Pienoismallit.net

Porsche 962C

Sveitsiläinen urheiluautojen kilpatalli Brun Motorsport osallistui Le Mansin 24-tunnin kisaan vuonna 1990 kolmella Porsche 962C autolla (urheiluautojen C-sarja).
Auton numero 16 kuskeina olivat (ajojärjestyksessä):

- Jesús Pareja (Espanja)
- Walter Brun (Sveitsi)
- Oscar Larrauri (Argentiina)

… tuossa listassa on huomionarvoista ainakin se, että tallin omistaja, miljonääri Walter Brun, ajoi siis myös itse kisassa.

Kuuman kilpa-ajon viime hetkillä Brunin tallin Porsche nro 16 oli hienosti toisena - aivan kisaa johtavan Jaguar XJR-12 auton "pyllyssä kiinni" - mutta kun ajoaikaa oli jäljellä enää 15 minuuttia, niin Porsche joutui keskeyttämään kisan moottorivaurion takia.

Muuten, nämä Le Mansin kisoihin osallistuvat C-sarjan urheiluautot ovat ainakin siinä mielessä vaarallisia, että ne saattavat yhtäkkiä yllättäen muuttua lentokoneiksi. Tässä filminpätkässä hyvä esimerkki asiasta - eikä muuten ole ollut läheskään ainoa kerta, kun näin on tapahtunut:
www.youtube.com/watch?v=wsjApAZGHhk&feature=related … tuskin tuolla kuskilla oli lentoonlähtölupaa ;-)

Tämä on Tamiyan mallisarja 1990-luvun alkupuolelta ja osien niukkuudesta päätellen tämä on kai alunperin suunniteltu sähkömoottorilla toimivaksi malliksi - sähkömoottoria ei tosin tämän mallisarjan mukana tullut, mutta omituinen "kaukalo" paristoja varten oli paketissa mukana.
Sarjan osiin ei myöskään sisältynyt minkäänlaista muovista koottavaa moottorin kuvatusta - ainoastaan ohjaamon alueella oli hieman runsaammin asennettavia yksityiskohtia, jotka sitten ihan kivasti näkyvätkin valmiista mallista ulospäin ison tuulilasin ja sivuikkinoiden ansiosta.

Mallin korin maalasin Tamiyan spraymaalilla - muilta osin malli on maalattu siveltimillä käyttäen Humbrolin emalimaaleja/lakkoja.

Siirtokuvien laittaminen olikin sitten melkoinen savotta - todellinen tuskien taival. Ja sehän näkyy myös lopputuloksessa - isojen siirtokuvien laittamisessa tajusin käyttää apuna saippuavettä vasta siinä vaiheessa kun vahinko oli jo tapahtunut. Kele. Tarkoitan auton kummankin kyljen siirtokuvia - käytin niissä kohdissa "taiteilijan vapautta" koska onnistuin kyseiset kuvat tärvelemään. Tuon auton "selässä" olevan ison (oranssi/punainen/valkoinen) pallukkalogon paikoilleen laittamisessa olikin apuna tuo edellä mainitsemani saippuavesi - ilman sitä tuo ei olisi onnistunut. Tuo iso logo oli siirtokuva-arkilla kolmena kappaleena. Onneksi tuo kikka tuli mieleeni ja olin ainakin omasta mielestäni tuon takia hetken aikaa se "penaalin terävin kynä/kanootin fiksuin inkkari" :-)

Näiden räikeänväristen ja kiiltäväpintaisten automallien valokuvaaminen on kyllä hankalaa. Ainakin minun kamerani pyrkii jotenkin "sekoamaan" kun yritän kohdistella ja saada aikaiseksi teräviä kuvia. Nyt teippasin mallia valaisevien lamppujen kupuihin leivinpaperia ikäänkuin suodattimeksi poistamaan niitä kaikkein kauheimpia kiiltoja mallin pinnasta - ja kaipa tuo temppu jotenkuten nyt onnistuikin?
Mallin pinta on muuten lakattu satiinilakalla - voi vaan kuvitella millaista tuo kiiltelely olisikaan täysin kirkkaalla lakkapinnalla.

Kommentit

Ei voi kuin ihmetellä tuota sinun tahtia ja työn lopputulosta. Tässä on kyllä todellista Äijä meininkiä isolla Ä:llä!
Mallistahan en viitsi sanoa mitään. Sehän on jo tuttua laatua Raimon pajasta ;)
Juha Holopainen kirjoitti:
Ei voi kuin ihmetellä tuota sinun tahtia
Noh, tätä Porschea rakensin yhtäaikaa tuon tämän viikon alussa valmistuneen punaisen Toyotan kilpurin kanssa - joten siinä mielessä kai on oletettavaa, että nämä kummatkin valmistuvat samalla viikolla :-)
paavo p. 29.7.2012 19:28 Vastaa lainauksella
Juu, johtuu se c-ryhmäläisten lentely varmaanki noista maaefektipohjista, oon katellu noita gp3:sia ja gp2:sia niin ne lähtee kans herkästi lentoon pikkuosumasta ja niissähän on venturiputket pohjissa. Toivottavasti F1:siin ei sitä enää tule, ainakaan niin kauan kuin on "lentäviä suomalaisia" kilpaa ajamassa, vrt. Villeneuven onnettomuus 1982. Joo, hieno malli tosiaan säistyksineen kaikkineen :-D. Oliko muuten tässä Tamiyalaisessa ne koriin valetut ikkunat?
paavo p. kirjoitti:
Oliko muuten tässä Tamiyalaisessa ne koriin valetut ikkunat?
Juu oli - ja niistähän siis ei ollut muuta kuin haittaa. Enpä ymmärrä miksi ihmeessä Tamiya oli tehnyt tuollaisen ikkunaratkaisun tähän mallisarjaan.
Pekka S 30.7.2012 18:08 Vastaa lainauksella
Lisää hienoja Porscheja :D Tosin minusta tuntuu, että Revellin versio kyseisestä autosta (tai no onhan se 956 mutta melkein samanlainen ja on Revellillä joskus ollut myös 962) on parempi. Tässä esimerkiksi maavara on turhan korkean näköinen.
Ja tosiaan Prototyyppiluokkien autot ovat melko herkkiä lähtemään lentämään kovassa vauhdissa:
Linkki
Pekka S kirjoitti:
Tosin minusta tuntuu, että Revellin versio kyseisestä autosta (tai no onhan se 956 mutta melkein samanlainen ja on Revellillä joskus ollut myös 962) on parempi.
Seuraavaksi on tarkoitus tutkia Hasegawan näkemys samassa 1/24 skaalassa Porschesta (siis tämä tyyppi 962) - sen jälkeen saakin Porschet riittää ja tulevina Le Mans-projekteina on odottamassa Mercedes Benz ja Nissan.
AJ 4.8.2012 12:59 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Tuttua laatutyötäsi tämäkin Porsche 962C pienoismalli - hurja lento muuten tuossa linkittämässäsi videopätkässä - ja jännä kikka tuo leivinpaperin teippaus lamppuihin, kiitos siitä.

Hieno jälkeä kaikinpuolin, mielenkiinnolla odotan Hasen näkemystä 962C:stä samassa skaalassa. Parhain terveisin, AJ
AJ kirjoitti:
Moi Raimo,

ja jännä kikka tuo leivinpaperin teippaus lamppuihin, kiitos siitä.

, mielenkiinnolla odotan Hasen näkemystä 962C:stä samassa skaalassa.
Moi AJ - ja jos tuota paperikikkaa meinaat käyttää, niin varmista sitten että se papru on TODELLAKIN leivinpaperia.
Nimittäin itse ensin teippasin 75 w lampun kupuun voipaperia - eipä siinä kovin kauan mennyt kun se paperi rupesi kuuman lampun kuvussa käryämään. Pitäisi näköjään aina ensin ajatella ihan loppuun saakka, kun on keksivinään jotakin uutta ja mullistavaa :-)

Ja tuo Hasegawan 1/24 versio Porschen 962C:stä on ollut hieman pettymys - kyseinen malli kun oikeastaan on vain "kuori" - moottoria ei auton sisälle rakenneta, mukana on vain hyvin pelkistetty ohjaamo - mukana ei ole edes istuimen vöitä - ei edes siirtokuvana. Niin no, onhan tässä sitten se hyvä puoli, että malli valmistuu vauhdilla - tai valmistuisi, jos olisin maalannut auton korin jollakin muulla kuin Humbrolin kirkkaan keltaisella - tuo väri kun ei näemmä meinaa kuivua millään.
Työn alla siis on keltamusta From A Motorsports-tallin Porsche 962C - näyttää kyllä kivasti joltakin ärhäkältä ylileveältä ampiaiselta.