Pienoismallit.net

Fokker E.III

LF196, Gotthard Sachsenberg, Kriegsmarine

Välipala malli ennen isomman Albatros projektin valmistumista, mallin tekoon meni vain n. puolivuotta.
Malli kuvaa Gotthard Sachsenbergin konetta, LF196, josta löytyy ainakin kaksi valokuvaa. Molemmissa kone on nokalleen menneenä.

Rakentelusta hiukan: Malli meni kasaan melko nätisti ja yllätyin sarjasta positiivisesti, koska kaikki ovat sarjaa valittaneet. Sisätiloja ei mallissa ollut lainkaan, penkkiä ja pilottia lukuunottamatta, joten siinä joutui hiukan askartelemaan. Pohjassa ei oikein mikään sopinut paikalleen. Ensiksi pohjan ja rungon kylkiin jäi rako. Kannus ei mennyt oikein paikalleen, yms. Renkaiden telinehässäkästä onnistuin katkaisemaan kaksi muovitankoa ja niitä sai liimailla kyllä että sai pysymään oikein. LF 196 tekstin teko oli hiukan hankala, teksti on tehty Dragonin 1/48 Fokker Dr.1 koneen siirtokuva arkissa olleesta tekstistä: Fokker Dr.1 Ltn: Josef Jacobs… jne. Ongelmana oli että kuutosia/ysejä ei ollut tarpeeksi ja yhden niistä teinkin leikkaamalla kahdeksikosta alapallon ja lisäämällä siihen J:n kiekuran.

Kommentit

Aika lailla Eindeckerin näköinen malli tulee näköjään Revellin vanhasta sarjastakin!

Muuten kelvollisessa mallissasi puuttuisin kuitenkin tuohon säistämis/likaamispuoleen. Eindeckerit olivat usein aika lailla moottorin suihkuttaman risiiniöljyn ja kenttien kosteuden tuhrimia. Ensi kerralla kannattaisi kuitenkin etukäteen tutkia kuvista, miten nämä tahrat asettuivat ja yrittää liata mallia vähän hallitummin. Nyt mallisi näyttää suttuiselta mallillta, ei käytössä rähjääntyneeltä lentokoneelta. Säistäminenhän ei tietenkää ole pakollista. Epäilen että mallisi olisi täysin siistinä, tehtaan ovesta juuri ulos työnnettyä lentokonetta esittävänä ollut parempi.

Onko sulla levinnyt pikaliimaa siipiin jännesiimojen kiinnityskohtiin? Sitä kannattaa annostella varovasti, esin hammastikun kärjellä tai pienen pienellä ohuesta metallilangasta väännetyllä silmukalla. Pieni tippa pikaliimaa sujahtaa kätevästi kapillaarivoimalla siipeen porattuun reikään.

Toivottavasti et ota pientä kritiikkiäni tylytyksenä. Tarkoitukseni on nimittäin vain kannustaa yhä huikeampiin suorituksiin kangaspuiden mallailussa, tuossa lekomallailun kuninkuuslajissa!

t. Mikko
Kiitos Mikko!
Siivissä ei pikaliimaa juurikaan pitäisi olla, nokkaan sitä levisi hiukan mutta siivissä sitä ei juurikaan ole.
Ei vielä ole aivan tuo säistäminen minun alaani, mutta kyllä se tästä kun harjoittelee.
Seuraavasta mallista tulee siistimpi kyllä ;) sen lupaan. ja neuvot ovat kyllä aina terve tulleita :)
Hienoa Veeli. Olet askarrellut malliin paljon muutoksia laatikosta poiketen. Plussaa siitä.

Nuo lankojen laittelut ei ole niitä helpoimpia juttuja. Lankojen saumakohdissa on liimajälkiä, joista yllä on jo kerrottukin. Niistä pikku miikka. Tuohon säistämiseen:

Tähän mittakaavaan se alkaa olla jo itsekiduttajan hommaa nuorelta mallarilta. Toki kannattaa ottaa kaikki kommentit huomioon ja varmasti otatkin. ( Mikon palaute yllä ).

Hienoa huomata, että nuori mies tekee jo tällaista jälkeä ja viitsii ottaa selvää historiasta. Tässä mallinrakentamisessa teemme tavallaan myös kulttuuritekoja koko ajan. Jaamme tietoa ja oiken näköisiä kolmiulotteisia keksintöjä tuleville sukupolville… Kadehdin taitojasi ja luonnettasi.
Jatka Veeli samaan tyyliin.
T.T

Ps. Toivottavasti näemme mallejasi Kuopiossa isänpäivänä.
www.pienoismallit.net/tapahtumat/2012/maalla-merella-ja-ilmassa-3/
Juu, yhtyisin vielä tuohon timon mielipiteeseen, että on hienoa, kun olet ottanut esikuvista selvää ja nähnyt vaivaaa vähän harvinaisemman Kriegsmarinen Eindeckerin tekemiseksi!

Mikko
Kiitos Timo! Historian tutkiminenhan on yksi parhaista osista mallinrakennuksessa ;) Kuopioon kyllä tulen, jos kyyti järjestyy.