Pienoismallit.net

MiG-15 bis

Mikojan-Gurevitš MiG-15 oli Neuvostoliitossa kehitetty varhainen suihkuhävittäjä, jonka suunnittelussa käytettiin apuna Saksasta saatua tietotaitoa. Siipi oli 35 astetta viistetty nuolisiipi, kun amerikkalaiset vielä pitäytyivät suoraan siipeen. Englannin Clement Attleen (työnväenpuolueen) hallitus myi 1947 Neuvostoliitolle Rolls-Royce Nene -suihkumoottoreita, joiden pohjalle Neuvostoliitto rakensi omat suihkumoottorinsa. Niiden avulla MiG-15 saavutti Mach 0,934 nopeuden. Ensimmäinen koneen prototyyppi I-310 lensi joulukuussa 1947. MiG-15-tuotanto alkoi heti ja kone tuli Neuvostoliiton ilmavoimien käyttöön 1949. Sillä olivat hyvät lento-ominaisuudet, ja amerikkalaiset F-86 Sabre-lentäjät kunnioittivat sitä Korean sodassa. Siellä osaa MiG-15-koneista lensivät toisen maailmansodan johtavat neuvostoässät, toisaalta myös amerikkalaisten lentäjien joukossa oli suuri määrä hävittäjäveteraaneja. USAF veti potkurikoneet pois hävittäjäkäytöstä ja joutui pohtimaan raskaiden B-29-pommikoneiden suojausta ja siirsi ne yötoimintaan. (lähde: Wikipedia)

Tässä Airfixin Club kitin toinen osapuoli ja Sabren vastustaja Koreoiden yllä. Helppo kasattava kuten Sabrekin, näitä voi suositella myös aloitteleville mallareille. Maalaus tuotti tuskaa siveltimen kanssa, joten siirryin suosiolla suihkimaan ruiskun kanssa Humbrolit pintaan. Tosin kuin Sabressa, tämän siirtokuvat ovat hyvinkin pelkistetyt. Ainoastaan maa- ja konetunnukset, sekä mustat kävelyalueet(?).

Kone kuvaa Kiinan ilmavoimien konetta Pohjois-Koreassa 1952.

Kommentit

Nätti on. Melko haastava on tuo suojamaalaus? Värirajat on just sopivan pehmeät. Mitäpä muuta voisi sanoa, kuin että nätti MiG.
Tosi hyvän näköinen pikku skaalan Migi.Maalaus hommat ovat kyllä onnistuneet kiitettävällä tavalla.Kuinka saan oman Migin mallin maalattua käsipelillä edes lähellekkään tätä?Noissa naamio maalatuissa Kiinan MIg-15 koneissa ei käsittääkseni ollut mikään laista "ohjekirjaa" mukana joten siksipä siitokuvatkin ovat pelkistetyt Sabreen verrattuna.Onneksi siinä Airfixin vakiopaketin Migissä on sentään musta mahapuoli ettei tule aivan samanlaisia malleja samasta aiheesta.Tämä Simon malli on myöskin rakennettu esimerkillisen siististi.Ainut isompi vika mielestäni tässä Airfixin uudessa pikku Migissä on se että malli muistuttaa enempi MIg-17 konetta kuin esikuvaansa.Tämä käy ilmi m.m rungon pituuden puolesta mutta, se onkin jo aivan toinen juttu.
Mistä näitä Airvikkin Club Kit paketointeja muuten saa??Pitääkö liittyä Airfixin omaan "mustanaamio" kerhoon vai mitenkä homma toimii?
Maalauksen vetelin käsivaralta lukuunottamatta ylä- ja alapintojen rajaa, tosin taisi mennä yksi A4:n arkki, kun tuhertelin säätäessäni ruiskua. Olen kuulunut tähän "salaseuraan" muutaman vuoden ja näitä Club Kittejä tulee joka vuosi samalla kun uusi jäsenyyden (taisi olla n.20€). Välillä näitä on kyllä maailmalla myynnissä, taitavat olla ns. ylijäämää edellisiltä vuosilta. Lisäksi tulee joitakin "Club Special"-malleja erilaisilla siirtokuvilla myyntiin jäsenille sillointällöin.
AJ 8.6.2012 15:19 Vastaa lainauksella
Moi Simo, Nätti kuin karkki on tämä MiG-15:stasi. Mitäs tässä nyt enää lisäämään kuin komppaamaan Phantomia ja Opaa. Tuo camo on tosi hyvin toteutettu ja hyvän näköinen; kylläpä P-Korealaisilla oli coolit camot MiG:eissä.

Parhain terveisin, AJ

PS Kiitos Opalle lisätiedoista.
Komppailen AJ:tä ja kumppaneita! Nätti, huolella tehty!
SS 8.3.2013 15:54 Vastaa lainauksella
Onpas komean näköinen suojakuvio! Hienosti maalattu ja kasattu härveli. Sinulta hieno panos Korea-ryhmikseen, Pantherkin näyttää tosi hyvältä. :)