Pienoismallit.net

F-84 F Thunderstreak

Kesäloman kunniaksi julkaistaan Luftwaffen väreissä oleva korkeaperäsiminen Thud´s Mother.
Malli on kasattu pikkukaupasta löytyneestä -90-luvun Monogramin sarjasta ilman suurempaa stressiä, laitteen jaloja muotoja ja ennen kaikkea komeita varatankkeja ihaillen. Koneen muodossa ei ole suurempaa vikaa paitsi ilmajarrujen luukut ovat sentin verran liian takana rungossa, jäivät korjaamatta. Laskutelineissä ja niiden kuiluissa sekä ohjaamossa on jopa erinomaisesti detaljeja. Kohokuvioidut paneelisaumat hiottiin pois ja korvattiin osittain omilla kaiverruksilla. Kone oli jo pinnaltaan varsin sileä eivätkä paneelisaumat maalatussa vehkeessä juuri erotu. Niittejä koneessa on runsaasti ja niitä mallinnettiin omin konstein - jopa jossain kuvassa erottuen. Kaikki jättöreunat piti hioa ohuemmaksi. Kittiä kului lähinnä ohjaamon ympärille. Maalit on sekoiteltu Humbrolin ja Revellin purkeista. Niihin yritettiin saada sävytyksillä eloa ja pientä modulaatiotakin yritettiin. Siirtokuvat kelpasivat auringossa valkaistuina. Musta ja valkoinen painatus ei ollut sattunut rekisteriin aiheuttaen saksityötä kansallisuustunnuksissa. Lisäksi hopeointi vaivasi kovasti ja kaikki ylimääräinen reunus piti pikkuteksteistäkin leikata pois ja tikata siirtokuva pienellä terävällä injektioneulalla reikiä täyteen, pehmentimiä kului runsaasti.

Oli näissä vehkeissä tyyliä - eikä loppunut polttoaine heti kesken.

Kommentit

Lekot evät ole minua, mutta täytyy sanoa, että rakennusteknisesti ja pintakäsittelyn osalta täällä ollaan huuli pyöreenä ja leukaa lattialta etsien.
Muutaman muunkin lentokonemallarin lisäksi sinunkin tehtaasi näyttää tuottavan huippumalleja ihailtavaksemme. Työn jälki pysynyt vuodesta toiseen erinomaisena. Vanhat silmäni eivät löydä moittimissyitä, korjausehdotuksia en väkisin keksi, joten hyvä näin.
Pehmeät värirajat miellyttää silmää ja siisti muutenkin.Kauko jo yllä totesikin olennaisen.
Tyylikkään näköinen kokonaisuus, erikoisuutta tuovat nuo persoonallisen väriset lisäpolttoainesäiliöt.
AJ 11.7.2012 17:40 Vastaa lainauksella
Moi Antti, Poikkeuksellisesta lekosta näyttävä pienoismalli ja vielä mielenkiintoisellä värityksellä. Tyylikäs ja persoonallinen, kuten edellä on jo todettu. Parhain terveisin, AJ
ykak 12.7.2012 16:52 Vastaa lainauksella
Tassa laitteessani ei ole sit aakkosia.. mutta aivan mahtava malli ja vaivaa nahty. Oranssit sailiot olivat mulle piste iin paalle. Urien kaivertaminen ei oli ihan pikku juttu ja siita pisteet. Suihkareissa se on aika oleellista. Itse joudun miettimaan samaa ison lancasterin suhteen kaivertaa vai ei.Museokoneita nahtyani se ei ole ehka ihan valttamatonta. Makuasia…
Tämä on päässyt ihan livahtamaa ohi. Oikein sykähdyttävä malli. Kaunis, tasapainoinen ja taidolla koottu. Maalauksesta ja pintakäsittelyistä pidän erityisesti. Hienoa, että olet jaksanut tarttua vähän haastavampaan vanhaan sarjaan ja kaivertaa paneelilinjat uusiksi. Erinomaista työtä!