit vääntänt etseistä, niin se olisi siinä. Tuon takaa otetun kuvan perustella näyttäisi että telat/telapyörästö olisi hieman vinossa sisäänpäin?
Whooaa, mistä näitä uusia hyviä mallareita oikein sikiää! Tuo sun edellinen mallisi (ISU-152) oli toki jo hieno, mutta tässä on kanssa sitä jotain! Nyt vaan äkkiä jätkien mukaan ja eikun Euroon!
Mukavaa, että olet vetänyt nuo lokaritkin hieman kurttuun, ettei niiden lisäys mennyt hukkaan. Siihen kiinnitin huomiota, että tuon vihreän sävy on, mun mielestä, hieman kylmä. Ois ehkä ollut hyvä vetää (edes?) yksi lämminsävyinen filtteri, jolla olisi voinut välttää tuon "kylmyyden". Saattaa toki olla, että nää kuvat hämää. Luonnossa tuo saattaa olla eri näköinen?
Onnittelut! Nyt vaan kuvia Missing-Lynxiin, constructiivisiin! Sitten seuraavaa putkeen :P
Ai niin, piti vielä mainita, olisit saanut viisi tähteä, jos luukut olisi ollut auki… Figu(t) ois kanssa kummasti auttaneet, mutteivät ole sinänsä ihan pakollisia.
Hienosti maalattu, moduloitu. Sopivan sääistetty. Bueno!
Kasimir K 13.8.2012 14:05 Vastaa lainauksella
Äijältä taas nättiä jälkea, ei voi muuta sanoa. Jos nyt jotain vielä lisäis ns. parannusehdotuksiin, niin muutamia rasvajälkiä vois lisäillä pyörän napoihin ja joitain pieniä polttoainevalumia kannelle.
Thäänks! Otetaan oppia ja parannetaan seuraavaa :)

Mikalle kommenttina värisävyn kylmyyteen niin on tuo luonnossa hieman eri sävyinen. Kokeilin kamerasta varmaan kaikki mahdolliset asetukset läpi saadakseni suht. luonnollista kuvaa. Jostain syystä vihreiden mallien kuvaaminen on osoittautunut kaikista hankalimmaksi. Kai se on parempaa tekniikkaa hommattava, ei se vika voi kuvaajassa olla ;)

Työkalukiinnikkeitä en ruvennut tälläkertaa vääntelemään, vaikka sinällään samaan vaivaan olisi mennytkin. Mielestäni nuo valetut ovat yllättävänkin hyvät valetuiksi. Telapyöriä pitää koettaa varovasti hienosäätää, on meinaa kohtuu hentoa tekoa nuo telapyörien kiinnitykset.
Todella hienosti maalattu ja säistetty, mutta omaan silmään tuo liukuvärjäys näyttää jo aivan luonnottoman liialliselta.

Malli näyttää oikein hienosti kootulta ja torniin käsin maalattu numerokin on hienoa jälkeä.
Todella upeasti toteutettu modulaatio ja pintakäsittely. Minun silmään toimii hienosti tuo voimakas modulaatioefekti, vaikka varmasti eivät kaikki tuosta tyylistä tykkääkkään. Pigmenttejä on vissiin käytetty aika hillitysti vaunun yläosassa, mutta eivätpähän pääse peittämään hienoa pintakäsittelyä. Loistavaa työtä kaikenkaikkiaan!