Pienoismallit.net

Viva Las Vegas

Last Stand at The Palm Lake Trailer Park

Viime syyskuusta saakka tekeillä ollut Zombie dioraama valmistui lopulta…

Loppuvaiheessa iski totaalinen maalaus burnout ja kaksi viimeistä figuuria olivat todella työn ja tuskan takana.

Dioraamassa riitti paljon haasteita ja (minulle) uusien asioiden opettelemista; Mm. Auton, trailerin ja tummaihoisen tytön maalaus.

Maasto on noin A 4 paperin kokoinen ja tehty Magic Sculptista parin Finnfoam eristelevyn päälle. Päällimmäisenä erilaisia kaupallisia siroitteita ja jokunen etsikasvi. Reunat on mustaksi maalattua muovilevyä.

Traileri on O-skaalan Bachmann Trainsin halpa ja simppeli malli jota parantelin uusilla (pojan leluautosta vohkituilla) pyörillä ja jonkun lekon kannuspyörällä (kiitti Mikko H). Telkkariantennin väsäsin myös katolle.

Auto on armorcastin umpihartsimalli. Maalaus oli ilman lasiosia haasteellinen.

Maastossa on roinaa ja tarviketta ainakin firmoilta: Black Dog (pullokorit ja oljykanisterit), Armorcast (tynnyrit), Accurate Miniatures (pahvilaatikot ja kirkkaat pullot), Hasslefree (aseet ja piikkilanka), Academy(radiomankka) ja Enigma (pääkallot).

Säilyketölkit, aita, tuolit ja Vegas kyltti on kotitekoisia. Auton renkaat on pojan leluautoista vohkittuja.

Figuureja on yhteensä 37 kpl joista 29 Zombeja. Zombeista 4 on Crocodile Gamesilta. Helldoradolta ja Hasslefreeltä molemmilta 1. Loput on Studio Miniatures nimiseltä puljulta. "Sankarit" on kaikki Hasslefree miniaturesilta.

Figuureista vielä sen verran että Studio Miniaturesin valujälki oli umpisurkeaa ja vaati paljon korjauksia/kittauksia. Hasslefreen jälki taasen oli kaikin puolin ensiluokkaista.

Malli on maalattu Vallejon, Andrean ja Citadelin akryyleillä. Kalustossa käytin myös Migin ja AK:n tuotteita. Metalleihin Humbrolin Metal cote maaleja…

Siirtokuvat on kotitekoisia.

Tämän työn kohdalla olen jo aikaa sitten tullut "sokeaksi" lopputulokselle. Olen kuitenkin aika tyytyväinen pieniin juttuihin kuten itse tehdyt puutarhatuolit, kitaran hihna, Elvis merkki auton perässä ja Adidas logo vihreäpaitaisen zombie pojan paidassa.

Sorry että kuvia noin paljon, mutta tämä oli vaikea kuvattava kun käytössä olleen kameran syväterävyys ei tuntunut riittävän.

Kommentit

Ilkka K. 6.4.2012 16:32 Vastaa lainauksella
Voi jessus että on upea, eihän tästä The Walking Dead-fanina voi olla tykkäämättä! Upean sarjakuvamainen tunnelma. Muutama huomio ja lisätoive: Yllättävän rennosti maan tasalla olevat ihmiset ja erityisesti Elvis ottavat tilanteen, huomioiden että ovat parikymmenpäisen Zombie-lauman ympäröimänä ja lähin Zombie parin metrin päässä, tuolla rauhallisuudella luulen että maan kamaralla olevat ihmiset on syöty n. 30 sekunnin päästä. Lisäksi olisin mielelläni nähnyt zombien tai pari juuri Kopfschussin saaneena :) Mutta upea on, toteutus A-luokkaa.
Huhhuh! Tästä tuli sitten näin hieno:O -pyörtyy-

Toteutus ensiluokkaista maalauksineen ja detailjeineen. Aihe on aivan loistava, kun ottaa minkälainen zombi-hypetys on päällä silloin tällöin.

Komppaan Ilkkaa tuossa, että Elvis ja kumppanit eturintamassa on turhan lungeja tilanteeseen nähden. No ehkä on hengähdystauko menossa:)

Täydet pisteet, ei siitä pääse mihinkään!
Kiitti kommenteista äijät. No Elvari on niin cool ettei sitä muutama hitaasti lyllertävä zombie hetkauta :-) Kaiken nähneet? solttytytötkin on melko rauhallisia. Sen sijaan katolla olevat siviilit on selvästikin aivan täpinöissä… Elviksen äitimuori? on vaan pikkasen vihanen kun kahvinkeittohetki keskeytettiin.
Kudit loppu, mitä siinä enää höntyilemään ;)
Loistavahan tämä on ja kuvat eivät varmaankaan näytä kaikkea,
mutta mielestäni, nuo aivojensyöjät on hieman kuivakoita…?
Kantri 6.4.2012 16:56 Vastaa lainauksella
Elvis elää !
Niin tää diokin.8) Upee tuli, mun mielestä se et Elvis ottaa iissisti, niin totta kait se ottaa, sehän on Elvis, eikä tos hätäillen tulis muuta kuin zombie safkaa.
Noista zombeista joitakin olis voinut sotkee/liata enemmän, kun on aika räjähtäneen näköisiä, mut vähän ehkä liian puhtaita kledjuja.
Ei ihme jos tulee tällaisessa "sokeaksi", varmaan näät tän paremmin jonkin ajan kuluttua.
Joka tapauksessa paljon hienoja yksityiskohtia, upee dio, kuvia ei ole liikaa ja ilokseen näitä katselee.
Tähän ei voi muuta sanoa, että well done, Petri. Muutama kaatunut zompi olisi rikastuttanut kokonaisuutta, ellei tässä sitten haeta Michael Jackson Thriller tunnelmaa.
KimmoR 6.4.2012 17:14 Vastaa lainauksella
No huoh!!!! On melkoisen upeeta jälkeä. Kuvassa 16 näkyy jotain tuttua tynnyrin päällä.. ;)
Ilkka K. 6.4.2012 17:46 Vastaa lainauksella
Tulipa ainakin puoli tähteä liian vähän hätäillessäni annettua kun ei tästä varsinaisesta mitään vikaa keksi.. pystyykö noita jälkeenpäin enää vaihtamaan.
Kaikenpuolin vaikuttavaa jälkeä, tosin Zombien asettelu voisi mielestäni toimia paremmin ,jos epäkuolleet olisivat enemmän yhdessä kasassa, ikäänkuin hyökyvänä massana. Pisteet kotiin(taas) , Petri :)
Hieno on petri,

Äijä väänsi sen sitten valmiiksi.
Huippuhieno idea ja toteutus! Eipä tuosta juuri moitteen sanaa löydy. Kaikki toteutettu viimosen päälle ja yksityiskohtia on niin paljon että ei voi käsittää. Selkeästi toteutuksen takana on hirvittävä määrä taitoa ja työtunteja. Jos nyt jotain krittiikkiä väkisin pitäisi keksiä, niin auton ikkunat olisi ehkä voineet olla kirkaslasia, mutta hyvät noinkin ovat kyllä. Annan tällä vain 5:n koska enempää ei voi antaa :)
Aivan hillittömän upea! MUTTA - Elviksen kitaran kielet puuttuvat, joten voin antaa tälle työlle vain viisi tähteä.
Loistava nuo kuvat piti katsoa useampaan kertaan, niissä kun on niin paljon näkemistä. En minä ainakaan pystynyt kerrasta kaikkea näkemään, kestää kyllä useammankin katselukerran. Hieno ja valtavasti nähty vaivaa yksityiskohtiin, miellyttävä katselukokemus
Elvis oli kuningas eli parhaat pojot! ;D Todella upee työ ja aihe on kuin parhaasta zombi mätöstä! ;D
Kiitoksia paljon kaikista arvokkaista kommenteista.

Kantri, liataan vielä lisää kledjuja. Petri R, joo olisi paremman näkönen huokuvana zombie-massana mutta sitten olis tarvinnu 10-15 zombieta lisää, eikä hermo kestäny enää maalata yhtään enempää :-). Raimo, koitin tehä kieliä kitaraan, mutta hiukset näyttivät liian paksuilta mittakaavaan.

Niin ja unohdin kiittää Teemu Laxia, jolta sain Pepsi ja Kokis laatikot.

ps. Herra nimeltä Doctor Cranky www.doctorcrankyslabratory.com/index.html (tunnetaan ruosteisista automalleista) lähestyi minua facebookissa ja pyysi saada käyttää kuviani oman kanavansa youtubevideoon: www.youtube.com/watch?v=-cMcs5lnn1Y

Kummallinen yhteensattuma kun ostin (Petri Huhtalalle) viime syksynä Euromilitairesta samaisen herran automallailua käsittelevän kirjan. Lukaisin sen ennen luovutusta ja siitä oli kovasti apua tähän projektiin.
Näitä Petrin mallien kuvia katsoessa ei aina tajua oikeaa mittakaavaa. Mitä työn alla?-ketjussa katsoin ensiksi että ompas hienon näköinen 1/25 mittakaavan traileri, mutta nyt vasta huomasin että kyseessä onkin "hieman" pienempi mittakaava. :)
Jälleen kiitos Petrille hienosta diosta. Näitä on mukava katsella. Harvoin annan täydet 5/5:stä nyt sellainen lähtee. Itse kaipaisin kahta pientä detailia. Katolla saisi olla pienen pieniä hylsyjä jotta tulis vaikutelma että olis ammuttukin. Maassa sai olla pari aivot pihalle räimästyä zombieta. Ennen kaikkea arvostan dion koko luokkaa 28mm peliskenen figusta rakennettuna. Hyvin on saatu elottomaankin eloa. vegas kyltti on erittäin hyvin onnistunut.
Tuo elävien rauhallisuus tosiaan pistää silmään, mutta jos ne odottaa että "näkevät vihollisen silmän valkuaiset" ja zombeilla taitaa silmät olla kaikkea muuta kun valkoiset (ainakin itsellä on "jäläkitautisena aamuna" hyvinkin punaiset).
Hieno dio kuitenkin, ja kaikki positiivinen onkin sanottu jo noissa aiemmissa kommenteissa.
Upea malli Petri!! Inspiroiduin tästä katsomaan walking dead sarjaa uudestaan :).
Uskomaton dioraama. Nyt loppuu taas adjektiivit ja superlatiivit kesken.
Kun ottaa huomioon koon, niin en yhtään ihmettele, jos on välillä meinannut usko loppua kesken teon. Yllä jo kirjoittivatkin, mikä siellä silmiin pistää (pikkivirheitä), mutta tuon trailerin ja auton ruoste yms. kuosiin saattaminen on aivan huippua. Myös pikkujutut (lehti) etc.etc. kertovat, että ihan parissa päivässä tällaista kasaan ei saa. Myös tuo Las Vegas-kyltti on juuri, niinkuin se oli aikoinaan. Siitähän löytyy kuukkelista kuviakin.
Aiheeseen liittymätöntä. Klikkaa tästä nähdäksesi tekstin.
Huom! Pysythän aiheessa etkä ota tätä käyttäjän offtopiciksi merkitsemää sisältöä mukaan keskusteluun.
Nieleskelen tätä kirjoittaessani suuhun tulevaa oksennuksen tunnetta, joka johtuu siitä, että aivoni kertovat vatsalaukulle, että ei tällaista voi olla. Joten se on normaali reaktio, jos nähdään jotain uskomatonta.
Pahoittelit, että kuvia on liikaa…no ei kyllä ole. Näitä kelpaa katsella ja toivottavasti nään tämän livenä marraskuussa Kuopiossa.
T.T
SS 7.4.2012 15:19 Vastaa lainauksella
Taas lähti leuka lattialle kaikesta tuosta herkullisten yksityiskohtien määrästä ja loistavasta aihepiiristä. Tässä riittää tuijoteltavaa pitkäksi aikaa. Täydet pinnat.
AJ 7.4.2012 19:18 Vastaa lainauksella
Moi Petri, Komppaan kehuja & ylistyksiä + youtube videokin on hyvin tehty! Vain noin puolessa vuodessa tehty loistodio 37:llä figulla, trailerille, autolla yms…melko tajuton suoritus. Jos tällä diolla ei tule pokaalia mistä tahansa mallailuskabasta, niin ei sitten millään muullakaan diolla.

Kyllä on mahtavaa mallausta; valitettavasti annoin vain viisi staraa, kun enempää ei voi antaa. Parhain terveisin, AJ
Kai S. 8.4.2012 00:48 Vastaa lainauksella
Hiljaiseksi vetää päivän valolla!!! …Jotta koko rahalla saisi herkkua niin … kun olisi tausta-aavikkomaisema. Millaiset valon lähteet on olleet kuvauksessa? Figujen maalaus tukee aavikon kirkasta auringon paistetta.. Nyt vaan vähän/kohtuudella ylivalottaan kuvia.
Kai S. kirjoitti:
Hiljaiseksi vetää päivän valolla!!! …Jotta koko rahalla saisi herkkua niin … kun olisi tausta-aavikkomaisema. Millaiset valon lähteet on olleet kuvauksessa? Figujen maalaus tukee aavikon kirkasta auringon paistetta.. Nyt vaan vähän/kohtuudella ylivalottaan kuvia.
Kiitos kommenteista Kai S. ja muut. Kuvasin mallin parvekkeella päivänvalossa pilvisellä säällä. Taustalla on kirjakaupasta hankitut pari isoa sinistä kartonkia.
Lahjakkuutesi lähentelee kyllä laittomuutta… :D Tämä on niitä töitä, joista ei voi suoraan sanoa mitään… on vain pakko tuijottaa suu auki ja pikku hiljaa palata takaisin transsista, vaikkei haluaisikaan :D

Korjausehdotuksista itsellenikin tuli mieleen tuo vaatteiden sotkeminen, mutta eipä sitten muuta… kaiken kaikkiaan uskomattoman upea dio :)
Pääsiäisviikko ei todellakaan ole ollut mikään kärsimysviikko mallailullisesti, huimia malleja valmistunut meillä ja muualla!

Hyvin olet Petri oppinut ja sisäistänyt tuon tummantytön ihon maalauksen, ainoa mutina on että mimmin nänneihin olis tarvinnut lisää highlightia??;-) Tässä onkin pustanpojille viikon päästä ihmeteltävää!!!

Upea työ!!

mallailuterveisin,
Jari
Todella hieno työ, ei voi kuin ihailla ja ihmetellä. Hyvä kun jaksoit loppuun.
Vähän sarjisfiilis, mutta siitä huolimatta huipputekele. Viikonloppuna ihmetellään.

Tää on pakko lainata tähän väliin ;)
www.youtube.com/watch?v=6fPeEvqwvpU
Liekköhän montaakaan/yhtään mallia, joka keräisi tuollaisen keskiarvon ja yli 50 pojottajaa tällä hetkellä?
Ansaitusti ja olettaen, tämä on viikon malli. Onnea jo etukäteen. Piti taas katsella kuvat uudelleen ja laittaa linkki kavereille, jotka eivät käytä sivustoamme.
casimir 10.4.2012 20:31 Vastaa lainauksella
todella hieno näin zombie leffa ym.. kannattajasta=D vois itekki joskus kokeilla värkätä jotain tuon tyylistä autojen ohella. voisiks laittaa jotai linkkei noist sivuist jost sais hommattuu noit zombeit jne..?
cassu k kirjoitti:
voisiks laittaa jotai linkkei noist sivuist jost sais hommattuu noit zombeit jne..?
Kiitti kommentista Cassu

Mm. näitä käytin tossa dioraamassa:
www.studiominiatures.com/Shop/Zombie-Miniatures.html Noi zombiet on muuten maalannut huippulahjakas Vesa Mäkelä: www.pienoismallit.net/profiilit/2631/

Tuolta saa myös laadukkaita Zombeja ja Zombien tappajia:
www.hfminis.co.uk/shop?category=miniatures

Tuossa vertaillaan eri valmistajien zombeja:
fgminis.blogspot.com/2006/10/modern-day-zombies.html

Suomessa ainakin Fantasiapelit kauppa myy edullista (hyvä hinta/laatu suhde) lootaa zombeja n. 25 kpl.

Petri
Elvis elää!!! Petrin yksi huippu työ taas. Olen sanaton…
Kuu Ukko 14.4.2012 19:46 Vastaa lainauksella
Ensin näin tämän tubessa ja nyt täällä. Uskomaton dio!
Hämmästyttävä kokonaisuus :) Melkoisesti mielenkiintoisia ja hauskoja yksityiskohtia. Onnittelut viikon mallista!
Onnea viikon mallista. En tainnut erehtyä..
T.T
Terve Petri, onneksi olkoon! Olet todella ansainnut vähintään "viikon malli" maininnan. Tuo dio on jotain niin hienoa, ettei osaa oikein sanoilla kuvailla. Yst.terv. Kari
ihan sika makee dio.. melki suaraan The Walking Dead .. sarjasta.. mahti idea.. 4.5/5