Mielenkiintoinen projekti. Hyrylän IT-museon pienoismallin teon yhteydessä huomasi, miten pitää hieman oikoa yksityiskohdissa, jos työn aikoo tehdä nopeasti. Lisäksi tekijöitä oli toista kymmentä.
Kiva seurata mitä ammattilainen tekee ajan kanssa :)
Rautatiemuseon pienoismalli
Suunnittelu ja maisemapohja
Edellinen merkintä
Malli on noin neljä metriä pitkä ja leveimmältä kohdaltaan pari metriä leveä. Dioraama on muodoltaan hieman kiilamainen. Dioraaman suuren koon ja sen helpomman liikuttelun vuoksi päätettiin se jakaa kolmeen lohkoon. Lohkojen runkomateriaalina on käytetty kahta toisiaan vasten liimattua 16mm:n ja 22mm:n vaneria. Tällä ratkaisulla saatiin luja ja elämätön runko, joka voidaan suoraan asettaa vaikka pukkien päälle. Vanerin huonona puolena on sen painavuus, mikä onkin näkynyt lohkojen vaikeana liikuteltavuutena.
Dioraaman toisella pitkällä sivulla kulkee rautatie ja toisella sivulla asvaltoitu Hyvinkäänkatu. Maantie ja rautatie rajaavat hyvin esitettävän alueen, ne toimivat ikään kuin taulun kehyksinä. Maantie on maaston korkein kohta, museon piha-alue laskeutuu loivasti rautatietä kohden. Näin ollen pienoismallissa maaston muokkaus ei ollut ylettömän vaikeaa ja työlästä. Kiskotus naulattiin suoraan vanerin pintaan, ainoastaan etualalla kulkevien Hyvinkää-Hanko-radan tuplaraiteiden alle liimattiin 3-4 mm mdf-levy, sillä raiteet ovat korkeammalla kuin museoraiteet. Myös kääntöpöydälle sahattiin vaneriin pyöreä reikä. Hyvinkäänkadun pohjana on ohut styrox-levy, jonka päälle liimattiin 3-4 mm mdf-levy.
Kommentit
Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentteja
Jos sinulla ei ole vielä omaa tunnusta palveluun, rekisteröidy käyttäjäksi.