Pienoismallit.net

Star Wars Darth Vader`s TIE Fighter

Tästä ensimmäinen malli, jonka uskaltaa tänne laittaa arvioitavaksi. Samalla ensimmäinen postaus koko palstalle.

Olen joskus nuorempana harrastanut mallailua ehkä noin parinkymmenen mallin verran, sitten harrastus vaihtui urheiluun. Nyt sitten kolmenkympin lähetessä kipinä syttyi uudelleen. Rakensin kaksi helikopteria, toinen meni aivan kokeilun piikkiin, toinen hieman vakavammassa mielessä, kumpaakaan ei oikein kehtaa näytellä kellekkään.
Nyt sitten tältä palstalta bongasin tämän Darth Vaderin aluksen, jota ei ihan hirveästi leffoissa nähdä.

Malli itsessään oli aika helppo, osia ei ole kovinkaan montaa. Haaste tässä mallissa oli osien sopivuus keskenään. Mikään osa ei sopinut toisen kanssa yhteen ilman armotonta kittaus/hionta-operaatiota. Omalla tavallaan kuitenkin pidin tästä, jotta mallista saisi hienon olisi todella tehtävä hommia sen eteen. Tämän mallin kanssa tulikin ekaa kertaa opeteltua tuo kittaus monen muun uuden tekniikan ohella.

Rakennus sujui todella mutkattomasti ja sitä oli ilo tehdä. Jotkut ilmeisesti kuvailevat tälläista hyvin sujuvaa mallia "terapia-malliksi". Muutama kömmähdys sattui toki, lähinnä maali- ja lakkauspintojen kanssa.

Työkaluina hieman alkeelliset kamppeet:

Maalaamisessa käytin Mastonin pohjamaalia ja Finnsprayn harmaata, sekä paria eri Tamiyan harmaata sprayta. Ruiskun ostan varmaan jossain vaiheessa ennen joulua. Liimana Model Masterin perusliima. Tämä on muuten siitä hyvä liima, että liimaa maalattuakin pintaa tosi hyvin, muistan joskus nuorempana Revellin liima ei suostunut yhteistyöhön maalatun pinnan kanssa. Maskiteippinä tamiyan 6mm.

Laittakaahan arvostelua tulemaan, niin pistä tästä blogin.

Kommentit

Tyylikäs ja hyvin tehty.
Mielenkiintoinen jalusta mallilla.
Pakko myöntää, että olen aina pitänyt enemmän TIE-hävittäjistä, kuin kapinaliiton rotiskoista, joskin X-siipi on ihan tyylikäs peli.
Timo Rasimus kirjoitti:
Tyylikäs ja hyvin tehty.
Mielenkiintoinen jalusta mallilla.
Pakko myöntää, että olen aina pitänyt enemmän TIE-hävittäjistä, kuin kapinaliiton rotiskoista, joskin X-siipi on ihan tyylikäs peli.
Kiitos kehuista! Huomasin tässä just kun tuota mallia katselin niin epähuomiossa liimasin ikkunan ristikon vinoon. Tuo jalusta oli noissa -96 julkaistuissa "dspl" -malleissa tuollainen.

Itsekin ihan samaa mieltä, X-Wing on tosi hieno, mutta muut kapinalisten ei niinkään.
AJ 14.4.2012 19:47 Vastaa lainauksella
Moi Jussi, Yhdyn Timo R:n kommentteihin - hienosti onnistunut ja todella tyylikäs! Ei mitään narinaa, nurinaa yms…vaan kehuja till. Kyllä tykkään. Parhain terveisin AJ