Pienoismallit.net

Rautatiemuseon pienoismalli

Turva-aidat

Rautatiemuseon pienoismallin ajankohta sijoittuu nykyaikaan, jolloin turvallisuusmääräykset ovat tyystin erilaiset kuin joskus aikaisemmin. Museoalue rajoittuu yhdestä sivustaan Hyvinkää-Hanko-rautatiehen eli yleiseen rataverkkoon, jolla kulkeminen on luonnollisesti kielletty. Raiteiden väliin on rakennettu kulkua estämään turva-aita.
Myös pienoismalliin täytyi värkätä em. kaltaista aitaa. Aita kulkee keskeisellä paikalla mallin toisen pitkän sivun reunassa, joten aitaa ei voinut jättää rakentamatta. Pitkä aita on myös mukava yksityiskohta raiteiden välissä.
Museojunien laiturin kohdalla aita on rakennettu 1960-70-lukujen tyyliin mukaan, muualla aita on nykyaikaista elementtiaitaa.
Aita muodostuu noin 23-25 mm välein sojottavista pystytolpista, jotka on juotettu toisiinsa tolppien ylä- ja alalaidasta pyöreällä uushopealangalla. Uushopealankojen ja pystytolppien väliin on puolestaan juotettu pienisilmäistä verkkoa. Laiturin kohdalla aidan pystytolpat ovat kiskoprofiilia, muuten ne ovat neliskulmaista messinkitankoa. Mallinrakentaja löysi pölyisistä varastoistaan tätä verkkoa, jonka alkuperää ja varsinaista käyttötarkoitusta hän ei valitettavasti pysty toteamaan, mutta joka osottautui oivaksi materiaaliksi aitojen tekemiseen. Tärkein ominaisuus verkossa oli sen juotettavuus, mutta myös verkon venytettävyys helpotti sen asettelemista paikalleen ennen juottamista.
Aitaa täytyi valmistaa noin neljä metriä, joka aiheuttikin aluksi mallarille järkytystä ja harvenevien hiusten pystyyn kohoamista. Mutta, mutta, niin moni asia on usein kiinni asenteesta, joten aikansa märehdittyään oli mallarinkin vain todettava tosiasiat ja käytävä tuumasta toimeen.
Aidan rakentamisen helpottamiseksi ja jouduttamiseksi väsättiin pari hyvin yksinkertaista jigiä. Jigejä kannattaa aina hyödyntää, jos samankaltaisia osia on tehtävänä paljon. Jigin tekemiseen kulutettu aika tulee moninkertaisesti takaisin osien kokoamisen aikana. Jigin avulla osista tulee myös mahdollisimman samanlaiset.
Ensimmäinen jigi kyhättiin aidan pystytolppia varten; tolppien ylä- ja alapäihin täytyi viilata pienet lovet vaakaan kulkeville uushopealangoille. Jigin avulla lovet saatiin kaikissa tolpissa samalle korkeudelle, eikä vaakalangat näin näyttäneet juosten kustuilta. Jigi tehtiin eripaksuisista styreeninpaloista, joiden väliin kiskoprofiili pujotettiin. Yksi styreenipala määritteli lovien keskinäisen etäisyyden. Lovet viilattiin ohuella neulaviilalla. Styreenistä on helppo ja nopea rakentaa jigi, mutta toisaalta täytyy varoa, että viilatessa ei kuluta muovinpintaa. Tässä tapauksessa muovinen jigi kesti hyvin loppuun asti.
Toinen jigi koottiin vaakalankojen juottamiseksi pystytolppiin. Jigin materiaaliksi valittiin alumiinilevy, jotta aidan osat eivät juotettaessa tarttuisi jigiin. Jigi rakennettiin kerroksittain siten, että sekä tolpille että vaakalangoille jäivät urat alumiinilevyjen väliin. Tällä jigillä saatiin monistettua suht' samanlaista aitaelementtiä.
Yksi aitaelementti on noin 30 cm:n mittainen pätkä. Elementtejä juoteltiin muistaakseni neljätoista kappaletta.
Hitain työvaihe oli ehkä verkon juottaminen aitaelementtiin. Elementti teipattiin alustaan, verkko aseteltiin sen päälle ja juotettiin kiinni sekä tolppiin että vaakalankoihin. Juottamisen jälkeen leikattiin kynsisaksilla verkon ylä- ja alalaidasta pois ylimääräinen mitta. Ennen juottamista verkko pingotettiin, tarkistettiin, että verkonsilmät kulkevat suoraan ja teipattiin reunoistaan alustaa vasten.
Täytyy kyllä myöntää, että aitojen valmistaminen oli melkoisen puuduttavaa, mutta jälleen voi todeta, että lopussa kiitos seisoo…
Viimeiseksi aitaelementit maalattiin kynäruiskulla; osa mustiksi ja loput alumiinin värisiksi.
Maisema-alustaan porattiin aidantolpille reiät, joihin aita liimattiin pikaliimalla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!