Pienoismallit.net

MiG-29UB

Siperia 2003 Kesä

Liian kuuma kirjoittaa mitään :)

…Sää oli aurinkoinen joten sain kuvattua kun tämä malli valmistui. Migi oli jo valmis mutta meni pari kuukautta aseripustimien ja ohjusten tekemiseen.Malli aloitettu 16.12.2011.

Ohjaamo maalattu revelin emaleilla. Mittarit tuhrittu valkoisella akryylimaalilla ja mr hobbyn thinnerillä pyyhitty ylimmääräinen maali pois. Mittarit on upponaiset. Revelin maali ohjeista sekoitettu maastokuvion värit. Kone maalattu päältä yhden kerroksen ja pohja 2-3 kertaa. Mustat pinnat on Humbrolin matta musta. Renkaat revelin anthraciitti harmaa ja humbrolin matta musta sekoitus. Lentokone lakattu yhden kerroksen Humbrolin kiiltävällä lakalla. Citadelin mustalla akryylillä, tiskiaineella ja vesi sekoituksella on litkutettu. Rankasti niitit ja paneelilinjat. Sitten on pyyhitty karkealla/kovalla käsipyyhepaperilla ja mr hobbyn tinnerillä ylimmääräinen litku pois. Koneen nokan musta häikäisy pinnan niitit on hopealla akryylimaalilla, pienellä pensselillä maalattu ja pyyhitty Mr Hobbyn tinnerillä. Lentokone lakattu uudestaan. Siirtokuvat laitettu Micro Solilla ja Micro Setillä. Moottorit oli maalattu kuparilla, anthrasiitti harmaalla ja teräs väreillä. Tamiyan akryylimaaleja, smokea/savua ja läpinäkyvää sinistä myös moottoreissa.

Lakattu Dullcotella/mattalakalla. Ainoa maskaus oli maalarinteipillä, kahden beige kärkisten ohjusten kärjet. Erottaen kärjen valkoisesta. Suikale poistettu ja kärki maalattu beigeksi.
Oli käynyt näin isojen ohjuksien puoliskojen kanssa: yhdessä oli kummallakin puolella ripustimien paikat :)
Latta ja pyöreitä pensseleitä käytetty. Malli Rakennettu suoraan laatikosta.
IRST pallo etuikkunan kohdalla. Sen sisälle muodostui liimasta huurua. Irroitin irst:en koneen ollessa valmis ja yritin Tamiyan smokella sitä sisältä maalata mutta ei onnistunut ja liimasin sen pallon takaisin ja maalasin sen ulkoisesti Akryyli Smokella/savulla.
Rakentelussa kittasin ja hiosin ilmanottakanavia. Moottoreiden paikoille saamisessa oli jotain mitä en muista. Varmaan hiomista ja paikkaamista maalella.Lentokoneessa ei ollut vielä siirtokuvia laittaessani: Pitot putkea ja harmaata kärkeä nokassa eikä renkaita, ohjuksia ripustimineen ja ikkunat. Revelin MiG29Ub:ssa on ainakin pari "virhettä ?" rengaskuilujen luukuissa, perävakaimissa jotain.

Kommentit

Näyttävän mallin olet kasannut ja vaivaa nähnyt paljon.Pensselillä maalatuksi aika hyvä,varsinkin viimeinen kuva kun katsoo ja pohjakuva parhaat.Asearsenaali elävöittää aika lailla tätä myös.Hieno malli.Kokeileppa kuvata tää myös ilman suoraa auringonvaloa,esim.Pilvisellä säällä,riittävässä valossa kuitenkin.
Moi Teppo! ,Kiitos kommentista ja pilvisellä säällä tulisikin normaalimmat värit esiin :)
Huhheijaa, minkä työn olet tehnyt. Siis työmäärän. Mutta työ tekijäänsä kiittää.

Malli on helekutin hieno. Paneeliurat ehkä himpunkin liian korostavia, mutta se antaa mallille näkyvyyttä. Oikeissa koneissa ei tainnut paneeliuria juurikaan näkyä muutakuin liikkuvissa osissa.

Hieno pikkuinen säistys on ihan paikallaan. Upea on malli.
Toivottavasti tämä nähdään Kuopiossa marraskuussa.

www.pienoismallit.net/tapahtumat/2012/maalla-merella-ja-ilmassa-3/

T.T
Pojot:
Kompaan Timoa yllä ja on rohkeaa 1:32 kokoista jettiä lähteä pensselillä sutimaan,vaikkei Mig-29 niitä kookkaampia hävittäjiä olekkaan,silti.Tästä seuraavaan vain.
Hieno on. Onko tämä jokin erikoisversio tästä koneesta kun yleensähän, migeissä ei ole kovin paljoa
tunnuksia.
Kiitos, en tiedä mikä erikoisversio tämä kone on, merkeistänsä. Tuo venäjän lippu on näkynyt jossakin Su Flankereissä myöskin.