Pienoismallit.net

Ferrari 312T

Niki Laudan kilpuri vuodelta 1975

Itävaltalainen Niki Lauda ajoi kilpa-autoilun kuninkuusluokan maailmanmestariksi tällaisella Ferrarilla vuonna 1975.

Tämä Hasegawan mallisarja oli mielestäni aivan kauhea tapaus. Tämä on kuitenkin 2000-luvun tuotantoa, mutta 1970-luvulla valmistetut Tamiyan formulasarjat päihittävät tämän "rakennettavuudessa" n. 100-0. En todellakaan suosittele tätä sarjaa ainakaan harrastusta aloitteleville.

Kommentit

paavo p. 19.5.2012 20:51 Vastaa lainauksella
Ihan hienohan tuosta tuli, käytitkö muuten saman valmistajan etsisarjaa tähän malliin ( 41,59€ Pienoismallitukku, huh huh! ) ? Sulla on muuten aika hyvä tempo tuossa mallien valmistumisessa :-D.
paavo p. kirjoitti:
käytitkö muuten saman valmistajan etsisarjaa tähän malliin ( 41,59€
No en käyttänyt - tässä "peruslaatikossa" ei tullut mukana mitään metalliosia. Tämän rakentaminen oli yhtä kauheata tuskaa jo ilman noita kyseisiä osiakin.
paavo p. 19.5.2012 20:59 Vastaa lainauksella
Juu, näkyy noita olevan Tietonikkarissa alennuksessa vähän alle kolmellakympillä, lieneekö puskaradio puhunut ;-). Silti Turusen Jarkolla noita pari euroa halvemmalla vielä myynnissä. Piti vielä kysyä että teetkö seuraavana Lotus 79 vai -78?
paavo p. kirjoitti:
Piti vielä kysyä että teetkö seuraavana Lotus 79 vai -78?
Lotus 79 - kunhan ensin saisi hankittua siihen puuttuvat siirtokuvat (John Player Special).

Mutta tuota rupean aloittelemaan joskus syksymmällä - nyt tuli hornulatauko - ja seuraavaksi on työn alla pitkästä aikaa II-maailmansodan aikaisen lentokoneen malli.
paavo p. 19.5.2012 21:13 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
paavo p. kirjoitti:
Piti vielä kysyä että teetkö seuraavana Lotus 79 vai -78?
Lotus 79 - kunhan ensin saisi hankittua siihen puuttuvat siirtokuvat (John Player Special).

Mutta tuota rupean aloittelemaan joskus syksymmällä - nyt tuli hornulatauko - ja seuraavaksi on työn alla pitkästä aikaa II-maailmansodan aikaisen lentokoneen malli.
Joo, itellä on tuo Lotus 79 versio Martini '79 ilman rengasdekaaleja odottelemassa hyllyssä inspiraatiota. Ootko muuten katellut niitä JPS-dekaaleja FCMA:n sivuilta? Näkyi siellä olevan ainakin joku aika sitten jollain myynnissä Indycalssin Lotus 79:n kessudekaalit.
AJ 19.5.2012 22:47 Vastaa lainauksella
Moi Raimo,

Kaikki edellisetkit formulasi ovat olleet huippumalleja, mutta kyllä tämä on nyt mielestäni paras formulasi - viiden staran edestä; olisiko nyt viikon mallin posti paikallaan.

Kuvat ovat taattua tasoasi - kiitos muuten vielä taannoisista kuvausvinkeistäsi, yritän opetella niitä - erinomaiset ja selkeät kuvat.

Itse malli on niin hyvä kuin vain mallista voi saada tehtyä; ei mitään narinaa tai nurinaa, täydellisyyttä hipova pienoismalli. Kyllä itse Niki Lauda olisi tyytyväinen tästä mallista - uskomattoman upeaa työtä, Raimo!

Pakko kysyä vielä tyhmä kysymys, mutta onko tämä maalattu siveltimillä vaiko ruiskuilla? Mikäli olet maalannut siveltimillä, niin huh, huh, mitä sivellintyötä. Kiitos vastauksesta jo etukäteen.

Jokatapauksessa, selkeä viiden staran Ferrari 312T pienoismalli; enuff said!

Parhain terveisin, AJ
Kuten AJ jo edellä sanoikin, minustakin tämä on sinun tekemistäsi formuloista se paras. Mallista en löydä mitään moittimisen aihetta vaikka itse sanoitkin ettei Hasen mallia voi kehua tai suositella kenellekkään. Minustakin mukavaa katsella näitä vanhoja formula-autoja, jotka ovat huomattavasti hienompia kuin nykyiset F1-autot ihan 1:1-suhteessa. Jään innolla odottelemaan mitä sinulta saamme seuraavaksi ihailla.
AJ kirjoitti:
Pakko kysyä vielä tyhmä kysymys, mutta onko tämä maalattu siveltimillä vaiko ruiskuilla?
Korin punaiset osat on maalattu Tamiyan spray-maalilla. Muut osat olen maalannut siveltimillä.
Moi Raimo,
Toi moottori on aivan käsittämättömän hieno. Kuten olen aiemmin todennut ei mulla ole tietämystä näistä formulavehkeistä, mutta erittäin hieno tämäkin on. Mä taidan olla täysi "urpo" ja nolaan itseni kun totean, että pidin enemmän siitä edellisestä musta/kulta -värisestä formulasta. Mutta kyllä tämä kunnon pisteet ansaitsee.
Yst. terv. Kartsa
T.L. 20.5.2012 18:01 Vastaa lainauksella
Nikille ja Raimolle pojot… Muistan, kun aikanaan Niki paloi pahasti… Jätti minuunkin jonkinlaiset arvet…
paavo p. 20.5.2012 21:00 Vastaa lainauksella
Raimo Leino kirjoitti:
Korin punaiset osat on maalattu Tamiyan spray-maalilla.
Hyvä hyvä, nyt on oikeat vehkeet :-D.
Näyttää Raimolta sujuvan tuo autojenkin rakentelu ja pinnan kiilloittelukin,pölytyksen sijaan, hyvä Raimo ! Kriittisin silmin katselin mallia ja kaikki on mielestäni juuri niin kuin pitääkin tässä ja vaikeaa on aina lähteä tekemään jotain,mistä on esikuva olemassa,luovuus jää piiloon.Hieno malli.
Tally-ho 21.5.2012 15:58 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, todella hienon mallin olet taas rakentanut. Kyllä nuo formula 1-ohjukset on 40 vuodessa kehittyneet! En muuten tiennyt, että rakennat muitakin malleja kuin potkurikäyttöisiä vihanpitovälineitä:-) Hienosti sinulta näyttää onnistuvan tuokin osa-alue.

t. Tally-ho
JMR 21.5.2012 17:32 Vastaa lainauksella
Sivusto väitti liian korkeaa tähtimäärää,mutta mielestäni tämä on kyllä 5 tähden arvoista työtä :D. Mahtavaa sivellintyötä jälleen kerran. Odotan nyt sitten innolla sitä II-maailmansodan lentokonetta. T: JMR
Upeita fykkösiä! Erityisesti pidän tuosta yhteiskuvasta. Värikästä joukkiota muuten. Oletko miettinyt nimen omaan että teet mahdollisimman värikkäitä autoja;) Itseltä juuri nämä vanhat mallit on jäänyt kaupan hyllylle. Kotiin on löytäny melkein kymmenen 2000 luvun kilpuria.
Antti Tirri kirjoitti:
Oletko miettinyt nimen omaan että teet mahdollisimman värikkäitä autoja;) Itseltä juuri nämä vanhat mallit on jäänyt kaupan hyllylle.
Onhan se kokoelma tietysti komeaa nähtävää, kun siellä on paljon eri värisiä autoja. Tuo ei ole kuitenkaan se minun pyrkimykseni. Inhoan 2000-luvun formuloiden muotoilua, koska ne eivät mielestäni enää näytä varsinaisesti autoilta. Makuasioitahan nämä toki ovat.