Pienoismallit.net

Boeing CH-47A

"Chinook"

Toukokuun 25 1958, US Army laittoi haun uusista kuljetuskoptereista. YCH-1B valittiin uudeksi keskikoon kuljetuskopteriksi. Toukokuussa 1962 CH-1B suuniteltiin uudelleen malliksi CH-47A. Vuonna 1962 CH-47A oli ensimmäistä kertaa toimitettu käytettäväksi Vietnamissa. Chinookin tehtävänä oli kuljettaa tykistöä, ammuksia, henkilöstöä ja tarvikkeita taistelukentille. Se suoritti myös pelastus- ja lääkintätehtäviä, laskuvarjopudotuksia, lentokoneiden/koptereiden "hinauksia" ja erikoistehtäviä. Varhaisen tuotannon CH-47A:t toimivat 11th Air Assault Division alla vuonna 1963. Lokakuussa kopteri julistettiin viralliseksi armeijan keskikoon kuljetuskopteriksi.

Toukokuussa 1965, 11th Air Assault Division uudelleenjärjestettiin 1st Cavalry Division:in muotoon, ja valmisteltiin Vietnamia varten. Chinookit muodostivat 228th Assault Helicopter Battalion:in ytimen, joka aloitti operaatiot Vietnamissa syyskuussa, 1965. CH-47A:t kykenivät kuljettamaan vajaan kolmanneksen painostaan, mutta vuoristoalueiden kuumat olosuhteet karsivat A-mallin toimintakykyjä.

Seuraavaksi tuli tehokkaammalla moottorilla varustettu CH-47B, joka esiteltiin Boeingin valmistettua 350 kappaletta A-mallia. Nykyään vain harva A-malli on säilynyt, sillä osa putosi Vietnamiin, osa myytiin Etelä-Koreaan, ja lähes kaikki loput toimintakuntoiset päivitettiin D-malleiksi.
(Edellämainittu vaikeutti voimakkaasti kunnollisten referenssien löytämistä…)

Paketin avattuani ihailin heti hienoa valujälkeä, ja arvelin tämän olevan paras rakentamani sarja ilman mitään epäilyjä. Toisin kävi. Mikäli rungonpuolikkaat olisi lämmittänyt ja vääntänyt suoraksi, päiväkausien kittaukselta ja kiroilulta olisi säästynyt. Se ei olisi tosin auttanut siihen millaisen määrän sudenkuoppia valmistaja on jättänyt. Lisää kuvateksteissä.

Ai niin; malli taas perinteisesti Revelliä siveltimellä, Johnsonia, ja Tamiyan puuteria.
Suoraan laatikosta lukuunottamatta verkkoja sekä antennisiimaa.

Kommentit

Trumpeterin sarjasta ei sitten paljoa kehuttavaa löytynyt? Nätistihän tuo on kyllä kasaan mennyt, ei mitään huomautettavaa rakennusjäljestä. Maalipintaan olisin kaivannut lisää eloa, ehkä sen puuterin kanssa olisi voinut olla rohkeampikin. Mutta hyvä malli näinkin.
AJ 30.4.2012 16:13 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Komppaan täysin Pekka H:n kommentteja, eipä niihin lisäystä juuri ole. Hyvä taustoitus ja mielenkiintoinen pienoismalli. Asiaa sivuten; millainenkohan heko tämä on ollut lentää, kun on kaksi roottoria - tätä funtsin, kun mainitsit, että vuoristoalueiden kuumat olosuhteet karsivat A-mallin toimintakykyjä eli ilmeisesti tehoja. Parhain terveisin, AJ
Pekka Honkanen kirjoitti:
Trumpeterin sarjasta ei sitten paljoa kehuttavaa löytynyt?
Maalipintaan olisin kaivannut lisää eloa, ehkä sen puuterin kanssa olisi voinut olla rohkeampikin.
Kiitoksia. Oli siinä sen verran kehuttavaa, että valupurseita oli verrattain vähän, ja se isojen tankkipoikien kiroama ejektoriviidakko loisti poissaolollaan. :) Ejektorinjälkiä oli erittäin vähän missään näkyvässä kohdassa.
Puuteri ei olisi riittänyt jos elämää nähnyttä kopteria olisi alkanut tekemään. Referenssien mukaan maalipinta kului erittäin kirjavaksi, eli jopa täysin överiksi vedetty tankeissa nähty modulaatio olisi jäänyt laimeaksi. Yritin hiukan tehdä kirjavuutta sävyttäen lakkaa joistain kohti. Eipä se juurikaan lopputuloksessa näy. Lisäksi ronskeja öljyvalumia olisi pitänyt tehdä sinne tänne.

Jätin suuremmat pintakäsittelyt unholaan että saisin varmasti valmiiksi. Ja olisi jäänyt valmistumatta jos olisin leikkiin ryhtynyt. ;)
AJ kirjoitti:
Asiaa sivuten; millainenkohan heko tämä on ollut lentää, kun on kaksi roottoria - tätä funtsin, kun mainitsit, että vuoristoalueiden kuumat olosuhteet karsivat A-mallin toimintakykyjä eli ilmeisesti tehoja.
Moi AJ. Uskoisin että suurimat ongelmat ovat tulleet koneen ollessa kalustonpelastustehtävissä. Muutaman kuvan nähnyt joissa koukun jatkeena ollut pudonnut Huey, tai hävittäjä. Tuollaisissa tapauksissa varmaan vedetty äärirajoilla.