Pienoismallit.net

Power Loader & Ripley

Caterpillar Companyn kävelevä trukki

Tämän pienoismallin esikuvina olleet kävelevä trukki & trukin kuski olivat mukana James Cameronin vuonna 1986 ohjaamassa Aliens nimisessä elokuvassa. Se oli ensimmäinen jatko-osa Ridley Scottin ohjaamalle scifileffalle Alien-kahdeksas matkustaja.
Elokuvan pääosissa esiintyivät Sigourney Weaver, Michael Biehn ja Lance Henriksen.

Leffan loppuhuipennuksessa Sigourney Weaverin esittämä Ellen Ripley taistelee outoa ja pelottavaa avaruusoliota vastaan tällaisen trukin avulla.
Enempää en elokuvan juonesta viitsi tässä kertoa, koska mielestäni kyseinen raina kuuluu jonkinsortin yleissivistykseen - ja toisaalta juonen kertominen spoilaisi elokuvan niiltä, jotka jostakin syystä eivät ole tätä leffaa nähneet.

Tämä on Halcyonin valmistama mallisarja vuodelta 1991. Sarjassa oli mukana 97 muoviosaa, kaksi fotoetsiosaa, n. 1,5 metriä vinyyliletkua ja siirtokuvat.
Muovi oli omituisen kovaa ja monissa osissa oli pahoja sovitusongelmia - paljon siis joutui hiomaan ja käyttämään pakkelia kolojen peittämiseen.
Trukin monimutkaisesta rakenteesta johtuen figuuri piti asentaa paikoilleen jo melko aikaisessa vaiheessa ja figun käsivarsien asentoa joutui muokkaamaan melkoisesti, että sai kädet sopimaan edes jotenkuten luonnollisen näköisesti trukin omien "käsivarsien" ohjaamisvipuihin (tai oikeampi sanaa tuohon lienee joystick). Muutenkin tuon figun kanssa sai "taistella" melkoisesti, että siitä lopulta tuli edes hieman ihmisen näköinen.

Kun figuuri ja koko härveli oli sitten rakennettu, maalattu ja säistetty, niin vasta siinä vaiheessa pääsi asentamaan noita kuvissa näkyviä mustia hydrauliikkaletkuja - ja se oli kyllä melkoinen piina ainakin minulle, koska siinä oli vielä isot mahikset pilata koko malli lopullisesti.

Malli on rakennettu suoraan laatikosta - lukuunottamatta tuossa trukin kuskin päätä suojaavassa kehikossa näkyvää punaista hitsauslaitteen johdotusta. Ja mallin jalusta on alunperin jonkin vanhan Tamiyan lentokonemallin jalusta - uudelleen maalattuna.

Ja jos joku ihmettelee figuurin ihon kiiltämistä, niin se kiilto kuvaa märkää ihoa - elokuvankin loppuvaiheissa tämä päähenkilö oli todella kosteissa olosuhteissa.

Kommentit

Esko P. 13.4.2012 17:06 Vastaa lainauksella
Tämän valmistumista on tullut odoteltua ja kyllä kannatti! Alusta ja trukki ovat ensiluokkaista työtä, figussa voisi olla vähän korjattavaa, esim hiki ei näytä oikein uskottavalta. Mutta kertomasi mukaan heikkolaatuisesta mallista on kuoriutunut kyllä silmiähivelevä lopputulos kokonaisuutena… Ja arviooni ei vaikuta esikuva yhdestä lapsuuden lempparielokuvista, ainakaan paljon!

Näitä lisää!

Esko P.
Esko P. kirjoitti:
Näitä lisää!
No siinä mielessä on tulossa lisää, että parhaillaan on työn alla tämä Ripleyn vastustaja - se Kauhea Alien Queen. Alunperin oli tarkoitus tehdä näistä kahdesta iso dioraama, mutta saas nyt nähdä miten tässä käy. Se dioraama kun vaatisi niin hirveen ISON alustan.
oioi.. upee.. hieman on piuhaa/letkuja.. ;)
Upeaa työtä. Jään mielenkiinnolla odottamaan tämän vastustajaa…
SS 14.4.2012 15:35 Vastaa lainauksella
Hienoa jäkeä, joka tekee kunniaa yhdelle itselle rakkaimmista leffasarjoista koskaan. Pohja kruunaa komeuden. Kiitos tästä!
AJ 14.4.2012 19:42 Vastaa lainauksella
Moi Raimo, Tautologisesti toistaen, ei taida löytyä mallailusta aihealuetta, jota et handlaisi - upeaa työtä upeilla kuvilla; enuff said. Ja tähtisadetta niskaan…Parhain terveisin, AJ
Todella upea härveli. Yst. terv. Kari
Suorastaan kuulen trukin äänet! Ja Rippleyn hikinen ihokin on hyvin muistissa (80-luvun lopulla tätä tuli katseltua n. 100-200 kertaa videolta)!