Pienoismallit.net

JSU-152

"600" Königsberg huhtikuu 1945

Tamiyan JSU/ISU-152 (kansio nimetty Tamiyan laatikon mukaan) oli todella mukava rakennettava. Osat sopivat yhteen, ohjeet olivat selkeät ja kaikki muutenkin oli kohdillaan.
Mallista on jo monia esimerkkejä tällä sivustolla, joten en sen enempää sen hyviä ja huonoja puolia tässä ruodi.
Maalattu lähinnä Tamiyan tuotteilla.
Suosittelut neuvostoraudan ystäville :)

Esko P.

Kommentit

Oikeen komee monsteri.
Telojen kulutuspintaa enemmän näkyviin, kk:n piippu auki ja rohkeammin washeja pulttien ym. ympärille. Nämä nyt parannusina tulivat mieleen. Muuten malli näyttää oikeen tasapainoiselta, kovia kokeneet lokarit ja kuraus ovat kyllä vaikuttavan näköiset. :)
Esko P. 31.7.2012 11:50 Vastaa lainauksella
Hitto toi kk unohtuikin totaalisesti. Vissiin vähän liikaa aikaa edellisestä mallista. Kiitti vinkistä :)

Esko P.
Komeet vanhennukset ja muuten hyvin tehty. Lisäpolttoainesäiliöissä näkyy tosin saumat josta miinusta. Etsit toisivat lisää detailjointia malliin. Eli jos on skillsseja niin seuraavaks niitä:)
Kokonaisuudessaan onnistuneen näköinen malli, mutta yksityiskohtiin lisää huomiota.

T.Waltter
Oikein vakuuttavan näköinen malli, pidän erityisesti rankasta yleisilmeestä, lommot ja kunnon kuraus sopivat tähän malliin.
Vielä tosiaan pientä fiilausta yksityiskohtiin ja mallisi ovat sen jälkeen huippuluokkaa.
Huippuhieno malli. Erityisesti lokasuojien vauriot ovat todella hienosti toteutettuja. Etuosan kuraus näyttää ehkä hitusen turhan rakeiselta, mutta muuten ei juurikaan mitään valittamista löydy. Hienoa työtä kaikenkaikkiaan!
AJ 31.7.2012 22:44 Vastaa lainauksella
Moi Esko,

Komppaan yllä olevia kommentteja - yleisilme on erityisen vaikuttava; oletuskuva on ässä. Kyllä tuo ISU-152 on vaikuttavan näköinen pienoismallina ei siitä pääse mihinkään. Hienoa työtä!

Mitenkä muuten Tamiyan, Zvezdan ja Dragonin 1/35 skaalan ISU-152:t sijoittuvat vertailussa keskenään? Tamiyan mallia kyllä kehutaan, aivan kuten Waltter edellä kirjoitti, mutta onko se oikeasti parempi kuin Zvezdan ja Dragonin? En tiedä, joten siksi kysyn. Mikä niistä kannattaisi hankkia, jos haluaa 1/35 mittakaavan ISU-152:n? Kiitokset vastauksista etukäteen.

Jokatapauksessa näyttävä ISU-152! Parhain terveisin, AJ
Tamiya on ylivoimaisesti paras, kun JSU-152 on kyse. Dragonin malli kärsii mittavirheistä, esim. lokasuojat ovat liian lähellä telan yläjuoksua. Zvezdan/Italerin JSU-152 on mittatarkempi, mutta häviää yksityskohdissa selvästi Dragonille. Pyörästö on varsin heikkotasoinen.
Esko P. 1.8.2012 03:09 Vastaa lainauksella
Kiitti kaikille arvioista ja kommenteista!
Etsien käytöstä sen verran, että tässä oli kyseessä jonkinasteinen motivointimalli, en halunnut ottaa turhaa stressiä yksityiskohtien suhteen, vaan tehdä ootb suoraviivaisen projektin ilman paineita. Ja sellaisena kyseinen pläjäys oli mitä parhain vaihtoehto.
Kohti uusia haasteita…

Esko P.
Esko P. 1.8.2012 03:13 Vastaa lainauksella
Ja vielä kylkien valojen piuhoista…
Näin tekniikaasta mitään ymmärtävänä voisin kritisoida paketin ohjeita noiden suhteen, näin jälkikäteen… Hyvä huomio seuraavia projekteja ajatellen Waltter, kiitos vinkistä!

Esko P.
Kyllä malli pitää saada rakentaa suoraan laatikosta, jos siltä tuntuu. Se varmaan on valmistajankin vilpitön tarkoitus. Etsit olisivat siten plussaa, mutta niiden puuttuminen ei mitään. Kyljillä taitaa olla lampuille johdonsuojukset, piuha on usein suojusta hieman pidempi. Miten puuttuvan piuhanpätkän toteuttaa mittakaavassa jää mietittäväksi.

Komeasti vanhentunut, näyttävän näköinen kokonaisuus. Kk:n poraaminen helposti ja polttoainesäiliöiden saumat helpohkosti vieläkin fiksattavissa.
Esko P. 1.8.2012 09:58 Vastaa lainauksella
Waltter kirjoitti:
Joten kysyn, tykkäätkös käydä mallikisoissa/ onko aikomusta ottaa osaa esim. Parolan kisoihin nyt viikonloppuna?
Olen tainnut käydä kaksi kertaa katsomassa kisoja Parolassa. Ei ole aikomusta ottaa osaa.

Esko P.