Pienoismallit.net

Char B1 bis osa 2

Tämän mallin rakentaminen oli aikoinaan niin hauskaa,että palasin aiheeseen toisenkin kerran.
Mallin esikuvan historiasta ja Tamiyan rakennussarjasta kerroinkin jo edellisen tekeleen kohdalla,joten niistä ei sen enempää. Todetaan nyt kuitenkin sen verran,että mallin esikuva on tekijän mielestä kaikessa rumuudessaan eräs kauneimmista panssarivaunuista ikinä. Mikäli sotakonetta nyt saa kauniiksi sanoa…

Tamiyan tykinputket vaihtuivat messinkisiin tarvikeosiin samoin konekiväärin piippu. Tornin tähystysaukot porailin ja veistelin auki. Samoin ajajan vaunun kyljessä olevan räppänän. Pakoputkien suut saivat saman käsittelyn,vaikka tuo valmiista mallista ei juurikaan näy. Takakannen luukkujen umpinaiset kahvat tein uusiksi kaljatölkin alumiinista. Antennille menevät johdot lisäsin rautalangasta. Rungon tykin asekilpeen porasin suojapressun kiinnityspulttien reiät. Asekilven nostolenkki myös oma lisäys. Kaikkia valua jäljitteleviä pintoja (torni,ajajan koppi,tykin asekilpi) kohensin käsittelemällä niitä Mr.Surfacer 500 kitillä.

Maalaus Tamiyan akryyleillä ruiskulla suihkien. Naamiokaavion maalauksessa sinitarramaskit apuna. Siirtokuvien alle kirkas lakka. Microsolin siirtokuvalitkut apuna asettelussa. Mattalakkaus Tamiyan kirkkaan lakan ja Flat Basen sekoituksella. Vanhennukset öljyväreillä litkutellen ja Migin pigmentteillä töhrien.

Kommentit

Kyllä se on sitten ollut ruma vaunu aikanaan, vie siinä sarjassa voiton jopa KV-2:sta. Itse malli taas on oikein hieno, tykkään sun tavasta kurata/pölyttää mallit.
Telat ja nuo takana roikkuvat kettingit näyttävät kuvissa todella hyviltä.
Ainoa mikä nyt äkkiseltään tulee mieleen parannuksista on, että pultteja ym. olisi voinut korostella hiukan voimakkaammilla washeilla…
Kaiken kaikkiaan todella nättiä jälkeä! :)
Upea malli! Tykkään myös tästä vaunusta erittäin paljon juuri sen rumuuden takia joka kääntyy Freudilaisittain silmissäni erittäin kauniiksi. Upeasti olet maalannut ja vanhentanut mallin.

Kerropas yksityiskohtaisesti miten vanhensit nuo kettingit ja telat? Sen verran makoisilta näyttävät!
Kiitos kommenteista Otso ja Antti. Telat on maalattu Tamiyan german greystä,mustasta ja ruskeasta sotketulla sekoituksella. Sekoitussuhteita en muista,sotken aina sellaisen omaa silmää miellyttävän sävyn. Kuivasivelyä Humbrolin gun metal sävyllä ja hopealla eniten maan tai pyörästön kanssa kosketuksissa oleviin kohtiin. Litkutusta ruskeahkolla öljyväri liemellä. Isommat maakökkäreet Migin europe dust ja dry mud pigmenteillä. Pigmenttien kiinnityksen jälkeen telojen kulupintoja kuivasivelty uudelleen edellä mainituilla Humbrolin sävyillä.

Nuo kettingit ovatkin tosi pirulliset. Niissä ei nimittäin meinaa maali pysyä millään. Pohjaksi ruiskutin Tamiyan german greytä. Päälle Humbrolin gun metalia. Seuraavaksi sitten Migin teloissakin käyttämiäni pigmenttisävyjä ja old rust ja standard rust sävyjä lisäksi. Eri sävyt aina välillä Migin pigment fixerillä kiinni. Ruoste pigmentit lisäsin siinä vaiheessa,kun ketjut roikkuivat jo kiinni vaunun perässä.
Otso toikin jo esille parannusehdotuksen. Muuten malli on kyllä vähintäänkin hyvä. Puhtaat metallipinnat tuotu erinomaisesti esille.
Petri Lyy 18.7.2012 09:14 Vastaa lainauksella
Hieno malli, ja mehevät kuvat siitä. Itsekin tykkään tästä vaunutyypistä, mutta en sanoisi sitä rumaksi vaan jäykän asialliseksi.
Kiitokset Mikalle ja Petrillekin kommenteista.
AJ 21.7.2012 12:30 Vastaa lainauksella
Moi Veli-Matti,

Kuten edellä jo todettu hieno vaunu, rumasta Char B1 Bis vaunusta saa kuoriutumaan upean näköisen pienoismallin; aivan kuten Petri Olavin toteutus www.pienoismallit.net/galleria/malli_10473/ .

Hieman liian paljon ruostetta, mutta kokonaisuus on hyvin toimiva. Aika jännä juttu, että "rumasta" omintakeisesta esikuvasta saa näyttävän pienoismallin - hyvä niin. Parhain terveisin, AJ
Kiitos kommentista AJ. Ruostetta yritin kuvata ainoastaan pakoputkissa,perän ketjuissa ja muutamassa valumassa. Muu ruskea sotku on olevinaan kuraa.