Pienoismallit.net

Rautatiemuseon pienoismalli

2. kalustohalli: ovet ja laiturit

2. kalustohallin ovet ovat uushopeasyövytteitä. Ovi koostuu kahdesta päällekkäin juotetusta 0,3 mm:n pellistä. Peltien välissä oleva tina jäykistää ovea ja samalla oven molemmille puolin saadaan vaakasuuntaiset peltisaumat. Ovet saranoitiin samoin kuten olen kertonut 1. kalustohallin merkinnässä.
Hallin sisällä on neljä laituria; kaksi kulkee sivuseinien vierellä ja kaksi leveämpää laituria raiteiden välissä. Laiturien kiveyksissä on eri värisiä koristekuvioita. Laiturit on tehty Evergreenin katukiveyslevystä, jossa on neliön muotoisia kuvioita. Levy on 1 mm:n paksuista, joten se liimattiin 2 mm:n styreenilevyn päälle, jotta laitureille saatiin oikea korkeus. Laiturit maalattiin ensin kokonaan harmaiksi, jonka jälkeen koristekuviot maskattiin teipillä. Valkoiset kuviot maalattiin ensin, teipit poistettiin ja maalin kuivumisen jälkeen laitettiin teipit tummanharmaille kuvioille. Ja jälleen maalausta ja teipin poistoa…
Laiturit liimattiin vanerialustalle, jolle raiteetkin on naulattu. Tässä hallissa pölkkyjen ja raiteiden välit on sepelöity. Sepelöinnissä käytettiin Noch valmiita "kivituotteita", jotka kiinnitettiin liimalitkulla.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!