Pienoismallit.net

R 105

Rask.Ps.K/Ps.P:n kalustoon kuulunut T-34 rekisterinumeroltan R 105 Karhumäen suunnalla joulukuun alkupäivinä 1941. Perusrakennussarja on Tamiya. Torni, ajajanluukusto, takapanssarit (ala- ja ylä), kk:n kalotti ja vetokoukut ovat JS-Modelsin. Lokasuojan varustelaatikko on myös itsetehty kuten laatikon takana oleva soralapio. Moottoritilanverkko on jostain Eduardin T-34 setistä. Moottoritilan päällä ja sivuilla olevat ritilät on rakennettu On the Markin etsiosista ja 0,4 mm muovitangosta. Johto- ja vetopyörät ovat resiinikopiot Dragonin sarjasta. Malli on maalattu ruiskulla Humbrolin maaleilla ja talvinaamio on tehty Gunzen valkoisella maalilla ja pensselillä. Paikoitellen valkoista maalia on hioskeltu hiomakankaalla kulumien aikaansaamiseksi.

Mallista ja vaunun historiasta on julkaistu artikkeli Mallix-lehdessä 4/2008.

t. Jake

Kommentit

T.L. 5.12.2012 21:21 Vastaa lainauksella
en pisteytä. Mallixissa vuonna -08 ja valmistumisvuosi -12… Ei mene jakeluun, muutenkuin viikon malli mielessä… Sarkasmia ja retoriikkaa. Mahtava malli kuitenkin kyseessä. JS-Models osaa työnsä… ;)
Talvinaamio on hyvin tehty. Mutta miksei teloissa ole kiiltoa tietyissä paikoissa? Muuten olen kyllä Teron kanssa samaa mieltä.
Moi,

Kiitos kommenteista. No joo, valmistumisvuosi korjattu. Olen todella pahoillani, että lipsahti väärä vuosi. Näitä mokia ja muita kirjoitusvirheitähän ei koskaan satu kenellekkään.

Paavo, teloissa ei ole kiiltoa, koska niissä on mutaa ja likaa. Jos ja kun vaunu on ajamatta ja paikoillaan vaikkapa yön ylitse, niin silloin teloissa ajon jälkeen ollut metallinen kiilto häviää ja tilalla näkyy lika ja ruoste. Vaunu on siis ollut jonkin aikaa paikoillaan.

t. Jake
PhantomII 6.12.2012 10:25 Vastaa lainauksella
Sopivaan ajankohtaan tällä saitilla julkaistu malli. Itsenäisyyspäivää pukkaa ja ulkona on sopiva talvinen keli. Karuissa olosuhteissa on vaunu työstänyt ja se käy hyvin ilmi mallinkin ulkoasusta. Tuo talvinaamion näyttää todella siltä, kuin se olisi 1/35 pensselillä sudittu. Hieno Suomi-malli jälleen.
Esko Rusi 6.12.2012 10:30 Vastaa lainauksella
Yllä olevista kommenteista huolimatta tämä sopii mainiosti itsenäisyyspäivään. Luminen talvicamo ja Suomenlippu kruunaa tunnelman.
Jaken tapaan aivan uskomaton malli, varsinkin valokuvaan verraten. Sopii loistavasti tähän päivää.
AJ 6.12.2012 14:45 Vastaa lainauksella
Moi Jake,

Upeaa työtä jälleen kerran ja komppaan Phantomia, Esko R:ää ja Mika H:ta - todellakin sopivaan ajankohtaan oleva vaunumalli. Upea Suomi-malli, kaikinpuolin loistosuoritus.

Siniristilippu on piste iin päällä, muistuttaen hienosti itsenäisyyspäivästä - Hyvää Itsenäisyyspäivää itse kullekin! Parhain terveisin, AJ
Tervehdys teille ja kiitos Phantom, Esko, Mika ja AJ,

Näinhän se meni, että aika tarkkaan 71 vuotta sitten 105 oli tositoimissa tuolla Karhumäen suunnalla. Tästä vaunusta saisi muuten mallailtua aikamonta mielenkiintoista mallia, ainakin 5 erilaista vaihtoehtoa saa tehdyksi. Toivottavasti näemme joskus mallin, jonka ulkoasu on noiden muiden vaihtoehtojen mukainen.

t. Jake
Petri Lyy 8.12.2012 11:03 Vastaa lainauksella
Kylmähän tätä katsellessa tulee. Talvisuus on monin paikoin lähes aistittavissa kuvaruudun tälle puolelle asti. Monista yksityiskohdista olen yrittänyt miettiä muun muassa lipun materiaalia, koska se vaikuttaa onnistuneen luonnolliselta vaikka on luultavasti jotain täysin epäluonnollista ainetta, mutta mitä.
Terve Petri Olavi ja kiitos,

Lippu on ohutta "metallilevyä". Aikoinaan mm. Verlinden myi ohutta lyijylevyä, josta saattoi tehdä lippuja ja muita juttuja, jotka vaativat tuollaista roikkumista. Vähän samantyyppistä levyä löytyi / löytyy viinipullojen korkkien ympäriltä. Taitaa olla vain niin, että monissa on jo kierrekorkki. Yksi varma lähde on Dupuy konjakki, jonka korkin ympärillä tuollaista "lippumateriaalia" vielä löytyy. Toivottavasti kukaan ei saa ahdistusta ja minä syytettä mainonnasta ;) Kyseinen levy hiotaan hienolla vesihiomapaperilla puhtaaksi. Sitten ruiskutellaan valkoinen maali molemmin puolin ja maalataan sininen risti. Maalien kuivuttua lippu taivutetaan varovaisesti muotoonsa ja liimataan pikalimalla lipputankoon kiinni. Taivutuksen aikana lippua kannattaa pitää pihdeillä kiinni tuosta kohdasta, josta lippu on tarkoitus liimata tankoon kiinni.

t. Jake
Paistofolio on loistavaa tavaraa esim. lippujen tejoon.