Pienoismallit.net

MAN 26.321

Maanrakennusyhdistelmä

1980-luvulle ajoittuva pienen maanrakennusliikkeen kalusto syksyisen likaisena.
Ilmeisesti on käyty purkamassa joku hiiltynyt rakennus kuorman perusteella.

Vetoauto on Italerin MAN 26.321 Formel Six, josta on hytti lyhennetty säästömalliksi.
Runkoa en pidentänyt, koska hytinlyhennyksen jälkeen mahtui ihan riittävän kokoinen lava.
Lava on tehty styreenistä.

Perävaunu on tehty styreenistä itse paitsi renkaat. Hain pienen metallipajan tuotoksen näköä.
Kansi on tehty puutikuista. Liina ja ketjunkiristimet ovat KFS:n valikoimista.

Kaivinkoneen voitte jättää huomioitta, se kun perustuu EMEKiin. ;)

Lisää ja isompia kuvia TÄÄLLÄ jos kiinnostaa katsella. :)

Kommentit

Itse mallia en osaa juurikaan kommentoida muuten kuin että näyttää hyvältä. Mutta kuorman sidonnasta on annettava palautetta: Ketjut ei saisi olla suorassa(toisella ketjulla(oletan niiden olevan 10t ketjut ja koneen painavan samaa luokkaa?) pitäisi vetää konetta taaksepäin ja toisella eteenpäin. Ketjun tulisi olla vähitään 45asteen kulmassa). Nyt nuo ketjut antavat mahdollisuuden koneelle liikkua eteen tai taaksepäin tiukassa jarrutuksessa tms. Kone olisi myös mielestäni pitänyt ajaa vähän edemmäs, nyt kaikki paino(puomi ei juuri tuo painoa eteen) on kärryn taka akseleilla ja voi olla että märälläkin asfaltilla jo kärryn etuakseli kulkee omiaan kun kärryn takapää ohjaakin suunnan =D. Itse olisin ajanut konetta siis eteenpäin niin että telat olisi kiinni tuossa "etuseinässä" ja kone vähän vinossa. Kauhan olisi saanut tällöin vaikka taaksekkin päin suunnattua. Vaihtoehtoisia tapoja on, mutta noin kuormattuna kuorma on aavistuksen laiton ja väärin kuormatun oloinen.

No se siitä ja sen kestävyydestä, komea yhdistelmä jokatapauksessa. Ja vaikka kaivinkonetta parjaatkin niin mielestäni sopii kuin nenäpäähän tuohon lavetille.
Minun mielestäni malliin on todella hyvin laitettu tuota kulutusen tuomaa likaisuutta mutta renkaat ovat minun mielestäni liian puhtaan näköiset ja kulumattomattoman oloiset. Koneen kiinitykseen en kommentoi kun en tssa siitä tiedä ja aikaisemmin tuli jo siitä kommenti. Erityisesti minun silmääni otti noissa linkki kuvissa kuvan No.4ja 6 jossa näkyi aika taitavasti mallinettu märkään tuulilasiin tehty pyyhkijän jälet ja lasin märkyys joka on hyvin onnistunut. Piristävä lisäys sota kaluston joukkoon on tämä mallalli. :)
Toni Redsven kirjoitti:
Itse mallia en osaa juurikaan kommentoida… Mutta…
=D

Ihan asiallista palautetta tuokin, realismin tavoittelua.
Tyylikäs yhdistelmä. Ihan hyvähän tuo kaivuri on. Omavalmisteesta plussaa.
Upee ja tyylikäs hyvä toi kaivinkone.
Hieno yhdistelmä, ja kerta kaikkiaan uskottavan näköinen. Tämähän voisi tulla vastaan missä päin Suomea tahansa. Perävaunussa tavoittelemasi "pienen pajan jälki" välittyy omaan silmääni loistavasti, vaunu on tosiaan kuin ruutupaperipiirustuksille tehty, hyvässä mielessä.:) Lavetin kansi näyttäisi onnistuneen myös hyvin, ja kun kaivuriin on tuonkin verran muutoksia/ lisäyksiä tehty, vaatii sekin sekä työtunteja että osaamista. Kärrykuorma haiskahtaa hivenen takapainoiselta, mutta menköön vielä syksyllä, kun ei ole liukasta.:)
Hieno Raskaan Kaluston Edustaja jälleen! Tässä on säistäminen onnistunut loistavasti vaikka siitä en yleensä kamalasti pidä, niin tähän se sopii. Peräkärry näyttää hienolta myöskin ja ei taida kaivurikaan olla suoraan laatikosta napattu Emekin tuote?
maxres 19.6.2012 22:31 Vastaa lainauksella
Kiitos kommenteista!

Ja sitten kootut selitykset: ;)

@Toni Redsven:
Täytyy myöntää kokemattomuuteni kaivinkoneen sitomisesta, ehkei pitäisi mallata itselle vieraita aihepiirejä. Esim. TÄSSÄ ketjut näyttävät olevan aika suorassa. Ei kannattaisi luottaa pelkästään googletteluun…
Lavetin lyhyys johtuu ihan omasta halustani saada yhdistelmästä kompakti ja vähän erilianen.

@Mikko Väätäinen:
Renkaita en sen enempää säistänyt, koska ajatuksena oli kostea keli eikä renkaat yleensä kovin pölyiset
tuolloin ole. Ehkä jotain lietettä niihin voisi toki vielä heittää.

@Niko Lindström:
Kaivuri oli alunperin TÄMÄN näköinen, puomia en ole pilkkonut, kaikkea muuta sitten onkin sorkittu.
Juu, kuvassa ketjut näyttävät olevan suht suorassa, mutta tarkkaan katsomalla huomaa että ne ovat alhaalta taaempana kuin ylhäällä, eli vetävät konetta eteenpäin(estävät siis liikkeen taaksepäin) ja koneen taka pää on lavetin pokkausta vasten. Näin tuettua kuormaa ei tarvitse sitoa silloin siis eteenpäin kun se on tuettu pokkaukseen jonka oletetaan kestävän tässä tapauksessa koneen paino helposti. Ja ketjut voisivat olla enemmän vinossa tuossa kuvassa, mutta nyt ovat jo varmasti lähemmäs 70 asteen kulmassa mikä lisää niiden pito voimaa jo huomattavasti 90kulmaan nähden.

Kuorman oikea oppinen sitominen on aika moista miettimistä. Mutta pääpiirteittäin kuorman sidonnan tulee kestää kuorman paino eteenpäin ja puolet siitä sivuille ja taakse(ylös päin ei periaatteessa tarvitse sitoa, mutta levyt yms ovat poikkeuksia muulin sisällä kuljetettaessa =D). Ja jos kuorma liina(tai ketju) on 90 asteen kulmassa alustaan nähden sen nimellis lujuus on vain puolet siitä(10 tonnin ketju estääkin liikettä enää 5 tonnin voimalla). En muista tarkkaa asete lukua, mutta oli joko 45 tai 65 mikä kulma sidonta välineellä tulee että sen sidonta voima voidaan laskea 100%na. Ja ettei olisi liian helppoa niin mikäli liina tai ketju menee kappaleen yli, molemmilta puolilta lattiaan kiinni voidaan se voima laskea tuplana… Niin ja sitten merille mennessä sivu sidonta korostuu ja eri merialueille saattaa kasvaa maanteillä vaadittavista… Ja myös lattia tms koukut voivat kestää vähemmän kuin sidonta välineet… Ja liinojen tai ketjujen kunto… Ja se mistä ne on vedetty, kestääkö kiinnitys kohta varmasti riittävät massat ja eihän ketju tai liina pääse luiskahtamaan tai hiertymään poikki matkan aikana… Kyllä rekan ajaminen on sitten kivaa, ja tässä vain pinta puolisesti sidonnasta, siihen sitten ajo ja lepo aika laki, painot eri akseleilla, eri yhdistelmillä, eri maissa… Ja kaikki muu, tulli muodollisuudet… No joo turhaa offia, mutta kyllä se siitä =D

hieno tuo on joka tapauksessa.
Komea on yhdistelmä. Täytyy siinä 320-heppaisella hetken kepittää, että saa 48 tonniselle haipakan päälle.

Hytin lyhentäminen on onnistunut oikein nätisti ja omatekemä perävaunu lämmittää aina mieltä. Aikakauteen nähden jopa sopivan lyhyt, kun kyse on miltei 30-vuotiaasta laitteesta. Vanhanmallinen yhdistelmän merkkikilpi on erityisen komea.

80-luvulla ei vielä ajo- ja lepoajoilla liiemmin äkseerattu, joten ehkäpä kuormakin mahtuu sidontoineen pienen paikkakunnan kyläpoliisin sormien välistä.
Muistaakseni sidontalaitteen kulma ei saa olla yli 60 astetta ja useampaa erilaista sidontavälinettä ei saa käyttää samaan kuormaan, sillä niiden venymisominaisuudet ovat erilaiset. Eli kauhakin olisi "pitänyt" sitoa kettingillä.

Minkälaiset nuo netistä ostetut kettingit kiristäjineen ovat käyttää? Toimiiko ne suunilleen kuin oikea kapine?
maxres 21.6.2012 17:47 Vastaa lainauksella
Matti Hallikainen kirjoitti:
Minkälaiset nuo netistä ostetut kettingit kiristäjineen ovat käyttää? Toimiiko ne suunilleen kuin oikea kapine?
Toimivat suunnilleen kuin oikeat, tai niin ainakin luulen. Kuten edellä kävi ilmi ei ole kovin
paljoa kokemusta ketjuilla sitomisesta. ;) Olivat varsin aikaavievät rakentaa nakkisormilla…
Itsellä on jonkunlaiset etsi ketjut ja kun ne vain maltilla kasaa ja viimeistelee niin toimivat kuin oikeat ja maalattuna tai ruostutettuna ihan kivan näköisetkin.
Matti Hallikainen kirjoitti:
Minkälaiset nuo netistä ostetut kettingit kiristäjineen ovat käyttää? Toimiiko ne suunilleen kuin oikea kapine?
Itse hommasin joskus amerikkalaista puuautoa varten KFS:n ketjut + kiristimet. Ne saa kasattua toimiviksi (ainakin ohjeen mukaan, en ole uskaltanut vielä kokeilla saanko minä), ovat tosin jenkkiläistä linkkumallia eivätkä vanttiruuvilla.
Vantti ruuvit ovat enemmän viimeaikaista höpötystä, linkku malli on rahti puolella yhä käytössä ja ruuvit tekevät tuloaan yhä. Jotkut eivät edes suostu ruuvia ottamaan ja toiset ei muuta haluakkaan. Joten jos ei ihan mitään 30 luvun autoa aio mallintaa niin molemmat käy. En tosin tiedä koska tuo ruuvi versio on suurempaan suosioon ja kaikkien saataville rantaunut, mutta linkku on siis yhä voimissaan.