Pienoismallit.net

Albatross D.Va

WW I legendoja

Tämän Wing Nut Wingsin Albatross D.Va:n rakentaminen alkoi jo yli puoli vuotta sitten. Homma oli nk. välitöiden johdosta melko pitkään koskemattomana, kunnes pari- kolme viikkoa sitten innostuin viimeistelemään koneen valmiiksi.
Aloitin tästä jo aikoinaan rakennusblogin, mutta senkin pitäminen kuihtui rakentelemattomuuden myötä. Blogissa ilmeni kuitenkin lähes kaikki oleellinen, korostettuna vielä, että rikausvaijereiden virittely on kyllä melkoista terapiaa!
Itse rakentamista voi sen verran sivuta, että WNW tekee kyllä laadukkaita lentokonesarjoja, tiedä häntä vaikka innostuisivat samalla tarkkuudella joskus valmistamaan vaikkapa joitakin WW2:n klassikkoja?

Malli kuvaa Lt. Von Hunoldsteinin kipparoimaa Albatross D.Va, Jasta 14 a.d. 1918.
Malli on vanhennettu melko maltillisesti, koska kuvien perusteella useat koneet olivat erittäin siistissä kunnossa. Nähtävästi mekaanikoilla oli aikaa puhdistaa koneet huolella niiden suht harvojen tehtävälentojen välissä. Joissakin kuvissa koneiden pinta näyttää melko kiiltävältä ja sarjan ohjeetkin suosittavat kiiltäviä väripintoja. Päädyin kuitenkin tällaiseen semikiiltoasteeseen, jotenkin se on vain luontevampi. Alustan ja miehistön= dioraaman teko varmistui jo melko varhaisessa vaiheessa, pelkkä kone kirjahyllyn reunalla olisi vaikuttanut jotenkin aneemiselta.
Enpä olisi runsas vuosi sitten tätä harrastusta aloittaessani, (voi kai puhua uudesta aloittamisesta, kun aikaisemmat koottavat liimailin kasaan yli 50 vuotta aiemmin!) että figuuriukon naamaankin tarvitaan ainakin kuutta eri maalisävyä!

Kommentit

Oho viikon malli siinä.
Vau - upea ilmestys! Luonnonvalossa mallit ovat parhaimmillaan, mutta nyt kyllä joissakin kuvissa tuo "asiaan kuulumaton" tausta hieman häiritsee. Kuitenkin selkeästi näkee, että projekti on onnistunut. Viimeisen kuvan perusteella olisin antanut 4,5 tähteä - mutta muiden kuvien ansiosta joudun antamaan "vain" neljä ;-)

Olishan se kyllä KAUHEAN KIVAA, jos tämän mallivalmistajn mallisarjoja myytäisiin myös Suomessa. Vaan taitaa olla turha toive.
Moi Pertti,
Aivan mielettömän hyvä!!! Ei tähdet riitä arvostelussa. Miten täydellisyyttä voi korjata!
Komppaan Marjoa.
Yst. terv. Kartsa
No huhhuh. Tavallaan kirjoittelen, jos mallarille on annettava jotain rakentavaa palautetta seuraavaan malliin, mutta tässä ei ole minun silmään mitään sellaista.
Täydet pojot ja varmaan viikon malli.
Kuvatkin ovat kuin aidosta ympäristöstä. Näitä kuvia voi jopa vertailla muihinkin tämän sivuston huippukuviin. (Seppo Valjakka…)
T.T
Huikea malli. Alusta kruunaa hyvän kokonaisuuden ja taitaa samalla varmistaa "Viikon Malli"-tittelin tälle mallille. Komppailen muita edellä kommentoineita.
Höh. Annoin näköjään puolikkaan liian vähän, siitä, mitä lupasin.. Vahinko. Käsi nopea, järki hidas.
T.T
… jos tämä ei ole viikon malli. Tulen ottamaan yhteyttä oikeusasiamieheen :)
Hieno!

t. Mikko
AJ 26.5.2012 11:32 Vastaa lainauksella
Moi Pertti,

Upea, komppaan edellä olevia kehuja - loistotyötä ja loistomalli. Parhain terveisin, AJ
Yksityiskohta johon kiinnitin huomiota:
Rätti joka roikkuu moottorin kupeessa. Todella aidon oloinen, miten ihmeessä olet sen toteuttanut?
Kiitoksia kaikille hienoista kommenteista, tässähän menee niistä aivan hämilleen…!
Rätti on kasteltua silkkipaperia, rypistelty muotoonsa ja ripustettu kuivumaan. Kuivuttuaan öljytahrittu ruskealla öljyvärilitkulla.
Oippa 27.5.2012 00:39 Vastaa lainauksella
Täähän on ihan kansainvälistä tasoa. Jos oletuskuvasta olisi jätetty herra Von Hunoldsten pois, niin olisin voinut väittää itse laitetta aidoksi ja taustaa manipulaatioksi.
Aivan loistavaa!
SS 27.5.2012 11:17 Vastaa lainauksella
Huppista miten toimiva kokonaisuus. Hieno kone saanut ympärilleen mielenkiintoisen ja hyvin tehdyn tilanteen. Myös laatikot ja tynnyrit näyttävät erittäin hyviltä.
Oletuskuva vaihdettu hieman luontevampi taustaiseen. Laajempi sivukuva lisätty.
Pertti Mela kirjoitti:
Oletuskuva vaihdettu hieman luontevampi taustaiseen. Laajempi sivukuva lisätty.
Ja eikun paranee.
T.T
Tuon koneen jos olisi sijoittanut golfkentän nurmelle ja ottanut kuvia siellä niin olisi kyllä ihan oikeasta koneesta mennyt on niin aidon näköinen .
Upea. Noista kuvista sen verran, että idea kuvata kone luonnollista taustaa vasten on hyvä ja toimiva, mutta kuvien ongelmana on vastavalo eli koneen yksityiskohdat jäävät varjoon eivätkä erotu muissa kuin viimeisessä kuvassa. Tilannetta voisi parantaa joko kuvaamalla tällaiset kuvat pilvisellä säällä, jolloin valo on tasainen eikä jyrkän valon jyrkät varjot vaikeuta onnistumista. Aurinkoisella ilmalla kannattaisi käyttää täytesalamaa tai peiliä/peilejä eliminoimaan liiallista jyrkkyyttä ja varjoja. Upea malli.
Kyllä jotenkin kalahtaa sekä malli että dioraaman tunnelma. Näitä kuvia katselee oikein ilokseen. Täydellinen malli mielestäni.

En keksi muuta vikaa kuin ylimääräisen ässän nimen lopussa :)
Aina vain paranee Pertti…
Onneksi olkoon! Kyllä tälle diolle "viikon malli" -titteli kuuluukin. Lisää samanlaisia.
no tulihan se viikon malli sittenkin onnittelut
Ennustinpa oikein tuosta Viikon Mallista. Onnea.
T.T
Onnittelut Viikon Malli-tittelistä. Meni oikeaan osoitteeseen.
Onnitelut myös minunkin puolesta viikon malli tittelistä!
Kiitoksia Kiitoksista ja onnitteluista, ihan oikeasti tuntuu mukavalta! Uusiakin on tulossa, kun vaan kerkiää, tietysti rimakin on nyt korkeammalla.

Pertti
Onnittelut myös minultakin viikon mallin tittelistä.Hieno taustakin,seuraavaan isompi vastaava alusta ja hipoo jo täydellisyyttä pienoismallina.Eikös rima riitä samalla tasolla kun tämmösiä syntyy.
Pertti Mela kirjoitti:
Kiitoksia Kiitoksista ja onnitteluista, ihan oikeasti tuntuu mukavalta! Uusiakin on tulossa, kun vaan kerkiää, tietysti rimakin on nyt korkeammalla.

Pertti
Toki rima nousee tuon tittelin jälkeen, mutta laita vaan mallejasi katsomatta siihen, että tämän mallin pojojen ja kommettenttien määrän pitää nousta.

Huippumallarilta ei aina odoteta aina huippumallia, vaan jokainen malli antaisi meille noviiseille lisää innovaatiota.
T.T