Pienoismallit.net

Daimler Dingo

Recce rest

Daimler Dingo (tunnetaan myös nimellä Daimler Scout Car) oli Daimlerin valmistama toisessa maailmansodassa käytetty panssariauto. Dingoa valmistettiin yhteensä 6 626 kappaletta.
Auto oli pääsääntöisesti brittiläisten joukkojen käytössä ja sitä käytettiin lähinnä tiedustelutehtäviin.
Dingon suunnitteli brittiläinen Birmigham Small Arms Company.

Dingo oli pieni kahdelle henkilölle tarkoitettu pansariauto, jossa oli 30 millimetrin panssarointi edessä, joka suojasi miehistöä melko hyvin. Panssaroinnin lisäksi miehistöä suojeli auton matala silhuetti.
Ajoneuvon pohjassa oli myös suojalevy, jonka oli tarkoitus suojata autoa miinoja vastaan.

Dingo oli ensimmäistä kertaa taistelukäytössä vuonna 1940, jolloin brittiläiset joukot käyttivät sitä Ranskan taistelussa. Ajoneuvo osoittautui käyttökelpoiseksi panssariautoksi ja se säilyi brittijoukkojen käytössä vuoteen 1952 asti, jolloin Daimler Ferret korvasi sen.
Dingo säilyi aktiivikäytössä Sri Lankan, Portugalin ja Kyproksen armeijoissa aina 1970 luvulle asti.

Itse mallista ei ole paljoa kerrottavaa, tuttua vanhaa matchboxia, eli osat napsahtelivat nätisti paikoilleen, mutta detaileja sai lisäillä.
Figut ovat millicastilta.
Maalailtu siveltimiä apuna käyttäen valleon ja andrean akryyleillä sekä öljyväreillä.
Viime silaus humbrolin mattalakalla.

Varsin mukava rojekti jota oli mukava väsäillä, nyt kohti uusia seikkailuja :)

Kommentit

Sortunut rinne on hieno, ja sotilaat hyvin maalattuja. Värimaailma on mielestäni liian makea, mutta sehän on makukysymys… ainakin jossain määrin. Malli on siisti, ja äkkipäätä voisi luulla isommaksikin versioksi. Noin pienen mallin maalaaminen on aina haasteellista.
En pisteytä vielä, kun tuo koiraeläin on minulle aika tuntematon laite. Pitää googlettaa ja pohtia.
Hei.
Kokoluokkaa ajatellessa todella hyvin onnistunut!
Ja kun Dingo on vain vähän 2e kolikkoa pidempi…
Kiitos kommentista. Tavoitteena oli luoda tunnelma aurinkoisesta ja lämpimästä hetkestä jossa sota tuntuu olevan jossain kaukana, tai ainakin radiokutsun päässä.
Siitä syystä päädyin karamellisävyihin, jotka kuvissa hiukkasen vielä korostuvat.
Lisäksi mallin pienuuden vuoksi vaalensin normaalia naamiosävyä reippaasti.
Todella onnistunut malli Matchboxin klassikkosarjasta, myös figut ja alusta näyttävät hyvältä. Tietopaketista plussaa. Nyt tuli himo penkoa hyllystä nikkaroimispöydälle oma suosikkini tuolta ajalta: Pz II, myös Wespen voisi hankkia… :)
SS 7.6.2012 19:08 Vastaa lainauksella
Huh, tätä on tullut tuijoteltua ja paljon. Komea kokonaisuus, jonka dynamiikka sommittelussa ja alustassa nostaa tämän helposti yhdeksi suosikikseni. Tähän tietty vaikuttaa myös aina mielenkiintoinen Dingo ja yleinen huippulaatu kaikessa tekemisessä.
Kiitos kommentista, olen itsekkin tähän tyytyväinen, kuvat nyt olisivat saanet onnistua paremmin, mutta käsi mikä käsi tuossa kuvaamisessa vaikka intoa riittääkin :)