Pienoismallit.net

Pinta

Kolumbuksen toinen karaveli

Aiheesta:
Pinta, (Painted One), oli Kristoffer Kolumbuksen toinen karaveli hänen purjehtiessaan kohti Amerikkaa 1492. Laiva oli tyypiltään kolmimastoinen caravela redonda, kahdella raakapurjeella ja yhdellä lattaripurjeella. Laivan Kolumbus sai Espanjan kuningashuoneelta, joka oli sen lunastanut sakkona Cristobal Quinterolta hänen rötöstelyjensä seurauksena. Quintero sai kuningashuoneelta täyden armahduksen osallistuessaan Kolumbuksen reissulle. Pintan kapteenina toimi Martin Alonzo Pinzon, hänen veljensä Vicente Yanez Pinzonin komentaessa laivaston pienintä alusta, La Ninaa.

Sarjasta:
Suurelta osin tämä sarja on kopio aiemmin rakentamastani Ninasta. Runkopalat, kansilaudoitus, plokit, pelastusvene, kannen pikkusälä ovat kaikki identtisiä, olipa yksi valuranka kokonaan sama kuin Ninan sarjassa.
Valitettavasti kopioitua tulivat myös sarjan huonot puolet, eli hymykuopat, purseet ja ejektorirenkaat.
Yhtä kaikki, tämän sarjan rakentaminen oli vähintään yhtä mukavaa kuin Ninan kasaaminen. Ehkä se on näiden pienempien alusten parhaita puolia, vähän osia, voi rauhassa kasailla ja toteuttaa omia visioita mallin edetessä kuitenkin vauhdikkaasti.

Rakentamisesta:
Laivan kasaus eteni hyvin pitkälti samoja polkuja kuin Ninankin rakennus. Maalaus samoilla aineilla, samoilla resepteillä. Takilointiin paneuduin Pintan osalta hieman syvemmin. En suuremmin pidä Ninan vanttiköysissä käyttämästäni, hieman paksusta langasta, joten korvasin sen ohuemmalla tässä aluksessa. Takiloin aluksen muutenkin käyttäen mallina Modelshipforumin keskusteluja, sekä netin valokuvamateriaalia. Tässä vaiheessa myös Pasi Kiiskelle ja Ranelle kiitokset.

Muutoksista:
Aika ajoin malleja katsellessa törmäilee rakennuskertomuksiin, joissa rakentaja kertoo lisänneensä sitä, muuttaneensa tätä ja korvanneensa jotain jollain muulla. Ajattelinpa sitten kertoa hieman, missä poikkesin ohjeista, mitä lisäsin laivaan ja miten. Tiedä vaikka joku saisi siitä vinkkejä omaan kasailuunsa.
Pelastusvene sarjassa on kuitattu kahdella puolikkaalla ja näyttää valmiina lähinnä keskiaikaiselta ruuhelta. Leikkasin pahvista tuhdoiksi veneen sisustan muotoisen palan ja lisäsin myös airot. Airot tein myös pahvista leikkaamalla, olisi ne paremmankin näköiset voineet olla, materiaalin puute ja pahvin helppous taisivat ratkaista tuon menetelmän.
Lisäsin laivan kannelle yhteensä kuusi kansilenkkiä, jotka kiersin rautalangasta. Neljä lenkkiä porasin pelastusveneen kiinnitysköysille, mallia otin netin kuvista, lähinnä Amatin puusarjasta tehdystä Pintasta.
Kaksi muuta kansilenkkiä porasin fokka- ja mesaanimastojen juureen.
Mastojen juurille lisäsin myös köysivyyhtejä, langasta erikeepperin avulla kieputeltuina.
Kolme rautalankalenkkiä porailin myös peräsimen kiinnitystä kuvaamaan.
Takiloinnissa lienevät suurimmat poikkeamat sarjan ohjeista. Ohjevihkosen langat menevät lähinnä "sinne päin", joten kaivelin netistä kuvia ja keskusteluja aiheesta. Miljoonalaatikoista löysin lisää plokeja, taisi sarjan omien plokien lisäksi mennä 6-8 ylimääräistä takilaplokia.
Jyskyharukset,(kokkapuomin alapuolella olevat köydet), toteutin nettireferenssin mukaan, ohje neuvoo vetämään jyskyharuksille varatun palikan reikiin fokkapurjeen juoksevan takilan. En ole purjehtija, mutta tuntuu oudolta hankaloittaa omaa työtään merimiehenä vetämällä fokkapurjeen brassiköydet keulan ympäri. =)
Raakojen nostimet takiloin loppuun saakka, eli vedin ne plokien läpi kannelle asti kiinni.
Haruksien kiinnitystä kuvaamaan tein valurangasta kaksi silmäkiekkoa pelkkien solmujen tilalle. Elävöittää takilaa omasta mielestä ainakin.
Vanttien kiinnityksen solmuilla muutin rihmauksiksi. Rihmaukset toteutin semi-oikein, yhdellä lankasolmulla ja loput liimalla ja mustalla maalilla. Kokkapuomiin menevän haruksen vedin kahden plokin kautta. Tämä ratkaisu on kopioitu Corpus Christissä lepäilevän Nina-replikan kokkapuomilta.
Isomaston vanttien väylingeistä löytyi keskustelua. Enemmistö on sitä mieltä, että sekä Ninasta että Pintasta ainakin puuttuivat väylingit, purjeiden hallinta näissä pienissä karaveleissa ei ilmeisesti vaatinut mastoon nousua. Mastoon nousu oli ilmeisesti usein tuohon aikaan kuitattu köysitikkailla, Ainakin Santa Marian fokkamastossa.

Sarjan kolmas alus, Santa Maria onkin sitten viimeinen Hellerin lootasta, joten rakentelu jatkuu. Nämä kaksi pienempää ovat puutteista ja vioistaan huolimatta olleet varsin mukavia rakennuskohteita.

Kommentit

Aikamoinen paatti. Lippujen siisteys hieman pistää silmää, mutta muuten tässä kyllä silmä lepää. Hymykuoppien jne korjaaminen on hankalaa, esim. kuvioidusta puupinnasta.
Liput ovat sarjassa aika ankeat laadultaan, "Taita keskeltä puolikkaat yhteen"-tyyppisesti printattu suht tukevalle paperille. AInoa jota pystyi kivasti manipuloimaan oli tuo mesaanimaston viiri, muut jätin rauhaan. Kiitos kommentista.
maxres 20.7.2012 15:10 Vastaa lainauksella
Upea laiva! Santa Mariaa odotellessa. ;)

Tulee ihan lapsuus mieleen… Joskus tuli koottua Santa Marian ja Nina, mutta Pintaa en saanut enää,
koska paikallinen lelukauppa ei sitä saanut tilattua. Silloin ei vielä nettikauppoja ollut.
Joo, Santa Maria lähtee seuraavaksi pöydälle. Tuo Hellerin kombo on hyvä, saa kaikki kolme samasta lootasta tehtyä. Vanhaa koulukuntaahan tuo laatu kieltämättä on, mutta mukava kasattava silti.
AJ 21.7.2012 12:44 Vastaa lainauksella
Moi Jaska,

Hieno jatko La Ninalle. Upeaa työtä! Kyllä näissä laivoissasi silmä lepää lainaten Mika H:ta. Osaat tehdä hienoja laivapienoismalleja, mielenkiinnolla seuraan ja katselen niitä. Kyllä diggaan! Parhain terveisin, AJ
Kiitokset palautteesta AJ.
Hieno Pinta laivan laivan malli.Samat arvionnit pitävät tämän paatin osalta kuin Ninassakin.Takilointi on hieno.Onko tässä sarjassa mukana juoksu pylypyrät vai ovatko ne jostain muusta sarjasta vaiko itse tehdyt??Liput voisi ehkä saada elävämmän näköiseksi ottamalla niistä kopiot vahvemalle paperille jolloin ne kestävät paremmin erinäistä taittelua.Hieno malli kaikkinensa.Hyvä että tällä sivustolla on nyt malli Pintasta josta voin puolestani ottaa mallia vaikkapa takilointiin.Jään miellenkiinnolla odottamaan Santa Marian malliasi.
P.S. Itselläni on ollut Revellin Santa Maria lootossa puoli valmiina jo pidemmän aikaa.Saa nähdä valmistuuko koskaan?
Sarjassa on yksi valuranka samoja osia kuin Ninassakin, ja siitä löytyy juurikin samat plokitkin kuin Ninassa. Itse ei onneksi tarvinnut ruveta ylimääräisiä murusia veistelemään, oli tallessa muutamia ylimääräisiä. Tuo Santa Maria on yllättäen sarjan vajain malli, ei yhtään plokia mukana, nimikyltti puuttuu, pelastusveneeseen on onneksi tehty kuitenkin tuhdot, mutta airoja ei.