Pienoismallit.net

Lancia Delta Integrale RWD

Olipa kerran muuan japanilainen mies, Herra Keichi. Hän edustaa tyypillistä japanilaista tomistotyöntekijää. Hänen päivänsä alkaa junamatkalla toimistolleen. Hänen päivänsä kuluu tyypillisissä toimiston askareissa. Illalla, työpäivän ollessa ohi Herra Keichi palaa junalla kotiinsa jossa hän yksin asuu. Hän ei harrasta yhtään mitään.

Kunnes eräänä iltana kotimatkalla kävellessä kohti juna-asemaa, hän kohtaa liikenteessä jotain joka herättää hänen sisällään palavan halun ajaa kovaa…

Se on Lancia Delta Integrale 16v. Hänenkin täytyi saada sellainen. Ja ei aikakaan, kun Herra Keichi huomaa pihallaan olevan sinisen auton. Hän on kuitenkin hiukan muokannut autoaan enemmän omaan makuun sopivaksi.

Konehuoneeseen hän on asentanut nissanilta saadun SR20DET-moottorin, joka on terästetty parhailla mahdollisilla viritysosilla. Myös vetotapa on vaihtunut takavetoiseksi. Autoon on myös asennettu nissan skylinestä peräisin olevat vanteet. Pakoputkiston hän on myös muokannut autoon sopivaksi.

Sisustasta löytyy turvakaaret, ralliratti, kuppipenkit, sekä 4-piste turvavyöt. Takapenkit sekä lattiamatot ja eristeet ovat poistettu jotta auto olisi kevyempi. Auton alusta puolestaan on Herra Keichin mielikuvitusta. Osia on otettu muista autoista, ja jotkut osista ovat jopa itse tehtyjä.

Ulkoasu on vanteita ja tarroja lukuunottamatta pidetty alkuperäisenä. Tarkoituksena on ollut ettei mahdollisille haastajille paljastu heti mitä konehuone pitää sisällään.

Kommentit

Eipä ole ennen vastaan tullut sinistä Deltaa mutta hyvin näyttää tämä(kin) väri pukevan jo legendaarista autoa. Voisi muuten ihan oikeastikin tämän tyyppinen toteutus olla olemassa, käsittääkseni varsinkin viimeiset Evo Deltat vietiin pitkälti tuonne Japaniin.

Jos jotain kritisoitavaa pitää keksiä niin tuolle konepellin jäähdytysritilälle olis ehkä jotain voinut tehdä, tuollaisena umpinaisena on vähän huonon näkönen.
Olet kyllä oikeassa tuon konepellin suhteen, se ei kyllä umpinaisena silmiä hivele :D Mutta tässähän ne taidot lisääntyy hiljalleen.
paavo p. 8.4.2012 20:25 Vastaa lainauksella
Hyvännäköinen malli :-). Oliko tässä mallisarjassa muuten alunperin aukeava kuskinovi?
Moottoritila on kyllä hieno. :) En nyt aivan sata varma kuvien perusteella ole mut itse tykkään käyttää semi gloss blackkiä ikkuna tiivisteiden ja listojen kanssa. (tosin IHAN makuasia) Mut jotenkin kun tuo kirkas hyvin maalattu kori ja sitte täysin matt black tiivisteet/listat hyppii jotenkin mun silmille. :D
Joo, tässähän oli alunperin aukeava kuskin ovi. Mutta sarjan sarana oli ainakin tässä mallissa täysi susi joten panin suosiolla oven kiinni. Mitä lasien tiivisteisiin tulee niin kyllä se on se puolikiiltävä musta minun mielestäni ainoa oikea vaihtoehto. Oli vain pakko käyttää mattamustaa kun ei muita vaihtoehtoja ollut :D (pitänee käydä maaliostoksilla jokin kaunis päivä)

Kiitokset muuten kaikille palautteesta, niin plussista kuin miinuksista. Niiden avulla opin tekemään entistä parempia malleja.
Akun johdot kannattaisi maalata mustaksi ja punaiseksi, tuollaisilla paljailla johtimilla on varma akkuräjähdys tulossa. Muutenkin johdoista ei kuparia pitäisi näkyä ollenkaan, vaan kaikissa johdoissa on muovinen eristepinta päällä. Useimmat johtoniput auton konehuoneessa kulkee vielä mustan "sukan" sisällä monen muun johtimen kanssa, joten musta on hyvä perusväri muihin johtoihin. Pyyhkijät taitavat olla väärinpäin, sillä yleensä spoilerilla varustettu tulee kuljettajan eteen. Nuo kun korjaa niin johan on heti parempi malli, sillä muuten tuo on aika kivasti rakennettu.
Pekka S 9.4.2012 18:01 Vastaa lainauksella
Hieno Lancia. Eipä mitään muuta sanottavaa, paitsi renkaiden kumit kannattaa hioa, ettei niihin jää tuollaista "saumaa". Ja katurenkaat kun autossa on niin näyttäisi vähän ajetummilta. Tarinasta myös plussaa; Lancia Delta (tosin ennemminkin ralliversiot) oli ja on edelleen myös minulle yksi niistä autoista joka on lisännyt kiinnostusta autoihin :D
Kyllä pyyhkijöiden pitäisi ainakin olla oikein, ainakin ohjeet neuvoi ne asentamaan niin kuin ne kuvissa on :D Mutta noita johtoja sekä renkaita voisi kyllä hiukan fiksailla kunhan ehdin taas. On taas uusi projekti pöydällä. :)

Niin ja kiitokset herroille rakentavasta palautteesta!
Saattaa ohjeissa olla pieni virhe. Tuon spoilerin tarkoituksenahan on painaa pyyhkijää tiukemmin lasiin kiinni ja se että pyyhkijä on tiiviimmin lasissa kiinni on tärkeämpää juuri tuolla kuljettajan puolella. Näissä Lancioissa tuntuu olevan kahdenlaista pyyhkijää, tämä vastannee tuota sinun mallia.
Tämä taas on se toinen malli, jossa on spoileri molemmissa pyyhkijöissä.
Jos ei ihan mahdottoman tiukassa pyyhkijät ole, niin kannattaa vaihtaa vielä toisin päin.
Katsos vain, siellähän se on toisella puolella. No eipä sitten ollut kovin kaksinen laadultaan tämä malli kun ohjekirjakin on väärässä :,D voi hyvänen aika… no, pikkuvika ja helppo korjata :)
Noita pikkuvirheitä noissa ohjeissa on toisinaan, ihmisten tekemiä kun ovat. Pahempiakin on nähty, mutta nykyään on helppo löytää netistä kuvia josta voi asioiden oikeellisuuden tarkastaa. Sittenkin malliin jää aina virheitä, ihan kaikilla. Tuo tosiaan on niin helppo asia korjata, että se kannattaa jo tehdäkin, mutta joskus virheen huomaa vasta sitten kun on jo liian myöhäistä.
Onneksi tosiaan on netti olemassa, monta kertaa on kyllä tarvittu. Ja varmasti tulen vastaisuudessakin tarvitsemaan. :)