Pienoismallit.net

Star Wars: Darth Vaderin TIE Fighter

Eka blogini

Tässä nyt blogi-muodossa tuo rakentamani ja ensimmäinen palstalla esitelemäni malli.

Linkki: www.pienoismallit.net/galleria/malli_10515/

merkinnät

Lopuksi "tuulilasi" ja ohjaamon sisäänmenon luukut ja ikkunat kiinnitettiin paikalleen. Mallin tekemiseen kaiken kaikkiaan meni aikaa, jossei kuivumisaikoja oteta huomioon noin 20h. Erittäin kiva malli rakentaa. Olen itse henkeen ja vereen SW-fani, se ehkä hieman vielä kohensi tunnelmaa. Nautin tämän mallin tekemsestä niin paljon, että minulta on tulossa nyt lähiaikoina blogit ainakin kahdesta SW-mallista, Speeder Bike DSPL, ja iso X-Wing.
Nyt kun runko oli vihdoinkin kasassa, ja näytti jotenkuten siltä, että se miellytti omaa silmää oli aika viimeistellä se. Eli maalauksen jälkeen runkoon taka-osaan maalattiin pari paneelia kahdella eri harmaalla, Tamiyan ocean grey ja gunship grey. Käytin spray-pulloja. Sen jälkeen litkutin rungon öljyvärilitkulla ja lopuksi lakkasin Mastonin mattalakalla.
Todellinen duuni alkoi vasta rungon kasausvaiheessa. Jo osia kylmäsovitettaessa keskenään havaitsin ylemmän ja alemman rungonpuolikkaan olevan täysin eri muoteista. Heitto oli noin 3mm joka suunnasta. No, oli siis aika opetella kittaus ja hionta. En siis ole näitä toimenpiteitä tehnyt koskaan aikaisemmin. Rungon sisäpuolen maalasin samalla Finnsprayn mattamustalla kuin Vaderinkin. Runko on siis ensin liimattu yhteen, sen jälkeen hiottu, ja kitattu. Kittaus on luonnollisesti hiottu ja sen jälkeen runko on pohjamaalattu mastonin harmaalla pohjamaalilla. Pohjamaalaus paljasti muutamia korjauskohteita ja runko on uudelleen kitattu, hiottu, ja sen…
Siipien kasaus oli myös suht vaivatonta, ylimääräistä niissä oli sen verran kuitenkin, että niitä yhteensä noin tunni hioin. Pakkelia ei tarvittu. Hionnan ja liimauksen jälkeen maalasin siivet Tamiyan gunship grey-spraylla. Maalin yön yli kuivuttua rajasin Tamiyan 6mm teipillä paneelit ja maalasin loput siivistä finnsprayn harmaalla, joka vastaa melko tarkalleen Tamiyan ghost grey:tä. Siivet lakattiin lopuksi Mastonin mattalakalla (joka on kyllä puolikiiltävä minun mielestäni). Tässä kävi ensimmäinen suurempi moka. Juuri valmistuneiden siipien päälle kaatui tärpättiä, harmaa maali ei sanonut mitään, mutta Tamiyan tummempi harmaa lähti sen…
Ohjaamo meni kasaan kaikista vaivattomimmin. Ohjaamo on kaikenlisäksi poiketen muista AMT/ERTL:n Star Wars-malleista hivin yksityiskohtainen. Maaleina Tamiyan ocean grey spray ja Humbrolin emalit. Lisäksi litkutin ohjaamon mustasta öljyväristä ja tärpätistä sekoitetulla litkulla. Viimeistely tapahtui kuivapensselöinnillä.
Darth Vader kasattiin kahdesta puolikkaasta, jotka eivät sopineet juuri ollenkaan yhteen, kuten oikeastaan mikään muutkaan osat tässä mallissa. Saumat kittasin Tikkurilan lakkakitillä ja hioin figun Mirka 800-hiomapaperilla. Vader on maalattu Finnsprayn mattamustalla (josta kuivuessaan tulee puolikiiltävä). Figu on myös kuivapensselöity Humbrol metalliharmaalla ja vaderin rinnassa oleva paneeli maalattu humbrolin harmaalla ja punaisella.