Pienoismallit.net

Rautatiemuseon pienoismalli

Museoalueen veturitalli

Museoalueella on alkuperäinen, tiilinen, veturitalli Hyvinkää-Hanko-rautatien ajalta. Tallissa on kuusi pilttuuta ja toisessa päädyssä on kaksikerroksinen toimisto-osa. Nykyään veturitalli toimii museoitujen höyryvetureiden säilytys- ja esittelypaikkana.
Tässä merkinnässä en tarkemmin kerro, kuinka veturitallin pienoismalli on tehty, sillä olen tällä sivustolla jo aikaisemmin pitänyt rakennusblogia veturitallin rakentamisesta. Tähän mennessä tekemäni kolme erikokoista tallia perustuvat kaikki samoihin osiin, joiden esikuvana on toiminut juuri rautatiemuseon veturitalli. Kertokoon siis muutamat valokuvat tämän kyseisen kohteen erityispiirteistä. Täältä voi katsoa tarkemman selostuksen veturitallin rakentamisesta: www.pienoismallit.net/galleria/malli_6126/.
Rautatiemuseon tallissa erona muihin veturitalleihin on sen irrotettavat ja avattavat katot. Ajatuksena oli, että myös veturitallin sisätiloja voisi esitellä museokävijälle ja ehkä myöhemmin laittaa pilttuisiin myös museoitujen vetureiden pienoismallit. Tallin suuren koon vuoksi kattoelementtejä on neljä kappaletta, joista yksi on toimisto-osan katto. Toimisto-osan välipohja on läpinäkyvästä akryylilevystä, jotta katsoja pääsee näkemään myös ensimmäiseen kerrokseen. Tallin sisustus on pelkistetty ja ehkäpä viitteellinen, mutta kaikki väliseinät ja oviaukot ovat oikeilla paikoilla ja lattia- ja seinäpinnat ovat oikein. Veturitallin sisätilat ovat siistit ja puhtaat, sillä onhan se nykyisin museotilaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja tai kysymyksiä. Kysy tai jaa arvokas mielipiteesi ja kommentoi!