Pienoismallit.net

Spa 1944

Rakentelen sillointällöin kilpa-automallien lomassa sotilasfiguureita. Tässä 2011 kesällä valmistunut Tamiyan injektiofiguuri. Jokaisessa rakentamassani figuurissa on tullut aina kokeiltua jotain uutta tekniikkaa ja testailtua juttuja.

Tiettyhän tähänkin figun piti saada jonkinlainen formulakytkös, joten päätin että tämä heppu on päivystänyt Span kylän laitamilla Ardenneilla vuonna 1944. Spa-Francorchampsin kilparatahan sijaitsee samalla seudulla… ;) Lisäksi figuurin lumipuku on maalattu kylmän viileästi Tamiyan Racing White spray-maalilla suoraan purkista.

Kommentit

Jos tämä tosiaan on 1/35 mittakaavaa, niin on tosi komea luomus. Jos tämä taas on 1/16 mittakaavaa (mitä epäilen, sillä olisi epistä jos joku pystyy tämmöiseen pienemmässä mittäkaavassa ja minä en) on tämä siltikin tosi komia luomus :)
Niitit kypärässä on hyvät ja maalausjälki kaikkinensa varjostuksineen saa kyllä "haukkomaan henkeään".
Mestariteos!
Heh, kyllä tämä on 1:35. Sama figu löytyy Tamiyalta myös 1:16 koossa.
Tämä pienempi on julkaistu jonkinlaisena limited edition boxina, samassa
lootassa on mukana myös Rommel-figu…
Jukraviti… itse en edes siinä isommassa mittakaavassa saa moista jälkeä. Mutta kuten yllä sanoin, niin mestariteos :)
Sanattomaksi vetää. Kaivelin aamulla joitain 1:35 figuureita tulevaan dioraamaani ja nyt tuntuu tuskaiselta alkaa niitä vääntämään. Pahoitit viikonloppuni tällä.
Kiitoksia isosti kehuista :)

Lisäsin tuonne valmistajan tuotekoodin; 89629.
Todella hyvän näköinen figu. Paukkupurkki maalaus on onnistunut häikäisevästi. Kannattaa jatkaa figu ja miksei myöskin, sotilaskalusto linjalla.
Kylläpä myös figun kasvot näyttävät oikein hyvältä! Mercedes-Maclarenin logoa kaipailen kyllä tuohon kypärään ;-)

ehe ehe ehe …
AJ 4.8.2012 12:47 Vastaa lainauksella
Moi Petri,

Komppaan ylläolevia kehuja - upea figu! Luulin myös kuvien perusteella, että figu on 1/16 skaalaa, kunnes tavasin mittakaan 1/35. Kerrassaan loistava figu tuossa 1/35 skaalassa. Ainoa pieni huomio, joka ei vaikuta mitenkään loistavaan kokonaisuuteen eikä arvosteluun, on StG 44:n nahkaiset lipastaskut. Niiden väri ei olisi vaalentunut noin vaaleaksi (muuten hienosti tehty vaalennus/kuluminen) vaan ne olisivat vielä tuon tummanruskean sävyisiä, ainoastaan kulmiin lievää vaalennusta/kulumista.

Maalausjälki varjostuksineen on huipputyötä! Mieletön figu!!! Parhain terveisin, AJ
aivan mahtava järkytyin kun näintän nyt lisää figuureja 1/35 skaalassa wow
AJ kirjoitti:
Ainoa pieni huomio, joka ei vaikuta mitenkään loistavaan kokonaisuuteen eikä arvosteluun, on StG 44:n nahkaiset lipastaskut. Niiden väri ei olisi vaalentunut noin vaaleaksi (muuten hienosti tehty vaalennus/kuluminen) vaan ne olisivat vielä tuon tummanruskean sävyisiä, ainoastaan kulmiin lievää vaalennusta/kulumista.
Kyllä malli on joka osaltaan hienoa työtä..
Germnaaneilla alkoi olla nahkatavara vähissä sodan loppupuolella, saappaiden varsia lyhennettii ja varustehihnoja yms. alettiin tehdä vahvasta kankaasta..
Sivulla www.atthefront.com/HR/g/gear_MP44_pouches.html, on juttua noista lipastaskuista. Kierrätysmateriaaleja näytetään käytetyn jossain versiossa, mutta pääasiallinen materiaali on ollut kangas. Lainaus" MP44 Pouches, Type I
These are the initial "improved" pouches for the Mkb/MP43/44 rifles. I suspect they were produced in the Fall of 1943 and early 1944. The fabric is thicker, they are reinforced better and there are individual flaps for each magazine. The fabric is gray or field gray canvas. Type II
The fabric is now a khaki linen canvas, characterized by red stripes woven in the fabric…
Onnistunut sakufiku! Nimenomaan kasvot(silmät) todella hienosti aidonnäköiset!!