Pienoismallit.net

Sdkfz 250/8

Näitä härveleitä ei täällä vielä monta olekaan. Rungon isot osat sopivat yhteen pelottavan hyvin, vaikka valurunkoja on peräisin myös Dragonin vanhemmista 250- ja 251-sarjoista. Sisäosien tekeminen tuntui todella mielenkiintoiselta mutta ohjeet antavat tavaroiden sijoittelusta hieman ylimalkaisen kuvat ja kokoonpanovaiheessa tila kävi liian ahtaaksi ja jouduin muuttamaan joidenkin pikkuosien paikkoja. Olen ymmärtänyt, että tästä alatyypistä ei liiemmälti valokuvia löydy ja sisuskalut on lähinnä arvottu kohdalleen Dragonin konttorilla.

Punaisella primerilla maalatut tykinputket/telapyörät/sisäosat alkavat olla jo tietynlainen klisee saksalaiskaluston kohdalla mutta perkule kun väri vaan toimii niin hyvin. Mallarihan voi aina käyttää perusteluina sodan loppuvaiheen materiaalipulaa ym. adhoc-meininkiä.

Kokeilin erilaisia öljyväriefektejä ja "3D"-chippailua ensimmäistä kertaa tässä laajuudessa. Sävytin vaunua oranssin, ruskean ja vaaleanpunaisen sävyillä.

Hurjin onnettomuus tapahtui ensimmäisessä litkutus-/laseerausvaiheessa. Ohensin öljyvärejä reilusti tärpätillä ja levitin litkua vaunun päälle vielä reilummin ja jätin kuivumaan yön yli. Seuraavana päivänä osat irtoilivat kirjaimellisesti katseen voimalla, sillä runsas ohenne oli haurastuttanut paksuimpiakin muoviosia.

Nurmikon tekoon käytin putkimiehen pellavanarua, josta leikkasin saksilla eripituisia kimppuja. Istutin pätkät märän, muutaman millin paksuisen tasoitemassan päälle. Ensin värjäsin massan ruskeaksi aamukahvin jämillä. Maalasin ruohon ruiskulla kahdella eri vihreän ja ruskean sävyllä.

Kuollutta sotilasta käytin tuomaan sommitelmaan hieman lisäsävyä. Sen tilalle olisin voinut laittaa myös pensaan tai oksanpätkän mutta käyttämäni vaihtoehto lienee dramaattisempi.

Kommentit

Eikös toi ole sdkfz 251/9?
Ari Lumivuori kirjoitti:
Eikös toi ole sdkfz 251/9?
Ei ole, "Stummel" on pidempi takaosasta. Tämä vaunu on 250-sarjalaisia.
AJ 21.7.2012 20:32 Vastaa lainauksella
Moi Toni, Kaikinpuolin onnistunut Sdkfz 250/8; useita kivoja yksityiskohtaisia toteutuksia. Upea pienoismalli! Parhain terveisin, AJ
Toni Jussila kirjoitti:
Ari Lumivuori kirjoitti:
Eikös toi ole sdkfz 251/9?
Ei ole, "Stummel" on pidempi takaosasta. Tämä vaunu on 250-sarjalaisia.
Kas vain, aina sitä oppii jotain uutta. Ainakin piristävä pienoismalli kaikkien "höökivaunujen" keskellä.
Pasi L 22.7.2012 13:39 Vastaa lainauksella
Todella komea malli! Nuo ketjut jotenkin häiritsevät minua, en tiedä miksi :D. Ilmeisesti jotakin hinausketjuja? Sakut ajatelleet hinata rikkoutuneen vaunun pois mutta ovat joutuneet tulitukseen kesken operaation ja tästäsyystä on vainaja jätetty ja ketjut roikkuu.. noin, nyt ei häiritse ketjut enää niin paljoa ;)
^ Heh, nyt kerroit tarinan jota itse en edes tullut ajatelleeksi;) Yleisesti ottaen minä vaan tykkään lyödä kaikenlaisia kettinkejä malleihin kiinni, joten ne ovat siitä syystä. Ja luukut laitoin auki, koska tässä rakennussarjassa näin voi tehdä. Mutta nytpä on tarinakin perusteluna:)