Pienoismallit.net

Pontiac GTO

Tämän mallin piti ollla nopea ja yksinkertainen, melkein suoraan laatikosta- malli. No, kuten yleensä, mopo päätti karata käsistä.

Kori

Ensin ajattelin, että suunnittelen maalaukseen jotain hieman radikaalimpaa ja eihän siinä mitään maalaus ei pitäisi olla niin iso projekti… Niinpä niin. Maalaukseen, lakkaukseen ja hiontaan, sekä uuteen lakkaan kului useampikin päivä. Koriin tein lipan eteen ja lisäsin takaluukulle tuon ilmanputsarin kannen vai mikä se nyt oli. Renkaisiin lisäsin valkoiset raidat kuten kilpureissa, myös eteen. etupuskurista heivasin nuo säleiköt, en vaan oikein pitänyt niistä, muutta niiden ansiosta opin litkuttamaan. Sitten päätin että tästä enempää ei tule muutoksia, mutta huoh.

Alusta

Keksin korottaa perää hieman ja sen toteutukseen kului valutankoa enemmän kuin uskoinkaan josta suurin osa meni roskiin, mutta lopulta olin tyytyväinen. Huomasin korotusta tehdessäni että takapyörät ovat hieman sisempänä kuin eturenkaat joten eikun levityspaloja ideoimaan. Ensimmäiset olivat liian leveät, toiset eivät pysyneet kunnolla kiinni ja niinedespäin. Taisi olla versio 5 kun sain toimimaan ja sitten huomasin että pe***le, oikea puoli oli 2 milliä sisempänä kuin vasen. Ja eikun filliä tekemään. Kun sain sen nippuun laitoin etupyöriin vähän negatiivista gamperia, (kertokaa jos meni väärin) kuten huomaatte.

Moottori

Moottoriin lisäilin muutaman letkun ja pidensin imuilman ottoa reilulla kädellä, mutta minusta se on ihan OK. Johdoilla jotka lähtevät akusta on ihan realistiset paikat. Toinen (punainen) menee laturille ja toinen (musta) lokariin. Tein myös pakoputket jotka tulevat heti etupyörän takaa sivulle. Ensin ajattelin lisätä niihin vaimentimet jotka olivat alkuperäisissä putkissa, mutta oikeassa autossa tuo kuulostaisi hienommalta.

Sisusta

Sisustaan en tehnyt paljon muutoksia maalasin vain penkit ja kojelaudan nahanruskealla, en tylsällä mustalla. Tein myös valkoisen raidan (minusta hieno). Leikkasin ratista molemmat vaakatasossa olevat puolat pois. Ihme kyllä, ratti on jotenkin ison oloinen ja se ottaa penkiin kiinni, melkein. Eihän ne läskit amerikkalaiset tuollaisen auton kyytiin mahdu, ainakaan kuljettajaksi. Lisäsin katoon lisämittarin hieman lisää racea tuomaan, se ei kyllä varmaan näy tuossa kuvassa.

Tämä oli antoisa rakentelukokemus, kun opin niin ohentamaan kuin litkuttamaan. Tämä auto on takuulla persoonallinen, ja itse pidän sitä todella hienona ja sehän on tärkeintä. Jokainen saa olla omaa mieltä, tietysti.
Autolle annoin lempinimeksi "Green Old Nick"(vihreä vanha vihtahousu) paremman puuttessa. Päättäkää itse onko tuo kovin sopiva, mutta minusta se on oikein hyvä…

Tämä on auto, mikä ei maistu kaikille, mutta osalle sitäkin paremmin.(lainattu GTIistä numerosta 4/09)

Kommentit

Martti 27.7.2012 14:20 Vastaa lainauksella
Kommentoikaa ihmeessä!
Niklas.U 27.7.2012 20:29 Vastaa lainauksella
Aika monimutkaisen olinen toteutus sisustasta tykkään.:)
Mites tuo nokkapelli menee paikoilleen ku noi tötteröt on tuossa? Plussaa annan värityksestä, on ainakin erikoinen. :) Mutta tuon takapaksin päällä olevan härvelin ottaisin kyllä pois, näyttää enemmänkin vararenkaalta. :) Ei muutako lisää luomaan villejä visioita.
Hyvin MadMax oloinen härveli! Hyvää ideoiden toteuttamisesta ja muutosten kanssa olet onnistunut ihan hyvin. Villi härveli kaikinpuolin.
Martti 31.7.2012 14:06 Vastaa lainauksella
Vesa Viitala kirjoitti:
Mites tuo nokkapelli menee paikoilleen ku noi tötteröt on tuossa? Plussaa annan värityksestä, on ainakin erikoinen. :) Mutta tuon takapaksin päällä olevan härvelin ottaisin kyllä pois, näyttää enemmänkin vararenkaalta. :) Ei muutako lisää luomaan villejä visioita.
Hyvin menee kiinni, kun pistää menemää! No ei nyt, kyllä se siihen ihan hyvin uppoaa, kun vähän suurensin sen reikää.
Martti 31.7.2012 14:07 Vastaa lainauksella
Niko Lindström kirjoitti:
Hyvin MadMax oloinen härveli! Hyvää ideoiden toteuttamisesta ja muutosten kanssa olet onnistunut ihan hyvin. Villi härveli kaikinpuolin.
Kiitos. Tuo hurjan oloinen, hieman race tyylinen ulkoasu oli tavoite.