Pienoismallit.net

Panther ausf. A

Wiking div, -44

Revelin haukuttukin Pantteri. Malli itsessään on ihan kelvollinen, tosin työkalut ovat aika heikot eikä vaijereissakaan hirveästi kehumista ole. Pikkudetalijen määrä ei päätä huimaa (ei ole). Telaketjut ovat aika kököt varsinkin jos pelkästään ohjeiden mukaan kokoaa, mutta MRBn artikkelin avulla hommasta selviää sujuvasti. Tykkiputki piti porata auki ja sarjan kökön pallo-KK:n Dragonin ylijäämäosalla sekä it-kkn "kiskon" ja kk pidikkeen nyysin dragonin sarjasta. Mitään muuta en sarjaan lisännytkään, joten "suoraan laatikosta" hengessä mentiin. Ilmatorjuntaan tarkoitetun tornin konekiväärin jätin pois, se muistutti enemmän 1/48 pumppuhaulikkoa kun MG 34sta.

Malli on ollut pitkään työn alla lähinnä telapelon takia. Mutta kun näin galleriassa Panther tässä jännässä maalauskaaviossa, päätin tehdä omani samanlaisen kaavioon. Lisäsin tornin ympärille sammalesta naamio-oksia, runkoon en niitä kuitenkaan lisännyt. Oikeassa tankissa oksat olivat rautalangalla kiinni, joten tähän mittakaavaan mitään kiinnitysvirityksiä en tehnyt. Malli on maalattu Lifecolorin akryyleillä, ja liattu AKn mainiolla tuoteilla; track wash, dark mud ja dust effects. Lisäsin telakoneistoon ensiksi pölyä ja pyyhin tärpätillä liiat pölyt kumiosien päältä. Tämän jälkeen lisäsin mutaa pyöriin ja hieman runkoon, ja lopuksi laitoin teloihin "track washin" ja lisäilin sitäkin hieman pyöriin. Tarkoitukseni oli tehdä ryvettynyt mutta ei kuitenkaan täysin kurassa oleva malli, mielestäni onnistuin tässä kivasti. Kommentit oikein toivottuja!

Kommentit

NL 27.6.2012 18:42 Vastaa lainauksella
Nätti pantteri. Nuo rehut sopivat hyvin tähän vaunuun. Ainut silmiinpistävä juttu on telat. Niistä tulisi paljon paremman näköiset jos litkuttaisit ruosteen/mudan ruskealla ja lisäisit metallia koholla oleviin paikkoihin. Kyljessä olevia varatelojakin voisi ruostuttaa vähän. Muuten hieno.
Lainaus:
se muistutti enemmän 1/48 pumppuhaulikkoa kun MG 34sta
Olen täysin samaa mieltä. :)
Tommi M 27.6.2012 19:11 Vastaa lainauksella
NL kirjoitti:
Ainut silmiinpistävä juttu on telat. Niistä tulisi paljon paremman näköiset jos litkuttaisit ruosteen/mudan ruskealla ja lisäisit metallia koholla oleviin paikkoihin. Kyljessä olevia varatelojakin voisi ruostuttaa vähän.
Pitääkin kokeilla seuraavaan vaunuun. Kiitoksia kommentistasi.
Torni näyttää putipuhtaalta ryvettyneeseen alaosaan verrattuna. Kokonaisuus on onnistunut, erityisesti tykkään naamiokasvillisuudesta ja renkaista.
Yhdyn aikaisempiin kirjoittajiin. Tykkään kyllä erityisesti kanssa tuosta naamiosta koska se peittää tornin hyvin. Naamiota olisi myös voinut laittaa muuallekin tankin rungon ympärille.
Tommi M 20.8.2012 17:43 Vastaa lainauksella
Mikko Väätäinen kirjoitti:
Naamiota olisi myös voinut laittaa muuallekin tankin rungon ympärille.
Kiitos kommentista. Totesin itsekseni, että naamiomaalaus näkyy paremmin, jos laitan rehuja vain torniin.. Tiedä häntä ;)