Pienoismallit.net

Dingo mk.Ib

Tässä nyt oma panokseni tähän ryhmärakenteluun. Kyseessä siis Miniartin suht laadukas Dingo. Malli on odottanut lähes vuoden hyllyssä, että saan kerättyä rohkeutta kasaamiseen.
Ehkä sitä rohkeutta ei niinkään tarvinnut, mutta malttia kyllä senkin edestä. Paljon hentoja osia joiden pelkkä hypistely tuntui jo riskialttiilta, puhumattakaan liimauksesta.

Malli meni kuitenkin ihan hyvin kasaan ilman mitään valtavia taisteluja. Pientä hämminkiä aiheutti sisätilojen väri, joista ohjeet eivät maininneet sanallakaan. Onneksi tähänkin ongelmaan löytyi ratkaisu.

Maalasin mallin kuluneeseen aavikkomaalaukseen hiuslakka tekniikan avulla. Pientä haparointia siinäkin yhä, mutta ei tuo lopputulos hullumpi ole. Maaleina totutusti Tamiyan akryylit.

Perusvärien jälkeen normaalit litkut, filtterit, öljyvärikäsittelyt ja pölyt. Öljyillä tuli läträttyä normaalia enemmän ja siinä sivussa tulikin opeteltua nyt aika paljon uutta ja jännää. Toivottavasti näkyy edes jotenkin lopputuloksessa.
Pölyjä en hirveästi lisäillyt vielä, koska malli tulee aikanaan sijoittumaan dioraamaan, kun vaan saisin aikaiseksi alkaa sitäkin väsäilemään.

Kommentit

KimmoR 6.4.2012 14:47 Vastaa lainauksella
No tulihan se valmiiksi! Ihan kelvollista jälkeä, tosin ekassa kuvassa ihankuin vasen takapyörä levitoisi vai onko kuvausalusta epätasainen? Nokan säilytyslaatikko näyttäisi olevan vinossa aavistuksen.
Kyllähän se valmiiks tuli kun sitä niin sillon yllytettiin… ;)
Säilytyslaatikko on tosiaan lipsahtanut hiukan vinoon, mutta pyörä pysyy pöytää vasten maassa, taustapaperi näkyy olleen hiukan rypyssä kuvauksen aikana.
Kiitti kommentista!
SS 6.4.2012 17:55 Vastaa lainauksella
Tää on kyllä hieno, ainoo mistä haluan vähän nitistä on punaisten dekalien liika puhtaus, mutta sekin on vaan oma mielipide. Hienoa että yllyttivät, kannatti. :)
Vai on Otsokin huomannut että yllytetään heh. Tuo on kyllä ihan kivannäköinen kuvissakin. livenä suorastaan loistava, Kiva pieni härpäke oikeastaan aika symppiksen oloinen kaikkien Tiikkereitten ja muiden isompien menopelien rinnalla
Kiitokset näistä muutamista kommenteista!
Vähän koitin edessä olevia dekaleja pölytellä, mutta takapuolelle en tainnut pahemmin tehdä mitään. Täytyy dioraaman teon yhteydessä vielä käsitellä niitä pikkusen lisää.
Onpas täältä katsoen hienoa pintakäsittelyä. Hyvä hyvä. Harmi tuo vinoon lipsahtanut loota, se saa seiskakuvassa epäilemään silmiään niin kuin kaikki olisi vähän vinossa. Mutta ei siis ole.
Kiitti Petri, kiva jos miellyttää.
Se laatikko tosiaan tekee kivan optisen harhan tuossa kuvassa, onneks livenä ei näytä ihan noin vinossa olevan tai sitten en osaa vain katsoa oikein. :)

Sain jonkun hirveän innostus puuskan eilen illalla ja aloin värkkämään dion alustaa, jos se kuitenkin vielä lähiaikoina ehkä valmistuisi…