Pienoismallit.net

Fw190 A-8

Willi Maximowitz "Schwarze 8"

Paluu lempparilekon mallailun pariin…

Unteroffizier Willi Maximowitzin musta 8 heinäkuulta 1944 on yksi tämän mainion Tamiyan Fw:n maalausvaihtoehdoista. Kyseinen kaavio miellytti eniten silmääni ja niinpä päädyin tekemään sen. Lisää tietoa Willistä ja hänen koneestaankin.

Malli on maalattu Tamiyan ja Vallejon tuotteilla.

Malli on kasattu melkein suoraan laatikosta. Lisäsin ensimmäistä kertaa tosin jarruletkut, jotka tein jostain epämääräisestä metallilangasta, jonka löysin vaimoni ompelulaatikosta. Antennilanka on EZ-lineä.

Esko P.

Kommentit

Kosander 23.4.2012 19:26 Vastaa lainauksella
Hyvältä näyttää rakennusjälkineen, maalauksineen ja vanhennuksineen. Enpä keksi mitään nillittämisen aihetta.

Alustakin on pinnoiltaan onnistunut, mutta jotenkin kone kaipaa mielestäni enemmän tilaa. Tulee vähän tunne, että reunukset ovat juuri aikeissa vetää Fw:ltä telineet alta…
Samoilla linjoilla Kosanderin kanssa. Itse malli on mykistävän hieno. Maa mallin alla näyttää enemmän aidolta maastolta kuin aito maasto konsanaan. Erityisesti nuo kukkapuskat tuovat maisemaan eloa. Kehykset olisivat hyvät, mutta jäävät hieman liian pieneksi. Kone on näin liian lähellä reunoja, joihin muodostuu ahdas kohta johon silmä väkisin hakeutuu. Puolikin cm suuntaansa olisi riittänyt poistamaan efektin. Mikään ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että sekä malli, että maasto sen alla on erinomaisesti tehty.
Esko P. 23.4.2012 20:27 Vastaa lainauksella
Kiitokset kommenteista! Alusta oli päähänpisto, jonka sain löydettyäni kehykset arkistojeni pohjalta vahingossa. Alkuun en aikonut tehdä moista ollenkaan. Ehkä vähän tosiaan hätäilin sen kanssa.

Esko P.
En sanoisi niinkään. Kehykset ovat hyvä oivallus, ja alusta toimiva. Vain hieman ahdas.
Esko P. 23.4.2012 21:07 Vastaa lainauksella
Niin siis tarkoitin, että jos olisi riittänyt malttia niin olisin voinut kipaista kaupasta vähän isomman.

Esko P.
AJ 23.4.2012 23:02 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Hyvältähän tuo Willi Maximowitzin musta 8 näyttää; kuvaten konetta minttiuutena. Kulumia leko ei minttiuutena kaipaa, mutta hieman sävytystä paneeliurien osalta olisin kaivannut - tällöin olisi tullut lisää näyttävyyttä ja syvyyttä malliin. Alusta on toimiva ja ruoho hyvin onnistunut. Parhain terveisin, AJ
hyvä Esko! Kaik kohallaa!!
Tämä on hienoimpia,ellei hienoin mallisi.Varmaankin ruiskua apuna käyttäen maalattu.Kunpa tekisit 10 kertaa suuremman kentän alle vielä ja huikeaa oisi,jos on nytkin.Tuo nurmi alla on myöskin taidokkaasti toteutettu.Pilotti kiva lisä aina.Ei moitteen sijaa oikein mistään.Alles gut !