Pienoismallit.net

T-72M1 Libya

Vihdosta viimein valmistunut T-72 malli. Reipas vuosi takaperin, kun aloittelin mallia sen piti esittää Suomalaista T-72:sta, myöhemmin suunnitelmat muuttuivat Puolalaiseen ja lopulta päädyin tekemään uutiskuvien innoittamana Libyalaisen vaunun.

Revellin mallia parantelin muutamilta osin itse, tornin muotoja yritin parannella Milliputilla vaihtelevalla menestyksellä, savunheittimien johdotukset väkersin kuparilangasta muutamaan otteeseen(ensimmäisellä kerralla tuli hiukan liian jykevät) sekä ohentelemalla muutamia sarjan osia parempaan mittakaavaavahvuuteen. Maalauspuolen hoidin jälleen kerran Tamiyan mahtavilla akryyleillä ja deteljit maalailin Vallejon akryyleillä. Säistyksissä käytin taas AK Interactiven valikoimasta löytyviä litkuja.

Kommentit

Nyt löit kunnarin, Kasimir. Värimaailma jne. erittäin hillitty ja kuitenkin uskottava. Pidän tätä parhaana mallina, mitä olen sinulta nähnyt.
PhantomII 12.7.2012 21:56 Vastaa lainauksella
Oho oho! Onpas nätti vaunu. Tasapainoinen kaikin puolin. Säistämiset ja yleensäkin värimaailma näyttää todellakin uskottavalta. Värit sun muut viimeistelyt ovat hienosti sopusoinnussa toistensa kanssa.
JJ 12.7.2012 22:38 Vastaa lainauksella
Varmasti tulee olemaan ryhmärakentelun parhaimmistoa! Olisiko vielä mahdollista saada tarkempaa listaa noista säistykseen/litkutukseen/filtteriin käytetyistä kemikaaleista?
Yksinkertaisesti sanottuna upea malli.
Hieno maalaustyö ja efektit erittäin uskottavat,puhumattakaan detaljien parantelemisesta…
Jaakko 12.7.2012 23:10 Vastaa lainauksella
Yhdyn aiemmissa kommenteissa esitettyihin kehuihin. Ehkä jotain kansallisuustunnuksia tai muuta Libyaan suoraan viittaavaa olisin odottanut, mutta ehkä niitä ei näissä vaunuissa ollut silloin kun ne vielä olivat "vihreiden" omaisuutta. Tuonsorttista maastokuviota muistan uutiskuvissa nähneeni. Kapinalliset kai maalasivat oman lippunsa kaappaamiinsa vaunuihin. Valehtelevatko silmäni, vai kaartuuko itkk:n piippu higgsin hiukkasen verran alaspäin?

Mullakin on tämä rakennussarja ja ACE:n vastaava keskeneräisenä. Ainakin toisesta ajattelin tehdä irakilaisen. Olen itsekin korjannut milliputilla tornin etu- ja takaosan muotoa M1-mallia muistuttavaksi. Mielestäni ihan vaivan väärti homma. Savunheittimien ja niiden johdotusten kanssa olet onnistunut todella hyvin ja taidan ottaa tästä mallia kun omiani asentelen.
Kasimir K 12.7.2012 23:34 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista!
Joel J kirjoitti:
Olisiko vielä mahdollista saada tarkempaa listaa noista säistykseen/litkutukseen/filtteriin käytetyistä kemikaaleista?
Toki, käytin pääasiassa AK:n Africa Korps Weathering Setissä tulevia tuotteita + Streaking Grime AK-012 ja pölyksi Summer Kursk Earth AK-080.

Jaakko, olisin pistäny jonkin sortin merkintöjä, mutta nuo Gaddafi-sedän vaunut oli aikaslailla ilman mitään raapustuksia.
Hieno vaunu!

Kiva nähdä tätä Lähi-idän kalustoa. Tarjoavat mielestäni kivoja maalauskaaviota!

Kaipaisin vielä kuvia ihan edestä ja takaa (sammakkoperspektiivistä), jotta näkisin tuon tukin ja telat paremmin.

Muuten kuvat ovat selkeitä ja hyviä!
Siis muka 1/72 - ja höpönlörde - ei tämä ole myöskään 1/35 - tämähän on selkeesti 1/1 ja siis Kasimir on napannut kuvat oikeasta vaunusta Gaddafin uima-altaan vierellä. Ja sitten jäbä on fotosopannut uima-altaan ja palmujen tilalle valkoisen taustan - että näyttäisi mukamas "pienoismallilta".
;-)

Niin siis aivan tajuttoman hienoa työtä nuorelta mieheltä. Ja näyttää tuo kuvien ottaminenkin olevan hyvin hallinnassa. Kelaan alaleukani ylös lattialta ja jatkan tämän mallin kuvien ihastelua.
Petri Lyy 13.7.2012 14:01 Vastaa lainauksella
Eniten ilahduttaa tuo kahden euron kolikon suurennosmalli, joka on onnistunut erinomaisesti :D Ei vaiskaan, vaunumalli on erittäin onnistunut ja ansaitsee kaikki tähänastiset ja tulevat kehut.
Todella harmoninen kokonaisuus; aina ei tarvitse olla räiskyvän säihkyvät värierot että mallista tulee näyttävä ja realistinen. Kyllä Kasimir osaa!
Kasimir K 14.7.2012 01:34 Vastaa lainauksella
Kiitokset kiitokset! Tällä kertaa tulikin vähän rauhallisempi lopputulos, kun aikasemmin (mm. BMP) ehkä vähän liiankin maltillinen omaan mieleen. Suraavasta mallista voikin tehä sitten vähän erilaisen..
Pasi L 14.7.2012 09:27 Vastaa lainauksella
Huhhuh, ei tosiaan uskoisi 1/72 malliksi. Kerrassaan upea!
Savolaisukko suattas sutkasta jotta, "kovin sukkelasti et onneks viäntännä, niin lopussa piästään naattimaan ja silimät vesissäpäen tarkkoomaan, että mikä se siinä oekein toljottaa".

On taas Kasimiriltä aivan käsittämättömän hienosti skarpattu malli. En kyllä ala edes keksiä parannusehdotuksia.
Täydet pojot, varsinkin kun ottaa huomioon tuon mittakaavan.
T.T
Ps. Voisikin olla viisasta siirtyä niihin erilaisiin malleihin. Meinaatko pysyä maakalustossa? Olisi todella kivä nähdä sinulta vaikka lentokone!!