Pienoismallit.net

P-40M (KH-51)

Aikamoisen viadolorosan tuloksena valmistunut Hasegawan malli. Itse sarja oli laadukas ja meni lähes ongelmitta kasaan. Ainoat risut Hasen suosimasta modulaarisesta rakenteesta: erilliset takarunko, ohjaamon selkä, pakoputkien takana olevan syvennyksen täytepala sekä siipiaseiden komponentit aiheuttivat lähes kaikki vähintäänkin saumojen täyttöä ja hiomista piiloon. Takarungon ja selkäpalan sovitteet olivat Hasegawalle epätyypillisen kehnot, vaativat kittiä ja parin paneeliuran täyttöä ja uudelleenkaivertamista kun eivät kaikki osuneet osien välillä kohdilleen. Selkäpalan sovitteita sai parantaa muovilevyä saumaan lisäämällä. Ihme juttu miten paljon monimutkaisempi runko-siipiliitos oli täysin ongelmaton, mutta taas paljon yksinkertaisempi teettää työtä.

Aftermarket-sälää en malliin lisännyt kuin Extratechin istuinvöiden verran. Lisäksi parantelin sarjan tähtäintä vaihtamalla paksun lasin asetaattikalvosta leikattuun ja tekemällä metallilangasta rinkulan kuvaamaan linssiä/polttimoa. Laskutelineisiin lisäilin metallilangasta jarruletkut. Pakoputkien päät porasin ja veistelin auki.

Ohjaamon interior green Xtracrylixin, samoin itärintamatunnusten keltainen. Ulkopintojen vihreä ja DN-väri ovat Lifecoloria (UA 142 ja UA 124). Sarjan siirtokuvat toimivat moitteetta. Tässä "Finnish Air Force" -paketoinnissa tulee sen ainoan Suomi-koneen tunnusten lisäksi siirtokuvat samalle yksilölle venäläisten väreissä ennen sen omistajanvaihdokseen johtanutta pakkolaskua.

Projektin via dolorosa -vaihe iski ihan loppumetreillä. Ensin hukkui toinen pyörä - tilasin tilalle CMK:n hartsiset. Kuomumaskien alta paljastui toinen ylläri - kuomun keskiosan ja takalasien alle oli vihreää maalisumun näköistä töhnää. Keskiosan tuhonneen kuomun aukaisuoperaation jälkeen, ihan kuin piruillaakseen, vihreät jämät eivät olleet sitten edes kunnolla kiinni laseissa, vaan lähtivät vanupuikolla pyyhkäisemällä… :=
No, ei muuta kuin taas tilaamaan vacukuomua. Ebaysta löytyikin edullisesti Rob Tauruksen Eduard/Mauve-sarjaan tarkoitettu kuomu. Keskiosa istui auki aseteltuna tähän Hasegawaankin mukavasti.

Eilisiltana löytyi sitten se kadonnut pyöräkin lopulta. Mallinrakennuksen kattavat Murphyn lait toimivat: kadonneet osat löytyvät aina vasta mallin valmistuttua…

Kommentit

Aivan upea malli. Omaan makuuni ehkä hieman liian korostetut paneelirajat, mutta hieno yhtäkaikki.
Tosi hieno ja tyylikäs Curtissi.Oikein laadukasta mallailua.Edellä kerottujen tapahtumien perusteella väittäisin että, strömsöö on SciFi sarja.
Paneeliviivat imho myös pikkuisen liian korostetut mutta makuasia:) Joka tapauksessa hienosti onnistunut malli! Itsellä tuo samainen odottelemassa, tarkoituksena oli tehdä punatähtiversio…Kiitokset vinkeistä hankalien kohtien osalta.
Upea.
10 pistettä ja papukaijamerkki Eetu!

Aivan jättehieno Sotahaukka. Tykkään värisävyistä erittäin. Skaalaefekti toimii hienosti.

Nyt Eetu seuraaviin malleihin otat rankan modulaatiovaihteen päälle!
Kyllä se vaivannäkö on joka tapauksessa kannattanut ja lopputulos on hieno.

Olen kanssa aika usein törmännyt tuohon, että kun Hasegawa tekee modulaarisia rakenteita, jotka mahdollistavat monen eri koneversion tekemisen vain tietyt palat vaihtamalla, tahtoo noiden "vaihto-osien" yhteensopivuus olla kehnonlainen.
Upea on. Putkurinkeskiökartiossa olevaa uraa olisi voinnut rungon tapaan korostaa.
Nätisti maalattu ja kasattu P-40.Ehkä itse olisin laittanut hieman lisää hienon hienoa kulumaakin sinne tänne ja aika kliinin kiiltävä tuo spinneri,mutta makuasioita nämäkin ovat.Potkurin lavat kiiltää,liekö valoa liikaa.Pakokaasuvanat ovat hienot,samoin hiekka renkaissa taidokkaasti maalattu.Yleisvaikutelma on hyvä joka tapauksessa ja tämän kehtaa laittaa näytille minne vaan.
AJ 9.7.2012 12:15 Vastaa lainauksella
Moi Eetu, Komppaan yllä olevia kehuja - hieno ja tyylikäs Suomi P-40M. Jos rakentamisessa oli viadolorosa, niin upea lopputulos kuitannee kaikki vaikeudet. Upea pienoismalli - enuff said! Parhain terveisin, AJ
Siinä seisoo viikonmalli.
Nätisti rakennettu malli, jossa pitkälti viimeistelystä johtuen, detaljit nousevat hyvin esiin. Hieno.
Tuskimpa tuota pystyy kovin paljon paremmin tekemään kuin tässä on. Eli hieno on. Pitänee hommata tuo sarja itellekkin.
Paavo Virolainen kirjoitti:
Tuskimpa tuota pystyy kovin paljon paremmin tekemään kuin tässä on. Eli hieno on. Pitänee hommata tuo sarja itellekkin.
-Mainostusta- Martilla saattaa olla vielä yksi tätä sarjaa hyllyssä:)
Antti Pentikäinen kirjoitti:
Paavo Virolainen kirjoitti:
Tuskimpa tuota pystyy kovin paljon paremmin tekemään kuin tässä on. Eli hieno on. Pitänee hommata tuo sarja itellekkin.
-Mainostusta- Martilla saattaa olla vielä yksi tätä sarjaa hyllyssä:)
Soitin Martille ja ei ole tuota enää hyllyssä eikä kuulemma enää sitä tule.
No höh:(

Maailmalla tuota on vielä. Yleinen sarja. Tuon saa myös tehtyä Hasen muusta M-versiosta Inscalen arkista.
Kiitoksia kommenteista!
Hiukan vähemmän kulumaa tuli tosiaan tähän malliin; ajattelin että kerran oikealla ei tehty kuin joitakin tutustumislentoja, ei olisi päässyt paljoa rähjääntymään. Spinneri jäi kyllä aika kiiltäväksi, myönnettäköön. Pitää katsoa jos sen uraa saisi litkutettua, varmaan valuteknisistä syistä paljon hennompi ja "epämääräisempi" kuin muualla sarjassa.

Ei tämän rakentamisessa sinänsä itsessään ollut viadolorosaa, lähinnä vaan rengasepisodissa ja kuomukämmäilyssä jotka olivat pääosin ihan omaa syytä.

Takarunko- ja selkäpalikoiken lisäksi pientä huomiota tarvitsivat nokan sivulla olevat jäähdytysritilät, jotka istuivat alempana kuin ympäröivä runko - hoituu liimaamalla taakse muovilevyä, sekä potkurin kiiintysholkki (se kuminainen), jonka tila nokassa oli vähän pidempi kuin itse holkki - liimaa muovilevyä ko. tilan etu- tai takareunaan niin että holkki istuu paikallaan ilman edestakaista liikettä.

Jos sattuu käymään niin ettei juuri tätä kyseistä paketointia enää löydy (on ymmärtääkseni ns. limited edition-paketointi - noh, aika monet Hasegawalta ovat…), kelpaa KH-51:ksi mikä vaan Hasen P-40M tai Kittyhawk III -sarja. Sisältö on siirtokuvia lukuun ottamatta käsittääkseni sama, ja tunnukset saa vaikka Techmodin arkilta.

Kun nyt noita modulaatioita noin kinutaan, niin kai niitä sitten pitää jossain mallissa kokeilla! :D
Tämähän on kuin leivos. Kauniisti koristettu ja makea. Upeaa työn jälkeä. Minua ainakin tässä mallissa tuo paneelirajojen ehkä lievä ylikorostaminen miellyttää kovasti. Antaa näköä…
Moi Eetu,

Mallisi on mielestäni todella hieno ja työnjälki sekä maalaus pintakäsittelyineen on moitteetonta. Turhaan maalaukseen olisi ollut sotkea mitään modulaatioita, mutta mene toki eteenpäin omilla fiiliksillä. Toivon, että joskus aikanaan saan itse tehdyksi lähellekkään samantasoisen mallin omasta Eduardin P40 M-sarjastani. En ole sarjan rakentamista vielä aloittanut, mutta se kuulemma on ns. klik klak sarja Suomi-malliksikin. Lieneekö asiasta kenelläkään enempää tietoa, vai kannattaako panostaa noihin Hasegavan malleihin?

t. Jake
Kiitosta!
ymmärtääkseni noista Eduardin paketoimista Mauven sarjoista (P-40N, P-40M, P-40M/N) saa suoraan laatikosta Suomi-malliksi käyvän M:n. Kaikissa tulee molemmat kuomut ja ohjaamon selkäpalikat.

Itselläni ei ole omakohtaista kokemusta Eduardin/Mauven P-40-sarjoista, mutta kuulemma ovat hyviä.
IPMS Mallari 3/1997 rakennusartikkelin mukaan Mauven muovisesta nokan ilmanotosta uupuvat 3 "suppiloa", mutta Eduardin paketoinnin hartsiosat näkyvät korjaavan tämän. Lisäksi laskutelineiden saksiosa on kuulemma haksahdettu valamaan kiinni jo joustinvarren pintaan. Vähän hassusti ei näy Eduardin sarjoissa olevan etsiosina tehtyjä saksiosia kiinnivalettujen muovisten tilalle. Eivät vaikuta kovin hankalilta tehdä itsekään. Artikkelin mukaan sarja menee hyvin kasaan, ainoat vähän kittausta vaatineet paikat olivat siiven ja rungon alaliitoksessa ja laskutelineiden muotosuojusten etuosat.