Pienoismallit.net

Nina. (Santa Clara)

Kolumbuksen karaveli

Aiheesta tuskin tarvitsee hirveästi kertoa. Italian Genovasta kotoisin ollut Kristoffer Columbus reissasi ensimmäisen kerran Euroopasta Amerikkaan 1492. Laivasto koostui kolmesta aluksesta, Santa Maria (lippulaiva), Pinta sekä mallini esikuva Nina. Nina on malliltaan kaksimastoinen latinalaiskaraveli. Nina oli alun perin takiloitu mallini mukaisesti kaksimastoiseksi Caravela Latinaksi, mutta myöhemmin muutettu Caravela Redondaksi, ja tästä kaikesta muutostyöstä ei juurikaan referenssiksi tietoja löydy. Nina mainitaan usein kolmi-, ja jopa nelimastoiseksi. Nettiä seilaamalla löytyy kyllä lattarikaraveleja kuten Boa Esperanca, sekä muutamia replikoita Kolumbuksen aluksista, yksi ihan kelvollisesti kuvattu sijaitsee Corpus Christissa.

Sarjasta: Heller on paketoinut mukavan all-in-one boksin, josta löytyy Kristofferin kaikki kolme ensimmäisen reissun alusta. Ensimmäisen nyt rakentaneena voi kertoa sarjan olevan hieman kökkö. Hymykuoppia, ejektorin renkaita ja valupurseita riittää, osien istuvuus oli kyllä ihan kelvollinen muutamia kannen tavaroita lukuunottamatta. Ohjeistus olisi voinut olla hieman tarkempi, varsinkin takiloinnin ohje on korkeintaan sinne suuntaan viittaava. Kaikesta tästä huolimatta rakentaminen oli oikein nautittava kokemus, se innosti kokeilemaan omaa luovuutta varsinkin maalauksen osalta.

Rakentamisesta: Kolme valurankaa tuli suhteellisen nopeasti tyhjennettyä, muutamien osien kanssa oli viilaamista. Osien hionta oli tämän sarjan osalta tärkeää tehdä kunnolla. Eritoten mastot olivat aika surkeat laadultaan, valusaumaa, hymykuoppaa jne. Maalauksessa halusin aikaansaada kuivan, kuluneen puun tunnelmaa. Pohjalla Vallejon burnt umber, sen jälkeen pesu Vallejon sepia-washilla. Sitten kuivasivelyä ja detaljimaalausta Vallejon flat earth sekä flat earthin ja dark sandin sekoituksella. Lopuksi pintaan Tamiyan meikkibokseista pölyjä soot, rust,sand,light sand ja mud. Purjeet pesin myös laihalla sepiawashilla. Kansilaudoitus maalattu öljyväreillä, pesty öljyväripesuilla ja vanhennettu Tamiyan bokseilla.

Takiloinnista: Kuten sanottua, ei kovin varmaa tietoa meikäläinen löytänyt Ninan varhaisista takiloinneista, ja tuntuu että Heller on pakannut Ninan pussiin aika perinteisen lattarikaravelin. Takiloin aluksen käyttäen mallina em. Corpus Christista löytyvän replika-Ninan, karaveli Boa Esperancan sekä parin muun caravela latinan kuvia. Jokainen näistä laivoista oli takiloitu eri tavoin, tein omaan malliini eräänlaisen yhdistelmän noista takilamalleista.

Muutamista seikoista huolimatta oikein kiva rakennettava, sarja jatkuu Pintalla.

Kiitos Opa Laitiselle.

Kommentit

Hieno alus ja nätti malli. Puun jäljittely on todella hyvä, ja pidän purjeiden säistämisestä.
Onneksi Kolumbus teki matkansa, muuten näistä hienoista alustyypeistä, kuten tämä, ei taitaisi malleja olla pahemmin tarjolla. Kolumbuksen laivoistahan ei kuvia ole säilynyt, mutta kyllä tämä siltä Ninalta näyttää, joka eri kuvissa esiintyy. Alus on kiinnostava jo itsestään, eikä mahdollinen heitto oikeaan Ninaan siis haittaa mitään. Varsinkaan kun aidosta ei kukaan tiedä muuta, kuin mitä kirjallisista lähteistä selviää.
Upea, erityisesti pidän säänsyömän puun maaluksesta. Hienoa nähdä että taidolla nämä muovisetkin purjelaivamallit saa herätettyä eloon :)
AJ 2.7.2012 12:17 Vastaa lainauksella
Moi Jaska,

Komppaan Timo R:ää ja Petri O:ta, hienoa, tyylikästä ja osaavaa työtä! Hyvä taustoitus, rakentamiskuvaus, valokuvat ja mielestäni upea pienoismalli Ninasta! Ei tästä voi olla pitämättä; kaikinpuolin loistosuoritus!

Onnentoivotus myös Hellerin Le Soleil Royalin rakentamiseen, kuten itse toteat se vaatinee melkoista rohkeudenpuuskaa ja varmasti mentaalisti sopivaa aikaa aloitukseen - kaunis ja mahtava barokinaikainen lippulaiva tuo Le Soleil Royal. Mielenkiinnolla odotan sen valmistumista.

Mutta takaisin Ninaasi, joka on loistava pienoismalli. Parhain terveisin, AJ
Kiitoksia herroille palautteesta. Tuo Le Soleil Royal kyllä kaihertaa jo mielessä, mutta ennen sitä on tuo toinen iso Heller, Passat saatava valmiiksi. Vuosi jos toinenkin siinä barokkikakkua rakennellessa varmaan vierähtää. =)
Sitä ennen näitä pienempiä, maalasin just Pintan kannet pohjaan. Samaa mieltä Timon kanssa, on hienoa että tämä kolmen aluksen satsi jäi historiaan ihan jo mallausharrastuksenkin vuoksi.
Hieno ja hyvin onnistunut malli Hellerin vanhasta oldies but goldies mallista.Hyvä idea esittää malli ilman purjeita. Näin mallissa näkyy hyvin myös takilointi.Mitään yhtä ja oikeaa takilointia tähän Kolumbuksen Nina alukseen ei varmaankaan ole olemassakaan.Itse mallin esikuvakin kulki välillä ilmeisesti Lattari purjeille ja Atlantilla sitten Raakapurjein takiloituna.Olen kyllä samaa mieltä edellisten kommenttien kanssa.Muovikin muuttuu melkein puuksi.
Kiitos Opa kommentista. Käytin sinun mallisi ratkaisua tuon fokkaharuksen (?), kiinnitykseen ja kiersin rautalangasta lenkin kanteen. Silmäkiekon siivutin valurangasta ja porasin auki.
Nimikyltissä pieni virhe, ännän päällä tulisi olla ~ eikä heittomerkki.
Laivan nimihän on Niña, eli tyttö espanjaksi.
Olet Henri oikeassa. Tuo menee Hellerin piikkiin, nimikyltti tuli sarjan mukana, enkä sitä alkanut korjaamaan.