Pienoismallit.net

Focke-Wulf Fw-190 F-8

Saksa 1945

Valmistuipa tämäkin lopulta kauhean väännön jälkeen. Malli on toinen askel paluussani lekojen ihmeelliseen maailmaan monen hiljaiselon jälkeen. Jos nyt alkaisi saamaan näitäkin enemmän valmiiksi sotilaskaluston rinnalla.

Eduardin "viikonloppu" malleista mulla ei ole minkäänlaisia omakohtaisia kokemuksia. Pääosin laatu oli hyvää sovituspuolella, mutta tiettyjen osien kanssa, kuten moottorin peltien ja siipien, kanssa sai käyttää aika ronskisti väkivaltaa ja pikaliimaa, että pysyivät edes välttävästi kiinni.
Kokosin tämän suoraan lootasta, tosin ohjaamoon lisäsin vyöt. Jälkikäteen ajatellen olisi jarruletkutkin olleet ihan mukava lisä, mutta minkäs teet…

Maalaus oli tässä se ehkä kaikkein pelottavin vaihe, pääosin "oikeiden" värisävyjen hakemisen takia. Ohjeiden mukaan kone olisi ollut RLM 81/83/76 kaaviossa. En viitsinyt erikseen lähteä ostamaan valmiita RLM maaleja joita on runsaanlaisesti tarjolla kaupoissa, vaan sekoittelin sävyt Tamiyan maaleista. Netistä löytyi kivasti eri sekoitus ohjeita sävyille ja näistä valitsin ja sovelsin itseä miellyttävät sävyt. Värien oikeellisuudesta en sano mitään, mutta ovat nyt ainakin sinne päin.
Tämän jälkeen maalaus olikin sitä perus kamaa. Tein aika rajut jälkivarjostukset, mutta ne hukkuivat lopulta kaikkien litkujen ja lakkojen alle.
Eduardin siirtokuvista ei myöskään mitään kokemusta ole, joten pelasin varman päälle ja maalasin koneen palkkiristit hopeoinnin välttämiseksi. Aika työlästä, mutta palkitsevaa, varsinkin kun useat muut sirtokuvat jäivätkin hopeoimaan pahasti.

Vahennuksessa pyrin aika maltilliseen linjaan, koska tuskin tällä(kään) koneella hirveitä lentomääriä tehtiin vuoden -45 polttoainepulan aikana. Vanhennukset tein öljyväreillä ja MIGin pigmenteillä.

Että tällaista tällä kertaa, nyt voikin tehdä taas hetken sotka-malleja ennen seuraavaa lekoa…

Kommentit

AJ 25.6.2012 13:15 Vastaa lainauksella
Moi Otso, Nätti ja onnistunut Focke. Hyvin olet onnistunut maalit sekoittamaan värit ja maalausjälki näyttää hyvältä. Parhain terveisin, AJ
Erittäin hyvää maalausta.Näitä Sakujen koneita on melkein mahdoton sutia pensselillä tai ilman ruiskua.Tässä taidonnäyte taas ruiskulla.Hieman rajumpikin vanhennus oisi sopinut,mut nää maku asioita on.
Ilkka K. 25.6.2012 19:18 Vastaa lainauksella
Tosi siististi toteutettu camo! [nusnus]Miinuspuolella nuo itsetehdyt palkkiristit näyttävät olevan eripaksuisia [/nusnus]
Hieno FW. Camo on minustakin onnistunut loistavasti, samoin kuin koko kone.
Kiitti kaikille kommenteista.
Kiva jos sävyt ja maalausjälki miellyttää porukkaa, täytyy pistää sekotusohjeet talteen niitä mahdollisia tulevaisuuden projekteja varten.
Tosiaan, nuo palkkiristit jäivät hieman eripaksuisiksi, sen verran hankalaa hommaa tuo noiden maskaaminen oli, että jokunen maskiteipinpala pääsi lipsahtaan vinoon. No näitä sattuu.. ;)
Oikein nätti sataysikymppinen!
Hyvin nuo värit sointuvat toisiinsa. Todellakin, hienoa ruiskutyöskentelyä kautta linjan.

Ainoa juttu mikä pisti hiukan silmään ovat kuomun raamit. Kannattaa kuomua maalatessa ensimmäiseksi vetää kerros ohjaamon sisäväriä (tai mikä onkaan työn alla olevan koneen raamitusten sisäpuolen väri) ja sitten vasta ulkoväri(t), jolloin sisäpuolelle näkyy oikea väri. Tietenkin kuomuihin voisi maskata ja maalata raamit ihan oikeasti sisäpuolelle, mutta voisi kuvitella olevan melkoinen homma…

Nuo Eduardin ns. viikonloppumallit eroavat normijulkaisuista siinä että mukana tulee vain ko. sarjan muovit ja yksi siirtokuvavaihtoehto, ei ekstratilpehöörejä.
Kiitokset Eetu.
Noista raameista, eipä tullut pieneen mieleenkään tää sisäpinnan väri! Hyvä että huomautit, nyt täytyy vaan pitää mielessä tämä seuraavan kerran kun lekoja maalailen. :)
Ainoa ongelma mikä tuossa ulkopuolelta maalattaessa on, että kuomun lasi muuttaa sisäpinnan värin kiiltäväksi sisäpuolelta katsottaessa, mutta tuskinpa se maailmaa kaataa, ainakin väri on silloin oikein.
Otso Valkeeniemi kirjoitti:
Kiitokset Eetu.
Ainoa ongelma mikä tuossa ulkopuolelta maalattaessa on, että kuomun lasi muuttaa sisäpinnan värin kiiltäväksi sisäpuolelta katsottaessa, mutta tuskinpa se maailmaa kaataa, ainakin väri on silloin oikein.
Se on totta,että lasi muuttaa kiiltäväksi ulkopuolelta maalattuna,mutta eihän se juuri normaaleissa kuvissa näy ,mikäli ei ole ihan liki kuvattu.
Ilkka K. 26.6.2012 20:01 Vastaa lainauksella
Toisaalta, tuo kirkkaan lasiosan maalaaminen kahteen kertaan (sisä ja ulkovärillä) poistaa myös tuon läpikuultavuuden, mikä nyt hieman paistaa.
Ilkka K. kirjoitti:
Toisaalta, tuo kirkkaan lasiosan maalaaminen kahteen kertaan (sisä ja ulkovärillä) poistaa myös tuon läpikuultavuuden, mikä nyt hieman paistaa.
Olen ihan samaa mieltä ja sisäpuolen maalaaminen ja teippaaminen vie älyttömästi muuta rakennus aikaa ja on turhaa useimmiten.
Moi Otso! Maalaus- ja rakennusjälki on tosi siistiä ja kokonaisuus miellyttää.

Pari kommenttia värisävyistä. Ohjeen mukaan ne on 83 (Dark Green)/81 (Brown Violet)/76 (Light Blue). Minusta värit näyttävät pikeminkin 83 / 75 (Middle Gery) / 76 sävyiltä. Siipien yläpinnat näyttävät vihreältä ja harmaalta. Tai sitten minulla on monitorin värisäädöt pielessä:). Toisaalta, RLM81 sävyn väriskaala oli todellisuudessa varsin laaja, vaihdellen tummanvihreästä keskiruskeaan. Ja kaikkea mahdolista näiden ääripäiden väliltä. Pääsääntöisesti kuitenkin ruskeavoittoinen.

Siipien alapinnoilla nättäisi olevan kahta sävyä, RLM76 ja paljas metalli mikäli oikein tulkitsin? Vuoden -45 FW-190 F mallissa voi jättää pyöräkuilutkin metallin väriseksi. Samoin kuin suuren osan koneen alapinnoista, jos siltä tuntuu. Olettaisin kuitenkin, että Eduard on tehnyt kotiläksynsä kunnolla maalausohjeen kanssa.

"Värirutinasta" huolimatta hieno Focke Wulffi. E-P
Moi ja kiitos kommentista!
Unohdin mainita tekstissä, että siipien yläpinnan toinen sävy on tuo RLM75. Rungossa on siis kaavio
RLM 81/83/76, siivissä taas 83/75. Myönnetään että kuvat vääristävät ja tummentavat sävyjä jonkin verran, vaikka kuinka yritin valkotasapainoo säätää kamerassa ja korjata oikeaan suuntaan koneella Photoshopilla…

Tulkitsit aivan oikein alapinnan sävyt, ohjeessa annettin ymmärtää, että molempien siipien alapinnalle tulisi ohuehko soiro metallinväriä. Soiron pituus ja leveys jäi hyvin tulkinnanvaraiseksi, koska mustavalkoisista maalausohjeista ei erottanut juuri lainkaan, että siihen ylipäätään tulee mitään metallinväriä. Maalasinkin soiron ottamalla mallia laatikon kansikuvassa näkyvävästä soirosta. :)