Pienoismallit.net

M1025

Humvee

Ylen kakkonen uusi keväällä/alkukesästä HBO:n minisarjan Generation Kill. Ihan joka jaksoa en huomannut nauhoittaa, koska sarja väisti aina taitoluistelu- ja uimahyppykisoja (ei ole vitsi), joten loman aluksi sarja piti hommata DVD-boksina. Suosittelen. Sarja perustuu Irakin sotaan Humveen takapenkille istutetun Rolling Stone -lehden toimittajan kokemuksiin. Katsomisen jälkeen oli hommattava tällainen Tamiyan Humvee ja ajatuksena rakentaa se sarjan hengessä.

Kokeilin säistämistapoja, joilla yksivärisestä mallista saisi mielenkiintoisen. Maalit Tamiyalta, muut liemet AK-Interactivelta. Esikuva on enimmäkseen alumiinia, joten ruoste-efektit jäivät käyttämättä. Tamiyan käyttöohjeen pienellä präntätyn tekstin mukaan Humveet olivat Irakiin lähtiessään kolmivärisessä camossa, jota nyt pilkottaa aavikkovärityksen alta.

Helposti kokoonmenevä malli rakentui suoraan laatikosta. Omia lisukkeita ovat antenni 0,4 millimetrin messinkiputkesta ja sille kiinnike puretun sähköjohdon säikeestä. Tamiyan ohjeen mukaan karjapuskuri ei kuulu aavikkovarustukseen, mutta netin kuvamateriaali on toistakin mieltä. Tuommoinen rappukaiteen pätkä keulalla lisää aika paljon näköä malliin. Jäi semmoinen tunne, että näitä voisi kasata enemmänkin. Tätä nykyajan jeeppiä on rakennettu tuhansittain, ja referenssiä on netti pullollaan.

Kommentit

Se on siinä. Kumeja olisin hieman enemmän pölyttänyt. Muu malli erittäinen onnistunut.
AJ 21.7.2012 12:46 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Komppaan täysin Mika H:ta, se on siinä. Erittäin onnistunut. Parhain terveisin, AJ
Ok… malli minusta kumit näytää hyvältä.
Petri Lyy 21.7.2012 19:50 Vastaa lainauksella
Jaaha, mukavasti herättää mielipiteitä tämä malli. Kuraaminen ja pölyttäminen ovat tarkkaa puuhaa, menee helposti överiksi. Mika saattaa olla oikeassa, mutta onneksi näin päin: helpompi on lisätä kuin ottaa pois. AJ:lle ja Marjolle myös kiitos kommentoimisesta!
Pasi L 22.7.2012 13:33 Vastaa lainauksella
Olisin sarjan hengessä kaivannut jotain romua roikkumaan ajoneuvon ulkopuolelle :D Lisäksi pojat puunasivat hummereitaan sen verta huolella että siihen nähden malli on ehkä hieman enempi kulahtanut.
Komea hummeri yhtäkaikki :)
Petri Lyy 22.7.2012 15:00 Vastaa lainauksella
Kiitos Pasille kommentoimisesta. Jees, Humvee toimii melkoisena narikkana. Tämä Tamiyan mallisarja ei tarjoa luontevia ripustuspaikkoja nyssäköille ja telttapatjakääröille, mutta muilla valmistajilla näyttää olevan enemmän luurankomaisia versioita aiheesta. Ehkä ens kerralla sitten.

Täytyy katsoa Generation Kill vielä uudestaan, ainoa "puunaaminen" mitä muistan, tapahtui lekalla :D
Hieno on malli. Itseäni häiritsee noi "pölyiset" sivuikkunat, näyttävät niinkuin ne olisi sudittu jollain lakalla yli.
Maalaus onnistunut minun silmään oikein bueno.
Petri Lyy 23.7.2012 11:44 Vastaa lainauksella
Ja Tommillekin kiitos kommentoimisesta. Minusta taas näyttäisi hassulta, jos sivuikkunat olisivat puhtaat ja tuulilasi ei. Sivuikkunoihin kokeilin AK Interactiven pöylitkua ak-015, nyt esillä taitaa olla kolmas versio. Yllättävän hyvin kirkasosat kestävät tärpättiä. Ne saisi tärpätillä vieläkin lähes puhtaiksi kyseisestä litkusta.
Petri Lyy 23.7.2012 14:56 Vastaa lainauksella
Tarkennus edelliseen kommenttiini: Tuulilasi ei siis ole litkuteltu vaan ruiskittu maalilla.