Pienoismallit.net

M1130 STRYKER Command Vehicle

2nd Squadron, 2nd Stryker Cavalry Regiment, Grafenwöhr, Germany
Field Training Exercise Cougar Steel Dec 2006

Malli on Trumpeterin näkemys Yhdysvaltain Armeijan 'STRYKER' jalkaväen taisteluajoneuvon komentoversiosta (M1130 CV).

Alunperin hankin sekä Trumpan, että AFV Clubin M1130 vaunut vertailun vuoksi. Todettuani että AFV Clubin vaunu kuvaan paremmin esikuvaansa ja on yksityiskohdiltaan tarkempi jätin sen itselleni kaappiin ja päätin rakentaa Trumpeterin version 2SCR:ssä palvelevalle ystävälleni. Eipähän sitten tuntuisi niin pahalta luopua siitä;-) Mallin oli tarkoitus valmistua jo keväällä Afghanistanista paluulahjaksi, mutta kuinka ollakaan tämäkin projekti venyi ja venyi.

Vaunu on rakennettu hyvin pitkälti suoraan laatikosta. Ainoastaaan Trumpan omia etsejä (tarkoitettu M1126 versiolle) sekä AFV Clubin M151 weapon station on lisätty.

Malli oli mukava kasattava ja osat loksahtelivat hyvin yhteen. M1126 version etsiosien sovittamisessa M1130 versiolle oli hieman tekemistä, mutta pienellä viilauksella olivat kyllä käytettävissä.

Maalaukseen on käytetty Tamiyan sekä Vallejon maaleja ja säistäminen on hoidettu AK:n ja MIG:n tuotteilla.

Valitettavasti (kaikki) Saksassa palvelevat vaunuyksilöt näyttävät referenssien perusteella olevan erittäin hyvässä kunnossa, joten ruostetta on mallissa minimaalisesti. Kura ja muta vaunun alaosaan on hoidettu matalla ja puolikiiltävällä lakalla, josta sekoitin sopivan mössön pigmenttien kanssa. Vanteisiin on lisätty rasvaläiskiä nippojen läheisyyteen.

Ainoa varsinainen ongelma oli kumipyörien saaminen aidon näköisiksi. Kumissa kun ei vanhennusaineet tahtoneet pysyä kiinni. Näihin en vieläkään ole täysin tyytyväinen, mutta jossakin vaiheessa peli piti viheltää poikki. Eipähän tätä kuitenkaan joudu loputtomiin katselemaan, nyt vaan pitää keksiä että millä mallin saa ehjänä ison veden taakse.

Kaikkiaan mukava projekti ja hyvää harjoitusta työn alla olevaa itselle jäävää Irakissa kolhittua SLAT-panssaroitua Strykeria varten.

Kaikki kommentit otetaan kiitollisina vastaan, jotta niillä saadaan jalostettua seuraavasta vaunusta mehevämpi.

Valitettavasti saan tähän mahtumaan vain kolme kuvaa…yritetään saada lisää kuvia esille

- Sami -

Kommentit

Vau todella hieno työ niinkuin edellinenkin.
Petri Lyy 10.8.2012 13:12 Vastaa lainauksella
No kyllä on hieno esitys toiseksi julkaisuksi. Moitittavaa en osaa etsiä enkä oikein parannusehdotuksiakaan esittää. Modulaatio ehkä voisi olla rajumpikin, kun jälkikäsittelyaineet sitä kuitenkin syövät. Tämä olisi ollut kiva nähdä livenä Parolassa.

Renkaiden likaamiseen käyvät esimerkiksi Tamiyan pöly- (Buff, XF-jotain) ja maasävyt (Earth jotain, XF-52) ohuena huntuna ruiskutettuna. Pysyy varmasti, ja on vaikea poistaa, joten lisäys vähän kerrallaan ettei mene överiksi.
Kiitos kommenteista!

Valitettavasti vaunu valmistui vasta Parolan tapahtuman jälkeen.
Tuntuu että nyt kesälomalla on ollut aikaa ja fiilistä saattaa roikkuneita malleja loppuun.
Tää oli mulla työn alla Sturmin kanssa samanaikaisesti. Kun toisen rakentaminen rupesi "tökkimään", niin jatkoin toista.

Kuvissa vaunun värisävy on hieman keltaisen puolella, livenä luonnonvalossa hieman harmaampi / kylmempi, jota pidän parempana ja luonnollisempana.

Kokeilin renkaisiin tuota Tamiyan Buffia sekä Khakia ja ne ovat vieläkin pohjana pigmenttien alla. Ongelma vaan on saada ruiskulla väri tasaisesti kaikkiin syvennyksiin ja jätettyä kohopinnat puhtaammiksi. Ohuelti ruiskutettuna tuppaa käymään päin vastoin. Väri jää kohopinnoille, mutta ei mene kunnolla painanteisiin ja nurkkiin.
No seuraavaan Strykeriin hommasin jo Pro Art Modelsin painotetut resiinipyörät, josko ne saisi helpommin yhtenäisempään sävyyn muun mallin kanssa.

- Sami -
Petri Lyy 10.8.2012 13:57 Vastaa lainauksella
S. Vaajamo kirjoitti:
No seuraavaan Strykeriin hommasin jo Pro Art Modelsin painotetut resiinipyörät, josko ne saisi helpommin yhtenäisempään sävyyn muun mallin kanssa.
Kumi- tai viinylirenkaisiin en ole tätä uskaltanut kokeilla, mutta resiinirenkaisiin kakkaa saa urien pohjille ainakin näin: Tärpättiä (white spirit) reiluhkosti tai ainakin jonkun verran, ja sitten tippa taikka kaksi esimerkiksi Migin Earth washia perään. Leviää nätisti kapillaari-ilmiön tai jonkun muun saksalaisen keksinnön ansiosta.
Joo, näin ne loppujen lopuksi on kurasin.
Ensin yksi kerros light siena pigmenttiä MIG:n pigment fixerillä ja toinen kerros sekalaisia vaaleita sävyjä Thinnerillä liuotettuna. Pigmentti painuu hyvin uriin ja on helppo pyyhkiä kuivuttuaan pois kohoalueilta.

Ja pigmentin jälkeen hain vielä hieman sävyeroja MIG:n Earth effects washilla töpöttelemällä, jotta sain "kiiltelevää" kumipintaa peittoon.

- Sami -
Miten tälläinen pienoismalli innoittaakaan surffaamaan netissä ja jopa lukemaan kokonaisen artikkelin ko. laitteen haasteista kentällä. En siis normaalisti lue artikkeleitä surffatessani netissä, vaan tyydyn selailemaan kuvia. Visuaalinen persoona kun olen.

www.thefreelibrary.com…ker+suitability+challenges+in+complex+threat+environment-a0194548457

Malli on oikein komea.
Kiitos kommentista ja mielenkiintoinen artikkeli…
yksi vuosi Irakissa taistelukäytössä kuluttaa ajoneuvoja saman verran kuin mitä alunperin suunnittelussa arvioitiin seitsemän vuoden palveluskäytöstä aiheutuvaksi kulumaksi ja ajoneuvojen palvelusikä (service life) vähenee 800% nopeammin kuin suunniteltiin.
Taitaa olla kohta loppuun ajettuja surplus-Strykereita halvalla kaupan;-)
Hieno ja räyhäkkään näköinen malli. Siinä riittää yksityiskohtia. Vaikka en tuosta maakalustosta niin ymmärrä, niin olisin kyllä eri mieltä niiden kanssa jotka kaipaavat vahvempia modulaatioita. Moderniin kalustoon sopii kun ne on pidetty suht hillittyinä.
Kumi/vinyylipyöriin voi myös yrittää seuraavaa kikkaa. Otetaan hienoa hiekkaa, haudataan renkaat siihen ja pyöritellään keitosta vähän. Sitten renkaat esille ja puhalletaan ylimääräinen hiekka pois. Lopputuloksena uskottavan näköiset pölyiset renkaat joista pöly ei ihan vähällä irtoa.

Paras vaihtoehto on mielestäni kuitenkin pyörien korvaaminen resiinisillä, jos niitä on saatavilla.