Pienoismallit.net

Me 262 A-1a

Hans Mutkes "Weißen 3"

Kävin viime kesänä Münchenin tekniikkamuseossa (Deutsches museum) etukäteen tietämättä paikan Me 262:sta (kuvapankissani on muutama kuvakin kys. yksilöstä). No sehän teki vaikutuksen ja paikan innoittamana oli pakko ottaa Me 262 työn alle. Tässä tulos…

Hommasin Tamiyan mallin aiempien, positiivisten, kokemusten innoittamana ja yllätys oli melkoinen koska paketissa oli dekaalit juurikin Münchenin valkoisesta 3:sta. No sehän oli sitten tehtävä.

Malli ei ollut ikävä kyllä ihan totuttua Tamiyaa. Osat eivät tahtoneet aina sopia toisiinsa minkä lisäksi Tamiya on tehnyt mielestäni aika outoja, tai ainakin kasaamista huomattavasti vaikeuttavia, ratkaisuja osien suhteen.

Malli on kasattu suoraan laatikosta suurimmaksi osaksi Tamiyan ja Vallejon tuotteilla.

Lisätietoa kiinnostuneille Hans Mutken lentämästä mallin esikuvasta: linkki

Kommentit

Aivan kelpo malli Me-262. Itse en löydä juuri moitittavaa, jarruletkut olisi tietysti voinnut lisätä, mutta hyvä näinkin. Lentokoneenahan Me-262 oli ok. Paria puutetta luukuunottamatta, jotka olivat: todella epäluotettavat
jumon moottorit, sammuivat helposti, jos tehoja sääti hieman rankalla kädellä ja vaati pitkän nousu ja lasku kiidon.
Komea. Maalaus vanhennus ja kulumat mukavasti tasapainossa eikä mikään hypi silmille, paneeliurat saisi olla tummemmat. On se vaan melkoisen voimaa uhkuva kone.
Schwalbehan se siinä. Nätti malli. Olen aina pitänyt koneen aerodynamiikasta. Valitettavasti mallina se on tylsä. No tämä on vaan onneksi minun mielipide.

Tuossa täplityksessä näyttäisi olevan hieman hajasumua ja ne olisi voinut olla hieman epäsymmetrisemmät. Mutta näinkin on hyvä. Vanhennus on sopiva juuri koneen käyttöikään nähden.
AJ 9.4.2012 22:51 Vastaa lainauksella
Moi Esko, Samoin kuin Antti P. tuossa ylhäällä olen aina pitänyt Schwalben aerodynamiikasta (itse asiassa minulla löytyy kopiot Me 262:n aerodynamiikka dokuista, mutta se onkin sitten toinen juttu) ja ulkonäöstä - lekon runko näyttää hailta ja siivet ovat tyylikkäät; moottorit hieman rikkovat sulavaa kokonaisuutta, muttei pahasti.

Kadetti/vänrikki Hans Guido Mutken (pilotti 9. Staffel/JG 7) Me 262A-1a, W.Nr.500071 "White 3", III./JG 7 pienoismallisi näyttää erinomaiselta ja tasapainoiselta - kaipaisin kenties hieman lisää tummuutta paneeliuriin Jarno T:n tavoin ja epäsymmetrisyyttä täpliin Antti P:n mukaan - mutta kokonaisuutena hyvin onnistunut ja vanhennus on bueno.

Hans Guido Mutkehan tuli kuuluisaksi erityisesti siitä, että hän rikkoi äänivallin vahingossa lentäessään 9.4.1945 harjoituslentoa Me 262:lla ja syöksyessää 12000 metristä 40 asteen kulmassa maata kohti; nopeusmittarin viisari jämähti näyttämään suurinta mittarinopeutta 1100 km/h - vauhti lienee ollut jopa yli 1,3 Machia. Todennäköisesti Mutke ei kuitenkaan ollut ainoa saksalaispilotti, joka ylitti äänennopeuden syöksyllä Me 262:ssa.

Kyllä Me 262 pienoismalleja aina mielellään katselee - upea kone ja hieno pienoismalli. Parhain terveisin, AJ
Petri Lyy 10.4.2012 09:49 Vastaa lainauksella
Kas hemmettiä, minäkin kävin samassa museossa vuosi sitten ja tuli napsittua kuvia juurikin samasta koneesta. Hyvä tietää, että Tamiaylta löytyy valmis paketti, jos joskus ajaudun sekakäyttäjäksi eli jos kokeilisin lentokonetta saada aikaiseksi. Arvokas vinkki. Niin ja hieno malli.
Sen kummemmin kone tyyppiä tuntematta referennsseistä tms,hyvin onnistunut malli.Pensselillä saattais olla aika vaikea maalattava.Ruiskun jälki sopii tähän.
Esko P. 10.4.2012 12:06 Vastaa lainauksella
Suuret kiitokset kommenteista ja arvioista!
Pitänee kiinnittää paneeliuriin huomiota tulevaisuudessa ja maitsemanne ruiskun jälki on asia joka kiusaa minua jatkuvasti. En vaan millään meinaa löytää sopivaa suhdetta eri värien ohentamisessa, josta on seurauksena huono jälki esim. noissa kyljissä, ruisku on alvariinsa tukossa jne… Asia riepoo minua suuresti, mutta kun jälki on kuitenkin vähän parempi kuin sudilla?

Esko P.
Esko P. 10.4.2012 12:09 Vastaa lainauksella
Petri Olavi kirjoitti:
Kas hemmettiä, minäkin kävin samassa museossa vuosi sitten ja tuli napsittua kuvia juurikin samasta koneesta.
Se museon toinenkin mersu oli ihan hieno peli. Sitäkin voisi harkita mallailtavaksi jossain vaiheessa, varsinkin jos jostain löytyisi ootb malli…

Esko P.
Sen paremmin esikuvaa tuntemata niin kelpo suoritus milestäni Me 262;sesta. Jos epäkohtia haetaan niin alapuolelta näkyy rungon saumaus hivenen ja siirtokuva pikkasen rypyssä, autaisko Micro Sol?
Esko P. 10.4.2012 14:32 Vastaa lainauksella
Taisto Tave Sorola kirjoitti:
Sen paremmin esikuvaa tuntemata niin kelpo suoritus milestäni Me 262;sesta. Jos epäkohtia haetaan niin alapuolelta näkyy rungon saumaus hivenen ja siirtokuva pikkasen rypyssä, autaisko Micro Sol?
Kiitos kommentista.

Kyseisen siirtokuvan kanssa tein kaikki mahdolliset temput ja verrattuna lähtötilanteeseen lopputulos on varsin hyvä. Jälkeenpäin ajatellen punaisen ja sinisen viivan maalaminen olisi ollut järkevämpää…

Esko P.
Eipä mitään Asko!

Samoja mokia on tapahtunut itselle, nyt 40vuoden mallari kokemuksella olen oppinut sen ainakin,että itse pyrin maalaamaan aina jos mahdollista nuo raidat. Tsempit tuleviin projekteihin:)

T: Tave
Onkohan tämän mallin esikuva se, josta olen nähnyt ihan lentovideon, siis nykyaikaisen? No, niin tai näin malli on vallan mainio. Noi pruiskutäplät on oikein hienosti maalattu niinkuin koko masiina. Nuista kulumista senverran, että ei niitä näihin masiinoihin vissiin ihan hirveästi ehtinyt tullakaan? Joka tapauksessa hieno balanssi!
Esko P. 20.4.2012 19:41 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
Onkohan tämän mallin esikuva se, josta olen nähnyt ihan lentovideon, siis nykyaikaisen?
Kiitti palautteesta. Kuten jo aiemmin kirjoitin esikuva löytyy Muenchenista (ks. myös mun kuvapankki). Ja museon kone ei taida olla lentokunnossa.

Esko P.
Esko, tämä kone, jonka mainitsin on kyllä lentokunnossa tai ainakin oli filmiä kuvatessa.
Esko P. 20.4.2012 22:45 Vastaa lainauksella
Seppo Valjakka kirjoitti:
Esko, tämä kone, jonka mainitsin on kyllä lentokunnossa tai ainakin oli filmiä kuvatessa.
Onko sulla linkkiä pätkään? Voihan se olla että koneessa on samat tunnukset jne… Olisi kiva nähdä.

Esko P.

Lisäys pienen utubeilun jälkeen…
Tarkoititko kenties tätä:

www.youtube.com/watch?v=INSO-dnWIbY&feature=youtube_gdata_player

Hämmentävää, mutta oisko tossa kyse replicasta???? Tokihan museokonekin on voitu maalata uudestaan eri tunnuksilla kuin alkuperäinen tjsp. Kyseessä ei kuitenkaan varmaan ole sama kone, koska maalaus näyttää erilaiselta. Kerrassaan mielenkiintoinen juttu.
AJ 21.4.2012 13:04 Vastaa lainauksella
Moi, Ainoastaan kahdeksan aitoa/originaalia Me 262:sta on olemassa ja tällä hetkellä ne kaikki ovat museoituina seuraavasti:

1) Eskon tämä hienosti mallintama Me 262A-1a, W.Nr.500071 "White 3", III./JG 7, Deutsches Museum, München, Saksa,
2) Me 262 A-1a W.Nr.500491 "Yellow 7", II./JG 7, Smithsonian Institution, Washington DC, USA,
3) Me 262 A-1a/U3 W.Nr.500453, Flying Heritage Collection, Arlington, Washington DC, USA,
4) Me 262 A-1a W.Nr.501232 "Yellow 5", 3./KG(J)6, National Museum of the United States Air Force, Wright-Patterson Air Force Base, Dayton, Ohio, USA,
5) Me 262 B-1a, W.Nr.110639 "White 35", NAS Willow Grove, Pennsylvania, USA,
6) Me 262 A-2a W.Nr.112372, RAF Museum Hendon, Iso-Britannia,
7) Me 262 B-1a/U1, W.Nr.110305 "Red 8", South African National Museum of Military History, Johannesburg, Etelä-Afrikka ja
8) Me 262 A-2a W.Nr.500200 "Black X 9K+XK", II./KG 51, Australian War Memorial, Canberra, Australia.

Muita aitoja/originaaleja ei ole olemassa, kun em. kahdeksan kpl:tta; ellei sattumalta löydetä lisää Me 262 haudattuna kätköihin ja maahan, kuten Grifton Spittejä Burmassa - no, se lienee epätodennäköistä.

Yksi vajaakuntoinen Me 262 A-1a on em. lisäksi kasattu Me 262 osista, Luftwaffenmuseum der Bundeswehr, Berliini, Saksa (tätä ei kuitenkaan lasketa täysin aidoksi; johtunee osien puutteesta ja siitä, että kone on uudelleen koottu eri osista). Pari Aviaa (Me 262 kopiota) on myös museoituna Tsekeissä. Jokatapauksessa yksittäisen aidon Me 262:n hinta on melko suuri ja se nousee koko ajan (haluttuja ja harvinaisia).

Paul Allen (Mikkisoftan toinen perustaja) omistaa Me 262 A-1a/U3 W.Nr.500453 (Flying Heritage Collection, Arlington, Washington DC, USA) ja on jo useiden vuosien ajan laitattanut sitä lentokuntoon (sen vuoksi leko ei ole museossa näytillä) - Paul Allen on uhrannut jo kymmeniä miljoonia taaloja lekon kunnostukseen, koneen ostohinnan lisäksi, josta on vain arvioita.

Tiettävästi yksikään aito Me 262 ei ole lentokunnossa ja aika näyttää saako Paul Allen aidon Me 262:nsa lentokuntoon - rahasta se ei ainakaan ole kiinni, vaan koneen aitojen osien kunnosta ja niiden kunnostamisesta.

Nuo lentävät Me 262 ovat replikoita tai toisin sanoin uustuotanto Me 262 suihkareita varakkaille ostajille.

Ohessa linkkejä:
www.stormbirds.com/project/index.html
www.stormbirds.com/project/general/updates.htm
video.google.com/videoplay?docid=-9204328304330343657
video.google.com/videoplay?docid=7620890100890480

Toivottavasti auttoi. Parhain terveisin, AJ
Esko P. 21.4.2012 14:10 Vastaa lainauksella
Kiitti AJ taas kerran tästä!

Esko P.