Pienoismallit.net

Brewster B239 (BW-393)

Nyt on aika lisätä näytille ensimmäinen malli tänne sivustolle. Kyseessä on samalla ensimmäinen lentokonemallini, sitten lapsuuden rakennelmien. Pienoismallailustakin oli taas vierähtänyt parin vuoden tauko, niin halusin nyt kokeilla jotain uutta.

Malli esittää siis tuttua ja turvallista Brewsteriä. Päädyin Eino Luukkaisen koneeseen, koska erityisesti tuo sininen peräsin miellytti yksityiskohtana. Halusin mittakaavan olevan 1/48 ja lopulta sarjaksi valikoitui Classic Airframesin Suomi-Brewster. Valinta ei välttämättä osunut aivan nappiin kun haussa oli helppo malli.

Kone on noin 90 prosenttisesti rakennettu suoraan laatikon osilla. Siipien ohjainpinnat on sahattu irti ja korvattu Tamiyan Brewster raadosta vastaavilla siivekkeillä. Myös perän korkeusvakaimet on irrotettu ja asetettu hieman poikkeamaan suorasta linjasta, kuten referenssikuvissa näytti oleva koneen ollessa parkissa.

Malli on maalattu kauttaaltaan siveltimellä, lukuunottamatta naamiovärin mustaa. Maaleina on käytetty "Suomen ilmavoimien maalaukset ja merkinnät" kirjassa suositeltuja Humbrollin sävyjä, naamiovärin musta on Mastonin mattamustaa paukkupullosta. Pienet chippailut ja kulumat tein hammastikulla ja oikein terävällä siveltimellä. Tämän jälkeen litkutus ja päälle suihkin lopulta muutaman ohuen harson Mastonin mattalakkaa. Pakokaasuvanat, sekä ruutivanat on tehty Tamiyan weathering setillä.

Kommentit

Pari lisäkuvaa olisin miellelläni laittanut, mutta palstan rajoitus tuli vastaan. Muutaman lisäkuvan tahtovat saa auki täältä: plus.google.com…tos/115197060188266693271/albums/5763202030881207777?authkey=CPaug43j6s_OEQ
Upea! Ei kyllä yhtään näytä, että vihreä/sininen olisi vedetty pensselillä. Kokonaisuutena erittäin tasapainoinen.

Tosiaan harmi, kun et vielä voi laittaa lisää kuvia niin olisi ollut kiva nähdä detailikuvia.
Jokseenkin vaikea uskoa et tuo on kokonaan pensselöity. Mutta kerran niin sanot niin uskottava se on:) Sanoisin että loistavaa työtä on mallisi. Moitteita ei tuosta minun kokemuksella äkkiseltään keksi. Mielenkiinnolla jäämme odottamaan seuraavaa.
Yksi syy sivellinmaalaukseen on se, että sopivaa vihreän sävyä ei ollut tähän hätään saatavilla paukkupullossa ja ruiskua en omista :) Sopivasti ohenninta mukaan niin sudilla saa ihmeitä aikaan.. Tosin tuon keltaisen kanssa meinasi loppua usko. Vaati niin monta kerrosta ja välihiontaa, että sai peittävän tasaisen pinnan.
Tero Tyni 10.7.2012 00:54 Vastaa lainauksella
No huh huh! Tämä sarja on juuri työpöydällä mulla (monen muun ohessa). Tätä pitäisi siis saada aikaiseksi, pahan pistit. Siis hyvän! CA:kin on siis kehityskelpoista matskua osaavan käsissä. Pakko pisteyttää hyvin kun tietää raaka-aineen vaativuuden.
Hyvin onnistunut "ensimmäinen" malli.Itselläkin sama sarja odottaa ja tämä kyllä asettaa riman erittäin korkealle,senverran hieno kone.Kokeilen omaani todennäköisesti myös lievää säistämistä kukaties.Kyllä tällaista lähes tehdasmaalattua on upea katsella.Kuomun raameissa ja alareunassa näyttäisi olevan pientä säistystä ja joissain paneeliurissa,jotka maltilla tehty,upeaa.
PhantomII 22.7.2012 13:54 Vastaa lainauksella
Kun näitä hienosti sudittuja malleja vaan pukkaa näytille, niin yhä enemmän usko ruiskun "kaikkivoipaisuuteen" murenee. Suhteessa maalipinnan näyttävyyteen vaikkapa tätä mallia katsellessa, ruiskun kanssa suttaaminen alkaa tuntua turhalta.

Hyvännäköinen malli kesäisen pölyiseltä kentältä. Mielestäni aivan sopivasti pintaa on käsitelty, enempään ei liene tarvetta. Kuvaa alapuolelta kaipaisin kyllä.
PhantomII kirjoitti:
Kun näitä hienosti sudittuja malleja vaan pukkaa näytille, niin yhä enemmän usko ruiskun "kaikkivoipaisuuteen" murenee. Suhteessa maalipinnan näyttävyyteen vaikkapa tätä mallia katsellessa, ruiskun kanssa suttaaminen alkaa tuntua turhalta.
Varsinkin,kun katsoo maalirajoja,erinomaista jälkeä.
PhantomII 22.7.2012 16:07 Vastaa lainauksella
Näin on Teppo. Toki ruiskulla saa hyvää jälkeä, mutta maltillisella ja useammalla kuin yhdellä sivellyllä kerroksella saa myös näyttävää jälkeä. Maalikerroksien jälkeisellä pinnan "jalostamisella" on lopputulokseen yhtäsuuri merkitys kuin hyvällä maalipinnalla sinänsä.

Olettaisin kuitenkin, että tämän mallin musta väri on vedetty maskia käyttäen SUORAAN paukkupullosta ts. ruiskuttamalla?
Kiitos mukavista kommenteista ja hyvistä arvioista. Tuossa aloituksessa jo mainitsinkin, että naamiovärin musta on Mastonin paukkupullosta ja rajattu sinitarrapötkylöillä. Se on ainoa "ruiskutettu" väri, muut pensselöity.
Markus Komulainen kirjoitti:
Kiitos mukavista kommenteista ja hyvistä arvioista. Tuossa aloituksessa jo mainitsinkin, että naamiovärin musta on Mastonin paukkupullosta ja rajattu sinitarrapötkylöillä. Se on ainoa "ruiskutettu" väri, muut pensselöity.
Hyvä idea ja myös näyttää erittäin hyvältä.
PhantomII 22.7.2012 19:36 Vastaa lainauksella
Tuo on mainio menetelmä tuo sinitarrapötkylöinti. Muutamat mallit olen maalannut paperimaskeilla, jotka kiinnitin pienillä sinitarrapalloilla: tulos on hyvä, mutta maskeeraaminen täyttä tuskaa. Paperi ei myöskään taivu samoin kuin sinitarra eli pötköillä saa aikaan mukavasti fleksiibelin maskin.