Pienoismallit.net

Me-109 E-4 "Battle of Britain"

Inspiraatio on välillä hukassa, mutta onneksi on aina taikasana: ”Luftwaffe”. Kyseinen mersu on Airfixin uusi 1:48 malli, joka on paljolti ”hit and miss” tapaus. Noin 20eur hinnalla saa hyvän perusmallin, vaikka siinä onkin muutama todella ärsyttävä puute, siis joko laadussa tai yksityiskohdissa. Mallin lasiosat ovat melkein ala-arvoiset. Tarkallakaan maskityöllä karmeista ei saa järin ohuita ja siistejä (eli ovat lähempänä G-mallin karmeja), +lasi on melko paksua. Muilta osin en jaksa arvostella mallia kovin huonoksi. Potkurin voi vaihtaa parempaan ja laskutelineita lyhentää 1.5-2 milliä juurestaan, kun ovat liian pitkät (ainakin näyttävät siltä). Voi voi Airfix, kun noiden muutaman bugin korjauksella malli olisi ollut tosi hyvä. Rakennettavuudeltaan malli on vähintään hyvä, enkä kittiä käyttänyt kuin siiven alapuolen takaosan liitoksessa runkoon. Laipoista leikkasin kiinnitystappit pois kun haittasivat enemmän sovittamista!. Niin ja paketista saa tehtyä jokseenkin kaikki E-tyypin versiot, mikä on iso plussa.

Kyseinen maalauskaavio on pyörinyt jo vuosia päässä, joten kaivelin vanhoista Altmark-decaleista ja miljoonalaatikosta sen verran decaleja että kyseinen JG3 kone oli mahdollista toteuttaa. Lisäksi keltapyrstöinen kone on hieman erilainen ”battle of britain” versio. Väriprofiileja on olemassa jossa koko peräosa olisi keltainen, ja ainoa löytämäni valokuva JG3 koneesta jossa näin on ei paljasta koko runkonumeroa eikä sitä onko korkeusvakaaja kokokeltainen (valon heijastus peittää mahdollisen suojamaalauksen). Lisäksi valokuvasta saa vaikutelman että sivuvakaaja hakaristin kohdalta on jätetty suojaväriin. Kuitenkin maalasin korkeusvakaajan keltaiseksi ihan show-mielessä. Runkonumero kuvassa on selvästi musta, tai todella tumma punainen. Altmark decaleissa on punainen ”2” numerona, joka muodon puolesta sopii valokuvaan, mutta ei oikein tummuudeltaan. Numero näyttää kyllä mustalta… Voipi olla että punainen on filmin laatdun vuoksi mennyt tummaksi. Viimeistelyssä korostukset ovat voimakkaita yleisen mielipiteen/kauneusihanteen vastaisesti, mutta henkilökohtaisesti pidän expressiivisistä malleista, ja kun seuraavat projektit ovat hillitympiä niin tässä voi hieman revitellä.

Mikä ihmeen Tatzewurm?
Kaikilla I/JG 3:n laivueilla on sama tunnus eri väreissä. Lohikäärmemäinen olio käärmemäisellä ruumiilla ja krokotiilinpäällä on omaa luokkaansa. Alun perin hirviö ei ollut mato, koska sillä oli kaksi jalkaa. Keskiajalla sillä oli jopa siivet ja sarvet. Tutzelwurmin uskottiin elävän vuoristoisella seudulla Itävallan, Sveitsin ja Saksan alueella. Se oli vaarallinen olento, joka söi lehmiä, peuroja ja vuohia, sekä ylhäisiä ritareita. Se saattoi sylkeä myrkkyä ja tulta. Se oli myös ketterä kaivamaan tunneleita. Pystyessään kaivamaan, lentämään, ja kun sillä oli isot hampaat sekä kynnet, oli Wurm vakavastiotettava vastus kaikille joiden polku ristesi sen kanssa. Myöhemmin 1800-luvulla Tutzelwurmin muuttui pienemmäksi. Se menetti siivet ja sarvet, sekä lohikäärmeen sijasta sen pää alkoi muistuttaa kissan päätä. Tästä huolimatta olento aiheutti paljon harmia maanviljelijöille hyökätessään sikojen ja kanojen kimppuun. Toisaalta on hieman vaika käsittää kuinka kissa, vaikka isokin, pystyy syömään sian tai lehmän…
1930-luvulla madosta tuli vielä piskuisempi. Tällöin se menetti etujalkansa. Toisaalta se sai lohikäärmepäänsä takaisin, ja oli suosittu sankari sarjakuvissa noina ainoina. Juuri tässä sarjakuvamuodossaan JG3:n koneisiin maalatut tunnukset olivatkin. Tutzelwurm oli kiireinen varastaessaan omenoita, nyppiessään höyheniä kanojen pyrstöistä, tai juodessaan maidon lehmien utareista. Tietenkin maanviljelijät pyrkivät pääsemään eroon ilkeästä oliosta, mutta tuloksetta. Lopulta Tutzelwurmit maalattiin II/JG 1:n koneisiin kun osa piloteista vei sen mukanaan JG 1.een. Vuonna 1941 madot ilmestyivät siin Venäjän taivaalle F-mersujen nokassa, ja lopulta FW-190 koneisiin takaisin kanaalin rannalle.

Kommentit

SS 12.4.2012 20:34 Vastaa lainauksella
En normaalisti kommentoi lentokonemalleihin mitään, kun en niistä mitään tajua, mutta tämä otti välittömästi silmään. Tämähän on aivan tajuttoman hieno kaikin tavoin! :)
Saattaisin lyödä jonkun lantin vetoa siitä, että Hyttisen Vikkon Malli -putki jatkuu! ;-)

Mikko
Mersuista ei tällä sivustolla ole puutetta, mutta tämä pysäytti. Upea maalaus, tämä on pakko nähdä joskus "elävänä".
Vautsivau. Taas huippumallarilta huipputyötä. Myös kirjoituksesi antaa helmiä tällaiselle sialle. Lähes täydet pojot ovat ansaitut. Miinuksena on noiden paneeliurien liiankin kova esiintuominen. Mallissa ne näyttää todella hyviltä, mutta ei ne olleet ihan noin näkyviä. Kuukkeloin kuvia ja niinkuin sinäkin laitoit yhden autenttisen kuvan, niin niissä ei ole urat kovinkaan selkeästi näkyvillä.
Monesti täällä moititaan paneeliurien puuttumisesta, mutta nyt puutun niiden liialliseen korostukseen.
Varsinkin, kun mallilla haetaan esikuvaa olleelle koneelle.

Korostaisin vielä tuota edellämainittua, että MALLISSA NE NÄYTTÄÄ TODELLA HYVILTÄ…
Siis kerrassaan hieno ilmestys. Tosin on pakko kompata Timo R:ää noista paneeliurista, ne on yliampuvia. Hyvän näköisen mallinhan asiansa osaava sorvaa Airfixistakin.
Hmm…Airfixin malleissa nuo paneeli urat taitavat uusissa painoksissa olla luokkaa matchbox. Eli melkoiset kanjonit, joten ne taitavat tulla jo vähän puoliväkisinkin esille.
Kosander 13.4.2012 20:59 Vastaa lainauksella
Timo Honkanen kirjoitti:
Mersuista ei tällä sivustolla ole puutetta
Eikä pidäkään olla… ;)

Hienoa työtä. Näistä Tatzelwurm-mersuista löytyy todella mielenkiintoisia ja näyttäviä maalauskaavioita.
Nuo tuhdit paneeliuramaalaukset ovat ihan tyylikysymys, ja tietoinen lisäys, joskin valokuvissa ne vielä korostuvat. Airfixin urat ovat ok, hieman ronskit juu, vaikka hieman uhuemmatkin saisivat olla.

Oikeastaan ei ollut tarkoitus jäljiellä esikuvaa orjallisesti, kunhan pääosiltaan kohdallaan. Tuosta tulikin huomattua että pakoputkien ympäryspelti pitäisi olla musta, eikä suinkaan keltainen…
Voi hyvä ihme kun on hienoa työtä! Upea pienoismalli upeasta esikuvasta. Kyllä ne britit olivat ilkeitä, kun kaiken teen litkimisen ohessa yrittivät tuhota ampumalla näin hienoja lentokoneita ;-)

Ja kiitokset myös tuosta "matoinfosta" - olenkin joskus salaa ihmetellyt tuon tunnuksen taustoja - noh, nyt asia selvisi.
AJ 14.4.2012 19:55 Vastaa lainauksella
Moi Heikki, Komppaan yllä olevia kehuja - loistava pienoismalli esikuvastaan. Kaikinpuolin upea Emil nelkku. Parhain terveisin, AJ
Lähes kaikki osaa tällaisen kasata,siis kokeneet mallarit,mutta se maalaus onkin sitten toinen juttu ja Heikillä on homma hallussa mallista toiseen.Upeaa jälkeä taas kerran.Erityishuomiona mainitsen siipien etureunojen maalaus rajan ja värisävyt,huippua.
Todella upea eemeli!
Heilahti vitonen, vaikka nelosta yritin(kiitos optisen hiiren ja huonon alustan…). Mutta ei tuo vitonenkaan väärin mielestäni toisaalta ole. Jos sen jakaa niin että nelonen itse mallista(litkutus on mielestäni vähän yli, korostaa ehkä liikaa pohjapuolella saumoja yms, mutta se on vain mielipide ja itse en edes varmasti osaa litkutta…) ja viimoinen tähti nokalla olevan ötökän tarinasta. Harvoin näkee noin paljon tekstiä noin pienestä asiasta itse mallin kannalta =D
Jos se on Mersu, ei se voi olla väärin. Hienosti maalattu jälleen kerran, hyvä Heka!