Pienoismallit.net

Hawker Hurricane

Paluu pienoismalliharrastuksen pariin tapahtui vähän vahingossa, kun piipahdin uuden työmatkani varrella sijaitsevaan mallikauppaan. Mukaan tarttui vanha 80-luvun Monogramin 2 koneen setti (Me-109E ja tämä Hawker Hurricane). Olen lapsena koonnut muutaman pienoismallin, mutta tämä on siis ensimmäinen tuotos liki kahteenkymmeneen vuoteen.
Kone on rakennettu suoraan laatikosta. Rakennusjälki on melkoisen kauheaa, tästä valtaosa menee innokkuuden ja malttamattomuuden piikkiin. Bilteman halpis-kynäruiskua piti päästä pian testaamaan, eikä käytössäni ollut edes minkäänlaista kittiä. Pinta on maalattu humbrolin emaleilla, ja sävyt on sekoitettu silmämääräisesti. Maaskiteippinä käyttämäni eristysteippi ei myöskään toiminut toivotusti. Pintaan ruiskutin matan lakan.
Sarja oli mielestäni mukava koota, mitä nyt ulkonevat paneelirajat ja muut aiheuttivat hieman päänvaivaa. Nyttemmin, tutustuttuani uudempiin sarjoihin, huomaan että valutekniikka on näemmä kehittynyt melkoisesti.
Siirtokuvat olivat hieman haperoja, johtunee sarjan iästä, mutta sain tarvitsemaani harjoitusta myös tällä saralla.
Malli toimi sytykkeenä uudelle harrastukselle, ja nyt onkin työn alla pari uutta konetta. Myös kynäruisku on päivitetty laadukkaampaan (aion sitä käyttää jokin verran myös työssäni, joten hankinta on mielestäni perusteltu). En ole kovinkaan kiinnostunut sotakalustosta, joten tällä hetkellä työn alla onkin pari siviilikonetta, samassa mittakaavassa(Rodenin Pilatus PC-6C/H-2 Turbo Porter Air American maaleissa sekä AZ-modelin Grumman "Gosling", jonka toteutan siis siviilimaalauksin).
Valtaosasta virheitä, joita tein, olen jo ottanut opikseni. Foorumilta olen tämän kokoamisen jälkeen löytänyt läjäpäin apua moneen ongelmaan. Mietinkin kauan, laitanko koko rakkinetta esille, mutta olkoon nyt edes varoittavana esimerkkinä yli-innokkuuden ja kiirehtimisen seurauksista.

Kommentit

No niin,mukava aloitus taas mallailun parissa.Kittiä saumoissa kannattaa käyttää,saa huomattavasti paremman ilmeen aikaan.Ehkä suurin silmiinpistävä tai parikin sellaista; Renkaiden liiallinen kiilto,MATT color vaikka Humbrollilta,mustaa tai/ja tumman harmaa voisi toimia.Siirtokuvat lievästi reunoilta hopeoi,kenties paksua laatua ne ? Pinnassa lakka,se positiivista.Yksi oleellinen parannus kohta on kuomun raamit,nyt ne ovat paksummat sieltä ja ohuemmat täältä ja epätasaiset.Itse käytän Tiimaristakin saatavaa Scothsin toimistoteippiä ja varmasti toimii myös siivissä jne.Konekivääreiden ja siiven putkien suuntaus ei kohdillaan.Maalausjälki rungossa on kiitettävää ja pakosarjatkin sopivan "palaneet".Nämä tulivat ekoina mieleen.Annetaan muiden jatkaa.Mukavaa rakentelua. Lopuksi;Ehdottomasti esillepanon arvoinen malli joka tapauksessa.
Teppo Toiviainen kirjoitti:
Lopuksi;Ehdottomasti esillepanon arvoinen malli joka tapauksessa.
Kyllä! Mallailussa pitäisi muistaa periaate: Mallaa mitä haluat, miten haluat. Tärkeintä, että SINULLA itselläsi on hauskaa mallailun parissa. Muiden kommentit ovat vain sivuseikka ja/tai opettavainen tekijä.

Kannattaa kuitenkin ottaa rakentavat kommentit positiivisesti vastaan.

Jos minun ensimmäinen mallini pitkän tauon jälkeen olisi ollut näinkin hyvä, niin olisin nyt varmaan jo tosi korkealla;) Ei muuta kuin seuraavaa ja parempaa tekemään!
Kiitos kommenteista ja kannustuksesta Teppo ja Mika! Nyt alkaa olemaan työkalut ajan tasalla joten tästedes ei voi ainakaan niitä syyttää. Päätin alkaa dokumentoimaan vasta-alkajan mallailua omaan blogiini.
Heikki Väyrynen kirjoitti:
Kiitos kommenteista ja kannustuksesta Teppo ja Mika! Nyt alkaa olemaan työkalut ajan tasalla joten tästedes ei voi ainakaan niitä syyttää. Päätin alkaa dokumentoimaan vasta-alkajan mallailua omaan blogiini.
Hyvältä tuo blogikin näyttää ja erikoisia konemalleja.Olikos tuommoinen eilisessä ison arskan commando elokuvassakin vaaleana.
Moi!
En ole leffaa pitkään aikaan nähnyt, mutta uskon että siinä on ollut tuon Goslingin "isosisko" Grumman Goose. Harry Lahti on tehnyt upean mallin tästä koneesta.
Heikki Väyrynen kirjoitti:
Moi!
En ole leffaa pitkään aikaan nähnyt, mutta uskon että siinä on ollut tuon Goslingin "isosisko" Grumman Goose. Harry Lahti on tehnyt upean mallin tästä koneesta.
Joo , tuo Harryn malli taisi olla samanlainen,kuin leffassa tai ainakin erittäin lähellä sitä.