Pienoismallit.net

JASDF F-15J Eagle

Tamiyan 90-luvun alussa julkaisemasta sarjasta rakennettu F-15. Sarjan valintaan vaikutti pääsääntöisesti halu tehdä F-15. Japanin ilmavoimien versio tuli tilattu hieman vahingossa, kun oli ainoa sillä hetkellä "in stock". Ikä näkyi huonoissa sovituksissa ja siirtokuvat olivat todella hauraat. Kittiä ja hermoja kului, ja meinasin jo hetken luovuttaa kun asettelin isompia siirtokuvia. Parhaimmillaan yksi kuva taisi repeytyä yli kymmeneksi pieneksi palaseksi, mutta alkutilanteeseen nähden onnistuin mielestäni kohtuullisesti.

Maalattu pääsääntöisesti Tamiyan maaleilla. Pinta itsesekoitetuilla yhdistelmillä ja ryönät öljyväreillä

Kommentit

Mitkä ohjukset siivissä on ulommaisissa ripustimissa?
Oikein hyvännäköinen kone, eikä ilmeisesti ihan helpoimmasta sarjasta. Säistäminen on ehkä minun makuuni hiukan rajua paikoin. Pikkutarkat Japanilaiset tuskin päästävät koneitaan suosiolla näin likaisiksi :)

1:1 ohjuksissa on yleensä värikoodit (värilliset renkaat melko edessä ja perässä) ilmaisemassa millainen taistelukärki (harjoitus/kova) ja moottori kyseisessä ohjuksessa on. Näitten lisääminen ylijäämäsiirtokuvilla tai maalaamalla tuo melko pienellä vaivalla lisää eloa aseistukseen.
Kai Krause kirjoitti:
Mitkä ohjukset siivissä on ulommaisissa ripustimissa?
ALQ-119ECM
Rungon puolikkaat tuottivat varmaan eniten vaivaa kun heitto laskettiin jo milleissä. Ohjukset ja tankit piti pariin kertaan maalata kun aina tuntui jäävän jotain rakoa tai saumaa näkyville. Ohjusten värikoodit olisi tosiaan voinut, mutta näköjään siinä jo oikasin kun eivät siirtokuvina tulleet
Oikein komea Eagle.Olikos YouTubessa näistä nousuvideoitaki jälkipolttimella tai/ja liekit päällä.Mainio maa valinta myös ja hyvin rakennettu.
En oo tähän projektiin youtubea kattellu. Joitakin valokuvia tuli katteltua, lähinnä sillä tarkoituksella että mihin käytön jäljet kohdistuu
Häpä kirjoitti:
En oo tähän projektiin youtubea kattellu. Joitakin valokuvia tuli katteltua,
YouTube ei aina ole se paras tai hyväkään paikka katsoa koneiden tarkempia kohtia,mutta joskus siellä on jopa cockpit esittelyjä lähikuvillakin,erottaa jopa tekstejä ohjaimista jne.Toisinaan on erinomaisia walk around kuvauksia vaikkapa warbirdeistä (WW II ).
OI tämä on hieno. Hankin juurikin saman mallin tuonne kaapin perille. toi ohjaamon takana olevat ritilät olisi tietysti voinut maalata "metallisiksi".
Mikko Dunderfelt kirjoitti:
toi ohjaamon takana olevat ritilät olisi tietysti voinut maalata "metallisiksi".
samaa mieltä asiasta. huomasin vasta kun olin jo mattalakan vetänyt päälle, että tuohon oli litkutukset unohtunut. en sitten lähtenyt enää korjaamaan kun näyttelykin painoi jo päälle.