Pienoismallit.net

Halt!

Dragonin German Feldgendarmerie -figuurien pohjalle kasattu pieni dioraama, upseerin pää on Hornetilta, muut dragonin omia päitä. BMW -moottoripyörä Tamiyalta mitä on hieman konvertoitu siviilimalliseksi ja lisätty pakolliset detaljit. Katukiveys on kipsistä. Nimikyltti alustasta puuttuu vielä.

Kommentit

Tässä vinjetissä kaikki näyttää kyllä tosi hyvältä. Pidän erityisesti persoonallisesta figuurinmaalaustyylistäsi.

Itse tosin maalaisin nuo kipsialustan reunat mustaksi tai tumman harmaaksi, jotenkin tuo nykyinen väri ottaa silmään. Musta sen sijaan on melko varma neutraali vaihtoehto ja antaa arvokkaamman vaikutelman.
Joo, kokeilin kyllä aluksi sitä mustaa, mutta tuo harmaa taitaa sittenkin olla liian vaalea sävy. Muutenkin tuo "maasto" kokonaisuudessaan tuntuu aika vaalealta, vaikka yritin pesuilla sitä tummentaa.
Ai niin, onkos tämä nyt teknisesti ottaen sitten vinjetti vai dioraama, kun tässä on moottoriajoneuvo?
Vinjetin määritelmästähän on keskusteltu paljon, ja mielipiteitä on useita. Itse olen hyvin pitkälti samoilla linjoilla kuin mm. Model Expon säännöt määrittelevät luokan 84, figuuri-dioraamat:
Lainaus:
Figuuri-dioraamat, sekä -vinjetit ja -varjolaatikot, joissa on historiallisia esikuvia esittävien elollisten hahmojen, kuten ihmis- tai eläinfiguurien lisäksi enintään kevyitä kulkuneuvoja (polku- ja moottoripyöriä ja hevosia) sekä korkeintaan yksi henkilöauton kokoinen ajoneuvo, hevosten vetämät vaunut tai pieni soutu- tai purjevene (vast.).
Joidenkin mielestähän vinjetissä ei voi olla lainkaan minkäänlaisia ajoneuvoja.
Ok, vinjetiksi tämän itsekin ajattelin. Kiitokset kommenteista.
Todella hyvän näköistä työtä!
Hieno ja hyvin maalattu, tosin tuo alustan harmaa sattuu minunkin silmään. Mitä etummaisen ukon taskussa on?
Joo pitää maalata takaisin mustaksi. Taskussa lienee mahorkkaa?
www.aboutww2militaria.com/ger_personal/mahorka.jpg
Tää on kyllä oikeesti hieno. Hyvä että joku osaa tehdä aihepiiriin sopivia moottoripyöriä.