Pienoismallit.net

Volvo P1800

Aloitin auton korin tekemisellä, koska vastaavaa valmista mallia ei ole. Peltiä ja tinaa kului jonkin verran ja vasaraakin sai käyttää paljon. Isän autosta oli onneksi kuitenkin hyvä käydä tallissa ottamassa mittoja sekä kuvia. Omani tein nimittäin arkkipellistä käsin, alusta asti…
Sopivaa materiaalia saa isoja autoja maalatessa jäävistä 5-litran tinneri yms. astioista, jotka ovat 0,2mm läkkipeltiä. Helposti muokattavaa ja tinattavaa ainesta. Kaavat tein itse Volvon mittapiirroksia ja esikuvaa mallina käyttäen. Malli erottuu muista valmiista malleista suuremman kokonsa ansiosta ja monet osat ovat helpompia tehdä. Takaosan teossa oli pieniä vaikeuksia, koska ohut pelti ei venynyt riittävästi repeämättä. Jouduin tekemään hiekkapellin useammasta kappaleesta, jolloin siihen jäi harmittavasti kaksi saumaa. Onneksi tinalla pystyy täyttämään. Takaluukun jätin kiinni, mutta ovi ja konepeilti aukeavat. Pohja on myös esikuvan kaltainen jousineen ja kääntyvine pyörineen. Tälläisiin toimiviin yksityiskohtiin palaa yllättävän paljon aikaa, kaikenlaiseen sovitteluun ja mitoittamiseen. Jouset ovatkin niitä ainoita valmiita osia koko autossa. Pakoputki on taivuteltu kupariputkesta. Jos takaosa oli vaikea niin etuosa se vasta miettimistä aiheuttikin. Ajovalojen ja maskin takia pyöreitä muotoja olikin nyt useampaan eri suuntaan vuoron perään. Sen takia ei myöskään pystynyt käyttämään minkäänlaista paperimallia, vaan piti kuvien mukaan arvioimalla leikellä peltiä. Lisäksi mittoja oli vaikea ottaa ilman mitään selvää kohtaa pyöreiden muotojen takia. Keulaa joutui ennen maalausta kittaamaankin, jotta sain siitä riittävän siistin. Pohja, konehuone ja oviaukot on maalattu eri vaiheessa, kuin muu auto, koska sisusta täytyi tehdä valmiiksi ennen kattoa. Penkit ja koetaulu ovat kankaalla päällystettyä uretaania, jotka on lopuksi maalattu. Mittaristo on pienennetty valokuva, kuten tyyppikilpi ja merkitkin. Letkut ja johtosarja ovat erilaisia johdonpätkiä ja konepellin tukirakenteet ovat vanhan startin kenttäkäämistä tinattu. Moottoriin tuli alkuperäisyydestä poiketen tupla Weberit ja peltisarja, koska sellaiset esikuvassakin oli silloin, kun sillä pienenä ollessani käytiin kerhon tapahtumissa. Valot ja vilkut on tehty hiomalla kirkkaasta muovista, maski kuparilangasta ja listat alumiiniteipistä. Puskurit on samaa peltiä kuin muukin auto. Maalaus oli kalleinta koko projektissa, vaikka itse ruiskutinkin. Aikaa kului noin 190 tuntia vajaan kahden vuoden aikana, kustannusten ollessa muutamia kymppejä. Ainutlaatuinen kirjahyllyn koriste, koska toista samanlaista ei ole. Vanteet muutan peltisiksi vielä kun sopiva inspiraatio iskee.

Kommentit

Uskomattoman upeeta jälkeä, ei muuta kuin uutta tulemaan.
Aivan uskomatonta työtä Legendaarisen "PyhimysVolvon" kutistamisessa! Mahtavaa jälkeä kaikinpuolin, maalaus, viimeistely yms ovat aivan huippuluokkaa. Samoin detaljointi. Oliko tämä tuolla Tikkakoskella vuoden alussa esillä?
Ekassa kuvassa jotenkin näyttää kuin korin mittasuhteet olisivat vähän kummalliset, ehkä kori olis hieman turhan paksu tai katto liian pienikokoinen. Mutta uskoisin että kuva hämää, muissa kuvissa näyttää täysin oikealta. Ja jos tämä tuolla Tikkakoskella esillä oli, niin loistavalta se silloinkin jo näytti vaikka kesken olikin, myös mittasuhteiden puolesta.
Mahtavaa jälkeä, Viikon Malli-ainesta.
Muut tekee rakennussarjoista malleja, mutta sinä väännät upeita maleja mistä tahansa ja se tuo arvostusta harrastuksellesi.
Ihailin jo Tikkakoskella tuotoksiasi, etenkin Volvon moottoria. Upeaa jälkeä pellistä tehtynä.
Siellä sarja "Muut malli" eka pysti olisi kuulunut ehdottomasti sinulle.
No, toivotaan tuomariston ottavan huomioon tulevaisuudessa enemmän näitä skrätsi-malleja.
Jokatapauksessa olet ansainnut tästä mallista lähes täydet. Ja toivottavasti tämä on viikon malli.
T.T
paavo p. 5.8.2012 10:04 Vastaa lainauksella
Olen sanaton.
Mahtavaa jälkeä. Kuvat vois olla paremmat mielestäni kun kyseessä on näin erikoinen ja upea malli.
Uskomattoman duunin olet tehnyt. Moni olisi jättänyt esim. pohjan detaljoinnin tahi konepellin alaosan huomioimatta, mutta nekin näyttäisi tässä olevan viimesen päälle.

Itse rakenteluvaiheista kaipaisi enemmänkin dokumentointia, näytti malli jo ihan raakileenakin varsin vaikuttavalta. Mites tuon materiaalin kanssa, oletko kuparia ta messinkiä testannut, olisi taipuisampaa kuin läkkipelti? Tosin tuossa maalipurkkien hyödyntämisessä on asiallista kierrätysmeininkiä!

Tullaankos tätä näkemään jatkossa missään tapahtumissa, esim. Lahdessa tuossa syssymmällä olis hyvä niin pääsis itsekin oikein livenä tarkastamaan ;-)
Kiitokset kommenteista. Tikkakoskella oli näytillä ja ensi vuonna tarkoitus taas. Kauempana ei yleensä tule näyttelyitä kierrettyä valitettavasti. Materiaalista sen verran että mielestäni helpompaa kuin mitä esim. kupari tinata, koska lämmönjohtavuus on huonompaa ja näin ollen viereinen sauma ei sula niin helposti auki.
Todella vaikuttavaa jälkeä. Kyllä Volvo harrastajaa lämmittää, tästä taisi olla juttua Volvo viestissäkin taannoin. Pakko antaa:
hyvää duunia..pitkästä aikaa ihan silmiä joutu siristään ja isontaan kuvaa moottoritilasta.. on khyl upee..
Epätodellisen hieno käsityötaidon näyte. Uskomattoman hienosti saatu pyöreän auton muototarkkuus, ihan kuin oikea. Ja astetta uskomattomampaa on vielä se, että auto on oikeaa peltiä.

Jos tosiaan aiot tehdä autoon joskus uudet vanteet, niin nehän voisi tehdä jyrsimella/sorvilla cibatoolista. Esim. jotkut Lemmerz/KPZ, tai miksei tavallisen levyiset 4,5-tuumaiset. Jos aiot tehdä ne kolmioreikäiset alkuperäiset aluvanteet, niin mallikuvan/aineiston saa tarvittaessa minulta. Alkupään Pyhimyksissä oli toki niitä enemmän umpivanteen näköisiäkin.
työvaihekuviasta eka näyttää kuin sinulla ois 1:1 projekti tallissa pellille hiottuna,
Volvo pv tai duett seuraavaksi työn alle.

Pellistä… huh huh, kateeksi käy sinun peltisepän taidot.
Janne Kekkonen kirjoitti:
työvaihekuviasta eka näyttää kuin sinulla ois 1:1 projekti tallissa pellille hiottuna,
Volvo pv tai duett seuraavaksi työn alle.

Pellistä… huh huh, kateeksi käy sinun peltisepän taidot.
PV: on jo tullut tehtyä.
www.pienoismallit.net/galleria/malli_5411/
Muutaman päivän ihmetellyt, mitä tästä voisi sanoa. Ei muuta tule mieleen kuin: hämmästyttävän hieno työ. Luulisi oikeaksi, ellei rikkaruohojen mittakaava olisi vähän pielessä. Onneksi meille tavallisille tallaajille on muovit ja liimat.
AJ 7.8.2012 14:33 Vastaa lainauksella
Moi Eero,

Komppaan yllä olevia kehuja, kyllä tässä on pienoismalli sanan varsinaisessa merkityksessä. Sopivalla taustalla (kts. Petri O:n kommentti rikkaruohoista) tämä Pyhimys-Volvosi kävisi aidosta.

Kerrassaan erinomaista mallausta!!! Parhain terveisin, AJ
Joo ei voi muuta kuin nostaa hattua ja korkealle!. On se nii mieletön malli tyhjästä loihdittu. Moottorit ja kaikki. Noita työvaihekuvia katsoessakin tuntuu kuin olisi jostain autotehtaalta käyty ottamassa. Lisääkin kuvia valmiista mallista näkisi mielellään.
Todella kunnioitettavia malleja alusta loppuun asti käsintehden, hyvä huomata ettei ihan kaikilta nuorilta vielä ole käsintekemisen taito hukkunut vaan perinne jatkuu.
Toivoin ensimmäisessä kommentissani tätä viikon malliksi. Onneksi moni muukin on ollut samaa mieltä.
Sydäntä ihan lämmittää, kun sait ansioituneen tittelin tälle mallille.

Lisää peltitöitä odotellessa.
T.T
Kiitokset kommenteista!
Ja yleisön pyynnöstä muutama kuva:
s1266.photobucket.com/albums/jj527/eetu89/P1800/?action=view&current=P1800028.jpg
AJ 21.8.2012 09:16 Vastaa lainauksella
Moi Eetu, Hyviä kuvia, kuvissa 1-3 ja 15 soratietaustalla Pyhimys-Volvosi käy aidosta esikuvastaan; kyllä teit loistavan pienoismallin! Ansaitusti sait taannoin viikon mallin tittelin. Parhain terveisin, AJ
Sanonta kuuluu että tyhjästä on paha nyhjästä. Sanonnan voi samantien heittää romukoppaan kohdallasi. Hienot kuvat:)