Pienoismallit.net

Type 83

From China with love

Tämä malli alkoi alunperin välityönä, iski hirveä hinku maalata jotain ja myös harjoitella tekniikoita ja kokeilla uusia tuotteita. Sarja on Trumpeterin vanhaa tuotantoa ja rakennus-sarjana esim. Dragonin juttuihin verrattuna surkea.

Vaunuun ei myöskään saa aftermarket osia tai friulin teloja joten kynnys kokeilla maalaustekniikoita oli matala. Kasasin vaunun parissa illassa, myöhemmin liimasin telapyörien akselit kolmeen kertaan muovin antaessa periksi milloin missäkin vaiheessa.

Mukana tuli myös it.kk johtajan kupoliin mutta totesin parhaaksi jättää sen pois. Sen verran epämuodostunutta valua oli. Sarjan lähes kaikki ohjaintapit piti vuolla pois jotta sai osat lähes sopimaan paikoilleen.

Vaunun maalaamisessa oli ajatus että aikanaan k.o. vehkeet ovat olleet venäjänvihreitä ja myöhemmin maalattu camokaaviolla yli. Sittemmin on paljon virrannut vettä loimijoessa ja nämä vaunut eivät ole uusinta uutta edes kiinassa. Yksilö on siirretty pois paraatikäytöstä jonnekin mongolian rajan läheisyyteen harjoituskalustoksi jota käytetään kunnes kone antaa viimeiset sauhut pihalle..

Harsittuani vehkeen kasaan maalaus meni suurinpiirtein seuraavasti: mr surfacer 1200, ruostesävyjä, hiuslakkaa, venäjänvihreää, hiuslakan "chippailu", kirkaslakka, hiuslakka, camokaavio, hiuslakan chippailu. tässä vaiheessa kerroksia taisi olla 14. Unohdin mallin pariksi päiväksi ja hiuslakan viimeinen poistokierros oli täyttä tuskaa.

Säistykseen tuli Ak:n tummanruskeaa washia, öljyvärejä, ruostesävyja ja kynäruiskun ja jämäpensselin kanssa roiskittua kuraa parissa sävyssä. Loppuviimein olin tod. näk. kokeillut kaikkia hyllystäni löytyviä litkuja ym.

Telojen maalaus aiheutti päänvaivaa kun letkutelat ei ole ihan ominta alaa, näillä kuitenkin mennään.

Alustan taiteilin tummasta kovapuusta kaverin pajalla. Kotiin tultuani huomasin pohjan olevan liian pitkä joten harjoittelin maastohommia pitkästä aikaa täyttääkseni pohjan paremmin. Alustan etureunaan tein scrätsinä rajapuomin ja kiinalaisen stop-merkin jolle merkintä tuli teippisabluunan avustuksella wikipediasta. Lisäkilkkeet maalasin ensin ruosteväreillä, päälle hiuslakkaa ja rajut raaputtelut. Päälle vielä muutamat litkut ja tilantäyttö tarvikkeet olivat valmiit.

Kaiken kaikkiaan olen tyytyväinen ulkonäköön vaikkei vaunu detaljinnälkää tyydytäkkään. Alustaepisodi pakotti palaamaan maastohommiin 20 vuoden jälkeen, muttei varmastikkaan viimeistä kertaa.

Tämmöinen harjoittelu, Vaulammi over and out.

Kommentit

Esko P. 27.4.2012 06:17 Vastaa lainauksella
Mielettömän hieno! Ainoa valituksen aihe, jonka keksin on alustan pidemmät ruohonpätkät. Näyttävät jotenkin yksinäisiltä. No ehkä alustaan voisi vielä kiinnittää nimikyltin tjsp ja alustaan lisätä telan jäljet tms, piippua noeta, telapyöriä liata lisää jne… En osaa arvioida mallin todenmukaisuuttaa, koska kiinalaiset panssarit ja liikennemerkit eivät ole erikoisalaani, mutta maalausteknisesti jne en kyllä keksi tästä moitteen sanaa. Ja sivut valittavat että annoin liian hyvän arvion. wtf?
Mielestäni todella laadukas ja näyttävä kokonaisuus!

Esko P.
Mielestäni todella hienosti onnistunut kokonaisuus. Tankin camo ja säistys näyttävät todella hyviltä. Alusta ehkä hieman turhan tasainen, mutta pääosin todella hienosti sekin toteutettu. Erityisesti tykkäsin tuosta kulunueesta puomista.
Ompa hieno harjoittelu. Hienosti onnistunut..mutta kaipaisi ehken muutamaa solttua nojailemaan puomiin.

Itse maastosta ja vaunusta ei kyllä keksi moitteen sanaa.
Teemu Lax 27.4.2012 08:17 Vastaa lainauksella
Sotilasta on pyydetty muultakin taholta..Kylttiä en ehtinyt tilata katsotaan expon jälkeen…Ja kyllähän niiden rehujenkin kanssa hiukan kiirus tuli että Expoon sai valmiiksi.

Hyviä kommentteja, kiitos
Petri Lyy 27.4.2012 11:51 Vastaa lainauksella
Onko tuo kukkasten reunustama maaläntti joku hauta? Siihen on ehkä kuopattu miehistön lemmikki - tai ainakin se osa mitä ei ole kokattu. Arolampaat eivät vielä ole huomanneet, että vahti on poissa, ja siksi ruoho ja ne kukatkin on vielä syömättä tasapitkiksi.

Tämmöinen visio tuli tätä hienoa mallia katsellessa. Kai sitä ajatus saa lähteä laukkaamaan, vai eikö se ole peräti tarkoituskin. En ollut oivaltanut, että tämä olisi joku "Etsi kuvasta viisi virhettä" -tehtävä. Uskottavan näköinen malli, eikä muuta todettavaa.
wou menee ihan rillit huurteeseen on kyllä tosi makee vau .
Toimii kuin pullo simaa vappuaattona! Ainoastaan nuo tykin asekilven yläosan pultit hyppäävät jotenkin liian vaaleina allekirjoittaneen silmiin. Saisinpa itsekin tälläisia harjoittelumalleja aikaan…
En osaa arvioida mallin oikeudenmukaisuutta esikuvaansa nähden, mutta maalaus ja rakennusteknisesti katsottuna malli sekä alusta ovat loistavia.
Masentavaa kun toiset tekee tämmöisiä vaan harjoittelumallina ja itse ei saa aikaiseksi vaikka tosissaan yrittää :)
Pisteitä katsellessa voin vain todeta sen, minkä jo aikaisemmin olen huomannut, pienoismallit.net on ankara paikka, mutta sen ansiosta hyvät pinnat tuntuvatkin erityisen makeilta.
Tooodella hieno potretti. Ainoa miinus on telojen maata vasten oleva alue, joka ei ole mielestäni kovin vakuuttava. Maa näyttää erityisen kuivalta ja kovalta, eli miten telat voivat olla "liimautuneet" savelta näyttävällä tavaralla maahan? Usein näkee malleissa että telat ovat sulautuneet maahan, vaikka oikeasti tela uppoaa maahan mutta ei eroa näöltään muusta telasta…tai ainakaan että kuivalla maalla tela olisi "integroitu" maa-aainekseen.
Loistava "harjoittelu"malli. Ehkä minäkin paria sotilasta jään kaipaamaan tuohon puomin viereen, mutta se ei ole kuin pikkuseikka muuten erinomaisessa mallissa. Vaunu on tyylikkään näköinen ja alusta antaa hyvän lisän tälle.
SS 27.4.2012 16:34 Vastaa lainauksella
Aijai kun on hieno kokonaisuus. Mukava nähdä välillä näitä vähän erikoisempia vaunuja. Pohja on omaan silmään toooodella hyvä.
MRB 28.4.2012 03:32 Vastaa lainauksella
Pitkästä aikaa malli jossa on wow-efektiä, siistin näköinen siis kaikkine kulumineen ja alustan yksityiskohtineen!
No johan on harvinaisen hieno "harjoittelumalli". Todellista "silmäkarkkia".
näin tän tänään model expossa tosi komee luonnossa.