Pienoismallit.net

PZL P-24G

Kreikan puolustaja

Kreikka on ollut senverran viimeaikoina esillä, jotta oli pakko rakentaa tällainen "Kreikan puolustaja";)

Konetyyppi on puolalaisen Zygmunt Pulawskin lokkisiipihävittäjien sarjan viimeisin. Ironista, puolalaisilla itsellään ei ollut käytössään yhtään näitä koneita Saksan hyökätessä 1939, vaan sarjan vanhempia versioita P-7 ja P-11 tyyppejä. P-24 tyyppiä myytiin Kreikkaan, Bulgariaan, Romaniaan ja Turkkiin eri alaversioina ja tyyppi oli harkinnassa Suomen ilmavoimillekkin talvisodan alla.

Kreikkalaiset pitivät P-24G tai F -koneillaan Italian ilmavoimia hyvinkin kurissa sodan alkuvaiheissa, mutta sittenkun saksalaiset tulivat kuvioihin mukaan, oli tilanne toinen. Malli kuvaa G-alatyyppiä keväältä 1941, jolloin saksalaiset olivat jo pelissä mukana.

Malli oli tyypillinen Azurin limited run sarja. Detaljit olivat pääosin hienoja ja laadukkaita, resiiniosia oli mukana ja osa fotoetseistä oli turhankin hienoja. Kuomu on valumuovia. Rakentamisessa sai viilailla, hioa ja kittailla tyypilliseen tapaan ja pahempia sopivuusongelmia ei ollut muualla kuin moottorikokonaisuudessa. Resiinisiä pakoputkia ei meinannut millään saada sopimaan paikoilleen. Vaati melkoista osan säätöä. Moottorikokonaisuuden ja rungon väliin piti laittaa reilusti sovitepalikkaa, jotta sen sai kohdalleen. Malli on täysin sudittu pensseleillä maaleina Humbrollin ja Revellin emalit. Lattiavahaa on käytetty tietyissä vaiheissa.
Normilitkutuksen lisäksi on paikkapaikoin käytetty lyijykynää.
Ja sitten lopuksi vielä kaikille tosikoille: mallissa ei ole mitään poliittista sanomaa, se oli mielestäni senverran mielenkiintoinen, että ansaitsi tulla rakennetuksi.

Kommentit

No tämä on jo todellakin pienoismalli sanan varsinaisessa merkityksessä.
kateeksi käy
Hienosti tehty "Kreikan puolustaja". Meni ensi katsomalta neljäkasina. Näitä väriläiskiä ja malleja harvinaisemmista koneista ei tälläkään sivustolla ole liikaa. Tämä tuli todalla ansaituksi rakentaa, niin hyvin se on tehty.
Hieno malli PZL P-24G koneesta.Hyvä että näitä hieman harvinaisempiakin aiheita nähdään Mustangien ja Mersujen lomassa.Malli on rakentunut hyvin ja naamio maalauskin näyttää hyvältä.
Todella hienoa työtä. Olen lähes sanaton, mutta kehumiseen kuitenkin joitakin sanoja nipinnapin riittää.
:-)

Tiedän tasan tarkkaan millaista tuskaa tämän sarjan resiinin kanssa kamppaileminen on.
Kiitokset kaikille ystävällisistä kommenteista ja hyvistä pisteistä. Pisteiden pohjalta pystyin lisäämään koneesta lisää kuvia.
Kaunis malli ja hienot värit tuolla välimeren maastoissa.Hyvin onnistunut malli.
Komea malli.. anteenilangat kireällä että soi ja kokoon nähden erittäin hyvän näköisesti maalatut kuomut
Hienoa ja ihailtavan siistiä. Ei kai joku oikeasti arvostele malleja poliittisin perustein? Olen seurannut näitä kommenttiketjuja vähän huonosti viime aikoina.
Marko Paakkanen kirjoitti:
Komea malli.. anteenilangat kireällä että soi ja kokoon nähden erittäin hyvän näköisesti maalatut kuomut
Porasin pienet reijät 0,3mm poralla niihin pieniin pe-osiin, joiden kautta 0,1mm antennisiima kulkee. Siima ensin kiinni oikeanpuoleisen siiven pe-osaan, sitten läpi sivuvakaajan osasta, kiristys ja pihdeillä pikku puristus, jottei jää tylppää vaikutelmaa läpivientikohtaan, kiinni vasemmapuoleisen siiven kiinnityskohtaan, kiristys ja tippa pikaliimaa. Pikku hetki ja ylimääräisen leikkaus partaveitsellä. Eristeiksi tipat paksua mustaa maalia.
pertti jarla kirjoitti:
Ei kai joku oikeasti arvostele malleja poliittisin perustein? Olen seurannut näitä kommenttiketjuja vähän huonosti viime aikoina.
Viittaukseni politiikkaan oli huumorilla ja pilke silmäkulmassa laitettu;)
Todella siisti! Hienosti olet saanut yksityiskohdat hiottua paikoilleen. Taitavaa maalaus- ja mallaustaitoa.