Pienoismallit.net

Rautatiemuseon pienoismalli

Asemarakennus I

Museoalueella on alkuperäinen Hyvinkää-Hanko-yksityisrautatien asemarakennus. Asema toimii nykyään museon näyttelytilana ja se on entistetty alkuperäiseen asuunsa. Asema on osittain kaksikerroksinen lautaverhoiltu ja saumapeltikatolla varustettu rakennus. Talossa on paljon koristeellisia puuleikkauksia niin ikkunoissa, ovien yläpuolisissa katoksissa, seinissä kuin räystäslaudoituksissakin.
Asemasta oli saatavilla hyvät piirustukset jokaiselta sivulta. Myös yksityiskohdista löytyi seikkaperäisiä piirustuksia mittoineen ja rakennekuvineen. Piirustukset auttavat merkittävästi pienoismallin rakentamista. Mutta hyvätkään piirustukset eivät välttämättä aina riitä, sillä joidenkin asioiden hahmottaminen piirustuksista voi joskus olla hankalaa ja aiheuttaa virhetulkintoja. Virheiden välttämiseksi esikuva valokuvattiin huolella joka puolelta.
Lukuisten yksityiskohtien vuoksi pienoismallissa päätettiin käyttää runsaasti messinkisyövytteitä. Syövytteiden käyttö mahdollistaa tarkkojenkin yksityiskohtien valmistamisen ja jouduttaa lisäksi työn etenemistä. Toisaalta syövytteiden piirtäminen ei kyllä synny aivan itsestään. Pienoismalli suunniteltiin siten, että kaikki syövyteosat voidaan koota ja maalata erillään täysin valmiiksi, jonka jälkeen ne vasta liimataan, myös jo valmiin seinäpinnan, päälle. Olennaista oli myös, että käsin suoritettavaa pensselimaalausta tulisi mahdolisimman vähän.
Aseman seinien, savupiippujen ja portaiden alkuperäisosat tehtiin polystyreenimuovista. Seinälaudoitus syntyi Evergreenin valmiiksi uritetusta muovilevystä, jonka pintaan liimattiin styreenisoiroista seinän vaakasuuntaiset ja kohollaan olevat laudoitukset ja listoitukset. Uritettu styreenilevy liimattiin sileän styreenin päälle, jotta seiniin saatiin lisää vahvuutta. Ikkuna-aukot puhkottiin lehtisahalla, aukkojen reunat siistittiin styreenisuikaleeseen liimatulla hiomapaperilla ja erilaisilla viiloilla.
Rakennuksen seinät ovat itse asiassa suhteellisen yksinkertaiset, sillä yksityiskohdat toteutettiin pääsääntöisesti syövyteosilla. Savupiiput ja kivijalka tehtiin myös styreenistä.
Kaikista alkuperäisosista valettiin silikonikumimuotit, vaikka asemarakennusta tehtiin vain yksi kappale. Ajan saatossa olen havainnut, että monille osille on käyttöä myöhemminkin. Suuri osa työajasta kuluu juuri alkuperäisosien valmistamiseen, kun taas muottilaatikoiden ja kumimuottien valamiseen menee suht´ vähän aikaa. Lisäksi vähitellen mallarille kertyy ns. osapankki, josta voi ammentaa tulevia projekteja varten.

Kommentit

Jos ovat arkkitehdit ja timpurit aikoinaan tehneet taidokasta ja kaunista työtä asemarakennusta suunnitellessaan ja rakentaessaan niin Untamo tekee tässä pienoismallissaan yhtä tinkimätöntä ja upeaa jälkeä!
Niin, toivottavasti muotit säilyvät, jo pelkästään piippuja voi upottaa suomalaiseen maisemaan useita. Osan maalaa pellitetyksi, osaan tiili pinta, joku vaaleaksi, toiseen hattu, toisiin ei… Näin siis voisi hyödyntää juuri noita jo valmiita muotteja varmasti moneen muuhunkin taloon ja rakennukseen, jos ei muuta niin vähän viilaamalla lienee helpompi tehdä tuosta erilaisen näköinen kuin tehdä kaikista piippu variaatioista omia muottejaan?