Pienoismallit.net

Rautatiemuseon pienoismalli

Asemarakennus II

Asemarakennuksen seinät, kivijalka ja savupiiput ovat kaikki hartsivalua. Rakennus on koottu nestemäisellä pikaliimalla. Aseman päätykolmioissa on runsaasti yksityiskohtia, jonka vuoksi ne toteutettiin syövytteillä. Hartsista valetun seinän päälle liimattiin 0,3 mm paksuinen syövyteosa, johon on syövytetty kaikki tarpeelliset puuleikkaukset. Näitä päätykolmioita on asemasssa kolme kappaletta. Päätykolmion syövytteessä on urat myöhemmin laitettavia koristelaudoituksia varten. Koristelaudoitukset ovat eri värisiä kuin seinäpinta, jonka vuoksi ne päätetttiin toteuttaa erillisinä syövytteinä. Koristelaudat voitiin jälleen kerran maalata täysin valmiiksi muista osista erillään. Tällainen tapa toimia on osoittautunut erittäin käteväksi, selkeäksi ja aikaa säästäväksi. Ruiskulla maalattaessa maalausjälki on myös siistimpää ja pensselillä maalaamista on saatu vähennettyä merkittävästi.
Asemarakennuksessa on saumapeltikatto. Katto on toteutettu Evergreenin polystyreenilevystä, jossa on valmiina urat peltisaumoja varten. Jokaiseen uraan liimattiin pystyyn ohut styreenisoiro juoksevalla muoviliimalla. Tämä työvaihe on suhteellisen puuduttava ja ikävä, mutta lopputuloksen kannalta kuitenkin suositeltava. Lopuksi peltisaumat hiottiin hieman matalammiksi.
Katon tuulilaudat ja katon päällä olevat koristelaudoitukset ovat niin ikään messinkisyövytteitä. Syövytteet ovat 0,3 mm messinkiä, joten koriste- ja tuulilaudoitukset ovat sopivan siroja ja näyttäviä. Sirot ja ohuet syövyteosat ovat hankalat kiinnittää kattoon ilman osiin piirrettyjä asennustappeja. Kattoon porattiin tapeille pienet reiät ja osien liimaus tehtiin ainoastaan tappien kohdalta.

Kommentit

Kiitos Untamo näistä hienoista rakennusselostuksista … niitä on miellyttävä lukea ja lopputulos … niin, on tietenkin loistavaa luokkaa!