Pienoismallit.net

T-55A

Perun armeija

70-luvulla Neuvostoliitosta Perun puolustusvoimat tilasivat 300 T-55 vaunua, joita on myös myöhemmin paranneltu erinäisin muunnoksin, kuten ohjusjärjestelmä tornin kyljissä (T-55 Leon) .

Oma mallini perustuu Perun puolustusvoimien käyttämään T-55A perus malliin.

Malli on Tamiyan hyväluokkaisesta sarjasta, höystettynä erittäin kattavalla voyager modelssin syövyteosasetillä ja Aberin putkella, myös kk on mallia alumiini mutta valmistajaa en nyt muista, taisi olla sama, Aber.

Malli on maalattu Tamiyan akryyleillä, litkuteltu AK:n tuotteilla ja pölytykset Vallejolla.

-Waltter Holm

Kommentit

Esko P. 13.5.2012 22:47 Vastaa lainauksella
Annoin kuulemma liian hyvän arvion ja siksi pitää kommentoida.

Mielestäni tämä on paras mallisi toistaiseksi. Pintakäsittely toimii, varsinkin chippailut on tosi hyvännäköiset kuin myös washit jne… Kokonaisuus toimii ja esim. ensimmäinen kuva sopivalla alustalla menisi minulle ainakin läpi ihan aitona tankkina. Mitä muuta sitä tarvitsee?

Parantamisen varaa olisi ehkä kuvaamisessa, Kiinnitä huomiota kuvien rajaamiseen ja kuvakulmiin. Joku voisi myös kaivata modulointia, mutta minusta tämä on hyvä näin.

Tuntuu oudolta että olisin antanut liian hyvät pisteet. Mitä muiden perusteet alhaisemmille mahtavat olla???

Esko P.
T-55 -vaunustakin vaihteeksi hieman erilainen versio (Perun armeija). Tamiyan malli näyttää onnistuneen erittäin hyvin ja vaunun maalaus sekä pintakäsittely ovat erittäin onnistuneet. Jos jotakin parantamista pitäisi etsiä, niin myötäilen Eskoa ja hänen kuvausvinkkejään. Ehkä jotakin alustaa jään tällekkin hieman kaipailemaan, mutta vaunu toimii hyvin myös tällaisena.
Kiitos kommenteista!

Tuosta kuvaamisesta olen yrittänyt saada mahdollisimman paljon tietoa, jotta se onnistuisi. Vaunu on vaaleabeige/vaaleanruskea. En ole varma mutta kun vaunu on vaalea, toimisiko tummempi taustapahvi paremmin… Tätä voisin kokeilla! :)

Itsestä Perun asevoimista löytyy mielenkiintoisia aiheita ja referenssejäkin on paljon, joten suosittelen aihetta muillekin!

T.Waltter
Esko P. 14.5.2012 09:13 Vastaa lainauksella
Yritä ottaa kokonaiskuvia vähän alempaa tai kokeile muita kuvakulmia. Tornia kannattaa myös käännellä eri asentoihin etsiessä hyviä kulmia. Ja yritä saada koko tankki aina näihin kokokuviin, sinulla on usein esim piippu tai antenni poikki näissä. Tiedä sitten auttaako tämä arvioiden suhteen…

Sitten tuosta moduloinnista. Ainakin minusta tuntuu, että näillä sivuilla arvostetaan aika näkyvää, mielestäni ajoittain vähän liiankin näkyvää, modulointia.

Tuli vielä mieleen, että teloihin voisit vielä kiinnittää extrahuomiota yksityiskohtien suhteen.

Mutta kyllä tämä on tosi hyvä tankki.

Esko P.
Kyllä tästä moduloinnit erottuu nyt kun tietää katsoa. Esimerkiksi tornin etuosa ja kuskin luukku erottuvat vaaleampina ja alaosassa on selvästi tummempaa. Toisaalta moduloinnit ja filtterit menevät käytännössä käsitteinä hieman päällekkäin, riippuen niiden tekemisen vahvuudesta.

Olen vähän eri mieltä kuvien rajauksesta, sillä antennin ja tykin mukaanottaminen pienentäisi itse vaunun alaa kuvassa ja se taas saattaisi tehdä yksityiskohdista epäselviä. Harvemminhan siimoista ja putkenpätkistä mitään mielenkiintoista löytyy;)

Annoin neljä tähteä mutta en nyt tietenkään keksi, mikä voisi olla se puuttuva linkki että antaisin viisi.
Esko P. 14.5.2012 14:21 Vastaa lainauksella
Ainakin ensimmäisen oletuskuvan olisi hyvä olla mahdollisimman myyvä ja ainakin minua haittaa niissä huonot rajaukset ja kuvakulmat jos parhaita pisteitä halajaa…

Esko P.
Kiitos kommenteista!
PhantomII 14.5.2012 17:40 Vastaa lainauksella
Oho! aika tyylikäs vaunu. Meikäläisen makuun realistisen näköinen ja viimeistely näyttää hyvältä - ei liioitellulta.

Erityismaininta noista polttoainelinjoista.Telaketjuihin hiukan metallia näkyviin enemmän?
Tere
Komea malli, ja aina ilahduttaa, kun joku poikkeaa aihepiirin valtavirrasta. Perulainen vaunu on ehdottomasti kiinnostava tuttavuus.

Moduloinnista sanoisin, että eihän sen ole tarkoitustaan erottua, vaan efekti (mielestäni) on onnistunut, kun siihen ei kiinnitä huomiota, vaan vaikutelma on realistinen.

Kuvauksesta: Värien pielessä olo viittaa valkotasapaino-ongelmaan. Jos automaattiasetuksista ei löydy realistista tulosta antavaa valkotasapainoa, niin koeta säätää suoraan värilämpötilaa, jos kamera sen mahdollistaa. Jos ei, niin valkotasapainoa voi pyrkiä korjaamaan kuvankäsittelyllä. Mielestäni se ei ole huijaamista, kunhan pyrkii nimenomaan saamaan värit samoiksi kuin oikeassa mallissa on.
MTA 15.5.2012 11:21 Vastaa lainauksella
Oliko tämä malli esillä Kärkölässä 12.5.? Mikäli sama malli kyseessä, niin kävin äänestämässä sitä näyttelyn parhaaksi. Ainoa kritiikin kohde lienee telaketjuissa - ehkä tosiaan lisää metallia näkyviin.

Cheers!
Joo kyllähän tämä oli siellä esillä! Siinä mielessä mallia vein näytille, että joku saattaa harrastuksesta kiinnostua ja, että pääsi lörpötteleen kanssaharrastajien kanssa. Kiitos myös äänestäsi! :)

- Waltter
AJ 15.5.2012 21:34 Vastaa lainauksella
Moi Waltter, Komppaan yllä olevia kehuja - paras vaunumallisi tähän asti ja mielenkiintoinen valinta Perun tst-vaunu. Tuolla edellä on asiat käyty jo niin perusteellisesti läpi, että en toista niitä vaan kehun onnistuneesta vaunupienoismallista - erinomaista työtä! Parhain terveisin, AJ
SS 16.5.2012 16:30 Vastaa lainauksella
Kokonaisuudessaan upea malli, jolle perulaisuus tuo lisämielenkiintoa. Todella hyvä!